علمی فناوری 06:24 - 16 اسفند 1399
محققان دانشگاه کلن(Cologne) یک ساعت مخصوص ساخته‌اند که می‌تواند سن زیستی یک ارگانیسم را از روی نحوه‌ی بیان ژن‌هایش یا ترانسکریپتوم تعیین کند.

دانشمندان ساعتی ساختند که "سن زیستی" انسان را تشخیص می‌دهد

به گزارش ایسنا و به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، ممکن است دو نفر با سن یکسان سن زیستی کاملا متفاوتی داشته باشند زیرا سن افراد به گونه‌های متفاوت افزایش می‌یابد.

همه ما افراد مسنی را می‌شناسیم که می‌توانند بدوند و ورزش کنند و جوانانی را نیز می‌شناسیم که از کمردرد رنج می‌برند و بعد از طی چند پله به نفس زدن می‌افتند. 

محققان مقاله‌ای با عنوان "ساعت پیری مبتنی بر ترانسکریپتوم " در مجله‌ی Aging Cell منتشر کرده‌اند و این مدل با استفاده از کرم الگانس به دست آمد.

اگرچه دانشمندان از این "ساعت افزایش سن" برای تشخیص سن زیستی ارگانیسم‌ها استفاده می‌کردند اما از ترانسکرپتوم‌ استفاده نمی‌شد زیرا تصور می‌شد آنها بسیار پیچیده هستند و نمی‌توان براساس فعالیت ژن‌ها سن زیستی را مشخص کرد.

محققان، دیوید میر(David Meyer) یک بیوانفورماتیست و پروفسور بورن شوماخر(Björn Schumacher) مدیر موسسه‌ی پایداری ژنوم در افزایش سن و بیماری‌ها در مرکز پزشکی مولکولی کلن، رویکردی پیش گرفته‌اند که در آن مجموعی از ژن‌ها که از روی دی‌ان‌ای خوانده می‌شوند و پروتئین‌ها را می‌سازند تشخیص دادند و با استفاده از یک روش ریاضیاتی تفاوت‌های عملکرد ژن‌ها را حذف کردند.

"ساعت افزایش سن" ژن‌ها را به دو دسته تقسیم کرد "روشن" و "خاموش" تا با کاهش تنوع بتوان سن زیستی را با توجه به ترانسکریپتوم مشخص کرد.

میر گفت: در کمال تعجب این روش ساده توانست سن زیستی را با دقت بالا تشخیص دهد و از همه مهم‌تر این است که این "ساعت افزایش سن" برای افراد با سن بالا نیز کار می‌کند. پیش از این اندازه‌گیری سن زیستی آن‌ها دشوار بود زیرا تنوع عملکرد ژن در این افراد بسیار زیاد است.

این روش جدید نه تنها به محققان کمک می‌کند تا اثرات ضد پیری انواع ژن را بررسی کند بلکه فایده‌های دیگری نیز دارد.

شوماخر می‌گوید: از این روش برای پیش‌بینی سریع و دقیق  سن انسان‌ها می‌توان استفاده کرد. اندازه‌گیری سن زیستی از آن جهت مهم است که با آن می‌توان تاثیر محیط، رژیم غذایی و درمان‌ها را بر روی افزایش سن و بیماری‌های وابسته به سن بررسی کرد. بنابراین این ساعت زیستی می‌تواند کاربرد گسترده‌ای در مطالعات مربوط به افزایش سن داشته باشد و از آنجا که بر طبق عملکرد ژن‌ها کار می‌کند می‌تواند برای تمام موجودات استفاده شود.

انتهای پیام


10978566
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است