علمی فناوری 16:50 - 07 آذر 1399
پژوهشگران انگلیسی قصد دارند در بررسی‌ جدیدی، روش موثری برای ترمیم جای زخم ارائه دهند که با الهام از توانایی‌های گورخرماهی صورت می‌گیرد.

ترمیم جای زخم با الهام از گورخرماهی!

به گزارش ایسنا و به نقل از ام‌اس‌ان، "گورخرماهی" (Zebrafish) در مرکز یک ماموریت ۱/۵ میلیون پوندی قرار خواهد گرفت تا به کشف ژن‌هایی که به ایجاد "جای زخم" یا "اسکار" (Scar) در انسان منجر می‌شوند، کمک کند زیرا این ماهی از توانایی رشد دوباره بافت و ترمیم سریع زخم‌ها برخوردار است.

دانشمندان "دانشگاه بریستول" (University of Bristol) انگلستان در حال آغاز کردن یک پروژه پنج ساله هستند تا اسکار روی پوست انسان‌ها را ترمیم کنند. آنها قصد دارند تا با تصویربرداری زنده و تحلیل ژنتیکی این نوع ماهی‌ که توانایی قابل توجهی در بازسازی بافت و ترمیم سریع زخم دارد، به بهبود اسکار در انسان کمک کنند.

پژوهشگران در این پروژه، تفاوت‌های ژنتیکی را نیز شناسایی خواهند کرد و با تحلیل داده‌های ژنتیکی گروه‌های متفاوتی از مردم، به ترمیم اسکار کمک کنند. آنها در این پژوهش، دلیل ایجاد اسکار پس از واکسیناسیون و جراحی شکاف کام در کودکان و همچنین عمل سزارین در بزرگسالان را بررسی خواهند کرد.

"پاول مارتین" (Paul Martin)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، موقعیت منحصر به فردی را برای بررسی‌های جهانی در مورد ژنتیک ورای ایجاد اسکار پدید می‌آورد.

دکتر "بک ریچاردسون" (Beck Richardson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که ژن‌های خاص چگونه بر ترمیم زخم و شدت زخم‌های بعدی اثر می‌گذارند. بررسی‌های زنده تصویری گورخرماهی، به ما امکان خواهد داد تا ژن‌هایی را تحت تاثیر قرار دهند که بر سلول‌های خاصی که در ایجاد اسکار موثر هستند، تحت تاثیر قرار دهند.

پژوهشگران در نظر دارند تا آزمایشی ارائه دهند که امکان بررسی شکل‌گیری اسکارها و یافتن راهی برای متوقف کردن آنها را فراهم می‌کند. آنها باور دارند که بررسی‌ها ژنتیک ورای این تغییرات می‌تواند به شناسایی دلیل شکل‌گیری اسکارها و ارائه درمان برای بهبود زندگی بیماران کمک کند.

انتهای پیام


10829171
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مشاور کنکور گفت: درس خواندن از بعد از سحر تا بعد از اذان ظهر و سپس استراحت و خواب کوتاه و درس خواندن تا اذان مغرب، سپس استراحت و مطالعه دوباره به دانش‌آموزان توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون زبان انگلیسی پیشرفته تولیمو در دوره‌های ۲۲۰ تا ۲۳۱ به روش الکترونیکی برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» قرار بود روز پنجشنبه ۲۸ مارس از کالیفرنیا پرتاب شوند، اما این پرتاب یک روز به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است