علمی فناوری 18:13 - 01 آبان 1398
شرکت داروسازی "بیوژن" که توسعه یک دارو برای درمان آلزایمر را متوقف کرده و کنار گذاشته بود، اکنون متوجه شده است که اشتباهاتی رخ داده و احتمالا می‌تواند این دارو را برای درمان بیماران مبتلا به آلزایمر روانه بازار کند.

بازگشت غیرمنتظره داروی جدید آلزایمر به روند دریافت مجوز

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در یک رویداد غیر منتظره و غیرمعمول در زمینه داروهای جدید، داروی جدید آلزایمر موسوم به "aducanumab" که قبلاً در ماه مارس در آزمایشات با شکست مواجه شده و تولید آن رد شده بود، توسط یک شرکت داروسازی به نام "بیوژن"(Biogen) احیا شد. این شرکت می‌گوید که تصمیم قبلی سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) برای قطع روند تحقیقات، تصمیمی عجولانه و بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های نادرست بوده است.

تصمیم "بیوژن" مبنی بر ادامه تحقیقات روی این داروی کند کننده روند آلزایمر بر اساس تحقیقات یک کمیته جدید روی این دارو انجام شده است که متوجه اشتباه بودن داده‌های آزمایشات انسانی قبلی شده‌اند.

تحقیقات این کمیته نشان می‌دهد که تجزیه و تحلیل داده‌های قبلی غلط بوده و مطالعه جدیدتر با استفاده از مجموعه داده‌های بزرگتر نتایج موفقی را نشان می‌دهد.

"بیوژن" ادعا می‌کند که کارآزمایی بالینی این دارو روی بیماران آغاز شده و نگرانی‌ها در مورد عوارض جانبی برطرف شده است.

تجزیه و تحلیل اولیه، ظاهراً فقط داده‌های جمع آوری شده تا دسامبر 2018 را ارزیابی کرده بود، در صورتی که آزمایش‌ها تا ماه مارس 2019 ادامه یافته بود و باید در نظر گرفته می‌شد. محققان با بررسی داده‌های این ماه‌های اضافی دریافتند بیمارانی که به مدت طولانی‌تر در معرض دوزهای بالاتر این دارو بوده‌اند روند پیشرفت بیماری آنها به میزان قابل توجهی کندتر شده است.

"آل ساندروک" رئیس پژوهش و توسعه بیوژن گفت: من خودم را ملامت می‌کنم، زیرا تقریباً هنوز آن را باور نمی‌کنم. نتایج تحلیل‌های گذشته نادرست بود و دلیل این امر یک مجموعه داده کوچکتر بود که به بیمارانی که در معرض این دارو قرار گرفته بودند، به مدت طولانی نگاه نمی‌کرد.

توقف توسعه و تولید این دارو در ماه مارس نشانگر عدم موفقیت گسترده درمان‌های طراحی شده برای هدف قرار دادن پلاک‌های "آمیلوئید-بتا" بود. "آمیلوئید-بتا" پروتئین‌های سمی هستند که معمولاً تصور می‌شود تجمع آنها عامل عصبی مرتبط با ابتلا به آلزایمر باشد. سال‌ها ناکامی در کارآزمایی بالینی نابودی این پروتئین‌ها امیدها را برای درمان آلزایمر زنده کرده بود که با توقف تحقیقات روی داروی مذکور این امید از بین رفت. اما اکنون مجددا به فرضیه نابودی تجمع آمیلوئید-بتا برای درمان آلزایمر احیا شده است.

محققان می‌گویند تاکنون هرگز به این اندازه راجع به یافتن یک راه درمان برای آلزایمر خوش بین نبوده‌اند.

البته همه محققان مطمئن نیستند که این احیای مجدد منجر به توسعه یک داروی جدید برای درمان آلزایمر خواهد شد و بازگشت "بیوژن" به این تحقیقات را بیهوده خواندند.

"بیوژن" هنوز اطلاعات جامعی را از دو کارآزمایی جدید خود منتشر نکرده است، اما می‌گوید این تصمیم برای احیای تحقیقات روی این دارو با مشورت و همانگی FDA گرفته شده است و شاید این دارو در اوایل سال 2020 به بازار عرضه شود.

اگر داروی "aducanumab" در نهایت تصویب و عرضه شود، اولین دارویی خواهد بود که برای کند کردن روند پیشرفت و درمان کاهش شناختی در مراحل اولیه بیماری آلزایمر به بازار می‌آید.

انتهای پیام


10274423
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است