علمی فناوری 14:36 - 03 فروردین 1397
دانشمندان آمریکایی موفق شدند حسگری ابداع کنند که غذای مصرف شده را بررسی می‌کند.

حسگری که مراقب غذای شماست!

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌نیوز تودی، دانشمندان دانشکده مهندسی " دانشگاه تافتس" (Tufts University) در آمریکا، با قرار دادن یک حسگر روی دندان، راهی برای بررسی دقیق غذایی که می‌خوریم، طراحی کرده‌اند.

از آنجا که دانشمندان می‌دانند رژیم غذایی، عامل بسیار مهمی در سلامتی است، به نوع غذا، مقدار و زمان خوردن آن، توجه زیادی نشان می‌دهند.

با وجود این، روش‌های مورد استفاده فعلی برای کنترل رژیم غذایی، کاملا مورد اطمینان نیستند و تلاش‌های گوناگون برای ردیابی داده‌های رژیم غذایی از داخل دهان نیز به سرعت با شکست مواجه شده‌اند، زیرا دهان یک محیط نسبتا خصمانه برای تکنولوژی است.

اما شاید ابداع جدید دانشمندان دانشگاه تافتس بتواند راه حلی برای این مشکل ارائه دهد. آنها یک حسگر بی‌سیم طراحی کرده‌اند که اندازه آن، فقط دو میلی‌متر مربع است و به سطح دندان متصل می‌شود.

این حسگر می‌تواند با قرار گرفتن در دهان، اطلاعاتی درباره مصرف نمک، گلوکز و الکل ارائه دهد و همچنین قادر به تشخیص مواد شیمیایی و مغذی است.

لایه بیوشیمیایی این ابزار، قادر به جذب مواد مغذی است و دو لایه بیرونی از جنس طلا هستند. ترکیب این سه لایه، موج‌هایی را در طیف رادیواکتیو تولید می‌کند؛ برای مثال هنگام تماس با نمک، ویژگی‌های الکتریکی آن تغییر می‌کنند و فرکانس رادیویی متفاوتی ارائه می‌دهند. به این ترتیب، حسگر می‌تواند مواد غذایی را که به دهان وارد می‌شوند، تشخیص دهد.

اطلاعات کامل در مورد این حسگر، به‌زودی در مجله " Advanced Materials" به چاپ خواهد رسید.

انتهای پیام


9723295
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است