علمی فناوری 08:37 - 26 تیر 1397
پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" در بررسی جدیدی ادعا کردند که ممکن است جنس بسیاری از سنگ‌های موجود در لایه‌های درونی زمین از الماس باشد.

امکان وجود 1 کوادریلیون تن الماس در لایه‌های درونی زمین!

به گزارش ایسنا و به نقل از ام.آی.تی نیوز، پژوهشگران ادعا می‌کنند که ممکن است یک تا دو درصد قدیمی‌ترین سنگ‌های گوشته زمین، از الماس تشکیل شده باشند.

پژوهش جدید دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT) نشان می‌دهد که الماس‌های زیادی در لایه‌های داخلی زمین پنهان شده‌اند. شاید این ادعا، علاقمندان به الماس را به جستجوی آن ترغیب کند اما به گفته دانشمندان، این الماس‌ها در فاصله بیش از 100 مایل از سطح زمین قرار گرفته‌اند و به این ترتیب، امکان حفاری برای یافتن آنها وجود ندارد.

شاید این مخفیگاه‌های بسیار عمیق، در میان پوسته‌های کراتونی قرار گرفته باشند. در زمین‌شناسی، بخشی از پوستهٔ زمین که به پایداری رسیده و در طولانی‌مدت، تنها دچار تغییر شکل اندکی شده است، "کراتون" (craton) یا "پوستهٔ پایا" یا "پایاپوسته" می‌گویند. ممکن است کراتون‌ها که شبیه به کوه‌های وارونه هستند، تا عمق 200 مایلی پوسته و گوشته زمین برسند. زمین‌شناسان، عمیق‌ترین بخش‌های کراتون را با نام "ریشه" می‌شناسند.

پژوهشگران در این بررسی جدید ادعا کردند که امکان دارد ریشه کراتون‌ها، یک تا دو درصد الماس را در خود جای داده باشند. این گروه پژوهشی با در نظر گرفتن حجم کلی ریشه‌های کراتونی در زمین، ادعا کرد که حدود یک کوآدریلیون تن الماس در فاصله 90 تا 150 مایل از سطح زمین قرار گرفته است. هر کوآدریلیون، معادل یک هزار میلیون میلیون است.

"اولریک فاول" (Ulrich Faul)، از دانشمندان بخش پژوهش دانشگاه ام.آی.تی گفت: این پژوهش نشان می‌دهد که شاید الماس، ماده معدنی عجیبی نباشد و در مقیاس زمین‌شناسی، تقریبا معمولی محسوب شود.

گیرنده‌های لرزه‌ای سراسر جهان، امواج لرزه‌ای را در سرعت‌ها و شدت‌های گوناگون از منابع متفاوت بررسی کردند. دانشمندان از این داده‌های لرزه‌ای، برای ساخت نقشه احتمالی درون زمین استفاده کردند. امواج صوتی، با سرعت‌های گوناگون در سراسر زمین حرکت می‌کنند و میزان این سرعت، به دما، تراکم و ترکیب سنگ‌های سر راهشان بستگی دارد. دانشمندان از روابط میان سرعت لرزه‌ای و ترکیب سنگ، برای شناسایی انواع سنگ‌های تشکیل دهنده پوسته و قسمت‌های بالایی گوشته موسوم به "سنگ‌کره" یا "لیتوسفر" (lithosphere) استفاده کردند.

در هر حال، دانشمندان نتوانستند با استفاده از داده‌های لرزه‌ای در نقشه‌برداری از بخش داخلی زمین، همه سوالات خود را پاسخ دهند. امواج صوتی هنگام گذشتن از ریشه‌های کراتونی، به بالا بردن سرعت خود تمایل دارند. کراتون‌ها نسبت به گوشته اطراف، سردتر هستند و ضخامت کمتری دارند؛ در نتیجه، امواج صوتی آنها کمی سریع تر است اما کاملا به اندازه سرعت اندازه‌گیری شده آنها نیست.

فاول افزود: سرعت لرزه‌ای اندازه‌گیری شده، سریع‌تر از تصور ماست و می‌توان گفت در مراحل انجام دادن این پروژه، یک مشکل محسوب می‌شود.

انتهای پیام


9844310
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا بر این باورند که گام بزرگی در راستای جستجوی موجودات فضایی برداشته اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از افزایش تا دو میلیون تومانی حقوق سرایداران علاوه بر افزایش حقوق سالانه خبر داد و گفت: در حال حاضر حقوق سرایداران در حدود ۱۰ میلیون تومان است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است