استانی 00:05 - 28 آذر 1393
فارس گزارش می‌دهد
رونق صنعت تار و پود فرش گیلان به اعتبارات و حمایت مسئولان گره خورده است.

گره تار و پود فرش گیلان به اعتبارات

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، گیلان از استان‌های توانمند کشور در بافت فرش است و دست‌هایی که تار و پود فرش را به دار قالی گره می‌زنند در انتظار حمایت دولت برای دریافت تسهیلات هستند.

صنعت فرش گیلان این روزها با مشکلات زیادی دست به گریبان است و برای جان گرفتن دوباره این هنر دست گیلانی‌ها و علم شدن دارهای قالی در سراسر این استان نیازمند حمایت مسئولان به صورت جدی است.

توسعه صادرات غیرنفتی تنها راه رهایی کشور از اقتصاد تک محصولی

سخنگوی اتحادیه‌های فرش گیلان تنها راه رهایی کشور از اقتصاد تک محصولی و وابستگی به درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت و برآورده شدن نیازهای روزافزون ارزی کشور را توسعه صادرات غیرنفتی و دستیابی به بازارهای جهانی دانست.

سیامک علی‌پناه افزود: در کشور ایران به دلیل مزیت نسبی که در تولید صنایع دستی به ویژه فرش دستباف به دلیل وجود منابع انسانی فراوان و اشتغالزایی بالایی که در این بخش وجود دارد اهمیت و ضرورت حمایت، بازاریابی و صادرات این محصول را مشخص‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به تحقیقات علمی که در این زمینه صورت گرفته نشان داده که عامل حمایت‌های دولتی تاحدودی توانسته است نقش خود را در توسعه صادرات فرش دستباف افزایش دهند.

سخنگوی اتحادیه‌های فرش گیلان، نقش این اتحادیه‌ها را آموزش به اعضای خود منطبق با اهداف صادراتی، تامین مواد اولیه و ابزار تولید از طریق اعتبارات، شناسایی بازارهای هدف عنوان کرد.

وی حضور در نمایشگاه‌های معتبر داخلی و بین‌المللی، اعتلای نقش خود در توسعه صادرات فرش دستباف را از دیگر نقش‌های اتحادیه‌های فرش گیلان ذکر کرد.

معضل بیمه‌ای اعضای اتحادیه فرش گیلان

علی‌پناه درباره مشکلات بیمه‌ای اعضای اتحادیه فرش‌، تصریح کرد: سازمان صنعت معدن و تجارت به همراه تأمین اجتماعی برای بازدید به درب منازل بافندگان مراجعه کرده و بدون اینکه فرصتی داده شود بیمه آنها را قطع کرده و این موضوع با افزایش حجم فعالیت از طریق تغییر نوع فعالیت از تابلو فرش به قالیچه و زرع و نیم است.

ایجاد معضلات أخذ تسهیلات پشتیبان

وی با اشاره به اینکه بهره بانکی تسهیلات ارائه شده بابت سرمایه در گردش به میزان 21 تا 22 درصد بدون تنفس لحاظ شده است، گقت: با توجه به اینکه تسهیلات به صورت مرحله‌ای پرداخت می‌شود، در همان پرداخت نخست اقساط به میزان کل تسهیلات در نظر گرفته می‌شود در حالی که مراحل دوم و سوم تسهیلات را دریافت نکرده‌اند.

این مسئول با تصریح بر اینکه نوع قرارداد اخذ تسهیلات پشتیبان به صورت قرارداد استخدام انجام کار معین است، ادامه داد: این در حالی است که افراد زیرپوشش عضو اتحادیه هستند نه شاغل در اتحادیه و بیمه آنها نیز به صورت مستقل در نظر گرفته می‌شود.

اخذ اعتبارات و تسهیلات مشکل فرش‌بافان

وی به موانع دیگر اتحادیه فرش گیلان اشاره کرد و گفت: بخشودگی جرایم دیرکرد برای اتحادیه‌های فرش دستباف مشکلات عدیده‌ای با توجه به محدودیت‌های اعمال شده به‌ویژه در زمینه فروش دارند.

علی‌پناه اضافه کرد: بانک‌ها همچنان برای ارائه تسهیلات تا 10 میلیون تومان اعلام می‌دارند که باید دو نفر ضامن را معرفی کنیم.

