علمی فناوری 00:33 - 01 مهر 1393
محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی با اعمال ولتاژهای بسیار پایین، شیوه‌ای برای کنترل کشش سطحی فلزهای مایع ارائه داده‌اند که می‌توان از آن برای خلق ابزار الکترونیکی تغییرشکل‌دهنده استفاده کرد.

خلق ابزار الکترونیکی تغییرشکل‌دهنده با فلز مایع

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این موفقیت می‌تواند فرصت‌های جدیدی را در حوزه‌ ساخت مدارهای الکترونیکی، ابزار الکترونیکی خودترمیم‌کننده یا حتی ربات‌های خودمونتاژ‌شونده در آینده ایجاد کند.

مایع فلزی به کاررفته توسط محققان، آلیاژی از گالیوم و ایندیم بود. گالیوم، مایعی است که دمای ذوب آن بالاتر از دمای اتاق و حدود 29 درجه سانتی‌گراد است در حالی که ایندیم دارای دمای ذوب بسیار بالاتر و حدود 156 درجه سانتی‌گراد است. اما زمانی که این دو با یکدیگر ترکیب می‌شوند، آلیاژی را تشکیل می‌دهند که در دمای اتاق مایع است.

یکی دیگر از جوانب این آلیاژ و مشخصه‌ای که محققان به دنبال استفاده از آن در آزمایشاتشان بودند، کشش سطحی بی‌نهایت بالای آن در حدود 500 میلی‌نیوتن در متر بود. در نتیجه، زمانی که قطره‌ای از این آلیاژ روی یک سطح قرار می‌گیرد، تمایل دارد توپی تقریبا کروی را شکل دهد و در صورتی که در آن مداخله‌ای انجام نشود، شکلش را حفظ کند.

دانشمندان دریافتند چنانچه ولتاژ پایینی (کمتر از یک ولت) را در آب به چنین قطره‌ای اعمال کنند، می‌توانند کشش سطحی‌ آن را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهند و در آزمایشات انجام‌شده، این امر منجر به مسطح‌شدن فلز ذوب‌شده شد. با این حال، زمانی که ولتاژ حذف شد، کشش سطحی بالا برگشت و قطره بار دیگر شکل کروی‌اش را به خود گرفت.

بسته به این ولتاژ، کشش سطحی می‌تواند تغییر کند و مایع بسته به شارژ اعمال‌شده به آن، چسبناک‌تر یا کمتر چسبناک می‌شود. به عبارت دیگر این فلز می‌تواند حالت‌های مایع مختلفی به خود از کشش سطحی 500 میلی‌نیوتن در متر تا دو میلی‌نیوتن در متر یا کششی بین این دو را به خود بگیرد.

اهمیت این امر آن است که می‌توان این فلز را در قالب‌هایی با اشکال متنوع به کار برد. در آزمایشات انجام شده، اگر این شکل‌ها یک آنتن بودند، فلز می‌توانست مانند یک آنتن با تنظیم متغیر بالا رفتار کند. چنین آنتنی می‌تواند شکل خود را برای دریافت‌کردن یا مخابره طیف وسیعی از طول‌موج‌های مختلف و همگی از یک منبع تغییر دهد.

دانشمندان دانشگاه کارولینا با دیگر نسخه‌های آنتن‌های تغییردهنده شکل در گذشته آزمایشاتی انجام داده بودند اما این نخستین بار است که آن‌ها از الکتریسیته و نه از شکل‌افتادگی مکانیکی برای تغییر شکل استفاده کرده‌اند. این محققان از کنترل حرکت فلزات مایع برای تغییردادن شکل آنتن‌ها و کامل‌کردن یا شکستن مدارها استفاده خواهند کرد. همچنین می‌توان از این فناوری برای استفاده در کانال‌های میکرومایع یا ابزار نوری و فتونیک بهره برد.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شد.

انتهای پیام


4773921
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است