تفسیر نادرست دستورالعمل‌ها و قوانین توسط تامین اجتماعی

به گفته وی، مشکل تفسیر دستورالعمل و قوانین مرکز ملی فرش ایران به این صورت است که باید 4 هزار گره در مجموع مورد ارزیابی قرار گیرد اما این مسئله توسط کارشناس تأمین اجتماعی به صورت هر تابلو فرش مورد محاسبه قرار می‌گیرد و این موضع موجب خروج از لیست بیمه کارفرما می‌شود.

سخنگوی اتحادیه‌های فرش گیلان افزود: در نهایت کارگر موجب ضرر و زیان می‌شود که تامین اجتماعی بدون حضور کارشناس اتحادیه این ارزیابی را گاهی اشتباه انجام می‌دهد.

وی گفت: درخواست اتحادیه مذکور این است که در زمان ارزیابی کارشناس معرفی شده توسط این اتحادیه حضور داشته باشد.

مشکلات ناشی از فروش محصولات فرش

علی‌پناه محدودیت در فروش زرع و نیم در بازارهای داخلی و خارجی را از دیگر مشکلات عنوان کرد و یادآور شد: اتحادیه دارای کارت بازرگانی برای انجام امور بازرگانی و صادراتی محصولات تولیدی خود نیست.

وی خواستار حضور در نمایشگاه‌های خارج از کشور با کمک سازمان صنعت معدن و تجارت و اتاق بازرگانی شد و خاطرنشان کرد: اختصاص ندادن فضای مناسب در مکان‌های پرتردد گردشگری و شهری از دیگر مشکلات است.

سخنگوی اتحادیه‌های فرش گیلان تصریح کرد: درخواست اتحادیه اختصاص یک غرفه از فضای نمایشگاهی هتل ایران واقع در میدان شهرداری رشت است.

وی خواستار واگذاری بازارچه‌ای که اکنون اتحادیه در آن مستقر است به طور یک‌جا برای ایام دهه فجر به اتحادیه شد.

شناسایی 16 هزار نفر هنرمند صنایع‌دستی در گیلان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان نیز از شناسایی حدود 16 هزار نفر هنرمند در حوزه صنایع‌دستی این استان خبر داد.

رضا علیزاده با بیان اینکه 5 هزار و 600 نفر از هنرمندان صنایع‌دستی گیلان بیمه هستند، افزود: اعتبار بیمه هنرمندان به صورت ویژه دیده شود.

وی درصد سود تسهیلات مشاغل خانگی را بالا دانست و تصریح کرد: صاحبان مشاغل خانگی توان پرداخت سود بالا را ندارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان از تامین اجتماعی خواست تا راسته‌آزمایی خود در مراجعه به درب منازل هنرمندان به ویژه فرشبافان را به این اداره کل واگذار کنند.

وی درباره فعالیت بازارچه فرش گیلان خاطرنشان کرد: موافقت اولیه 32 بازارچه در کوچصفهان و آستارا صادر شده است و از حمایت های بانکی برای سرمایه‌گذاران در این زمینه استفاده می‌کنیم.

بیمه خواهران فرش‌باف سلیقه‌ای شده است

مسئول یک کارگاه فرش بافی لنگرود نیز با اشاره به مشکلات بیمه خواهران فرش‌باف اظهار کرد: بیمه خواهران فرش‌باف در شهرستان سلیقه‌ای شده است.

رضایی، با بیان اینکه افرادی بیمه هستند که در زمینه فرش بافی حضور فیزیکی ندارند، افزود: در زمینه پشتیبان نیز شش ماه به دنبال دریافت مجوز هستیم که هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

این فرش‌باف خواستار حمایت بانکی برای دریافت تسهیلات فرش شد و خاطرنشان کرد: آمادگی اشتغال 100 نفر در دو کارگاه فرش را دارم.


5446451
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» بارش باران که از دیروز در خراسان جنوبی آغاز شده، سبب بروز خسارت به برخی از شهرستانها شده است.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» بارش باران که از دیروز در خراسان جنوبی آغاز شده، سبب بروز خسارت به برخی از شهرستانها شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است