علمی فناوری 00:35 - 10 مرداد 1393
تکنیک جدید آزمایش‌شده توسط مرکز ریزگرانش برزیل به فضانوردان حاضر در ایستگاه بین‌المللی فضایی، امکان ارزیابی اثر قرارگرفتن طولانی‌مدت در معرض ریزگرانش بر ریه‌شان را فراهم می‌کند.

ارائه تکنیکی ایمن برای تشخیص عفونت ریوی فضانوردان

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تحقیقاتی از این دست برای درک ارزیابی‌های ایمنی موردنیاز و به منظور زنده‌ و سالم نگه‌داشتن فضانوردان در یک مسافرت طولانی مانند ماموریت برنامه‌ریزی‌شده ناسا برای سفر به مریخ حیاتی هستند.

بدن انسان تحت فشار گرانش زمین تکامل یافته و انتظار می‌رود در محیطی بسیار متفاوت مانند ریزگرانش با مشکلاتی روبرو شود.

فرآیندهای آزمایشی کنونی ریه فضانوردان مستلزم فرو کردن سوزن در رگ جهت گرفتن خون برای آزمایش است که دردآور و تهاجمی بوده و یک تیم پزشکی حرفه‌یی را می‌طلبند.

شیوه ابداعی «تایس روسامونو»، پروفسور و استاد برجسته دانشگاه کینگز کالج لندن، مانند روش‌های کنونی سطوح اکسیژن و دی‌اکسیدکربن خون را برای تعیین توانایی ریه ارزیابی می‌کند اما این کار را به شیوه‌ای مناسب‌تر و ایمن‌تر انجام می‌دهد.

«سامانه جمع‌آوری‌کننده خون شریانی لاله گوش» (EABC) نوآوری ای کلیدی است که از طریق آن خون استخراج می‌شود.

ابتدا، لاله گوش با کرم ویژه‌ای که برای کشیدن خون سرخرگ به درون گوش طراحی شده، ماساژ داده می‌شود. سپس ابزار جمع‌آوری‌کننده خون برش کوچکی ایجاد می‌کند و به طور خودکار خون را از خراش به درون کارتریج کوچکی می‌کشد. سپس این کارتریج در درون یک خوانشگر قرار می‌گیرد که خون را به طور آنی و بدون نیاز به تیم پزشکی حرفه‌ای تحلیل می‌کند.

فضانوردان حاضر در مدار می‌توانند از این سامانه فشرده و کارآمد بدون آلوده‌کردن محیط‌شان استفاده کنند، با این حال کاربرد این ابزار به فضا محدود نمی‌شود بلکه سرعت و دقت آن در تحلیل خون بیمار می‌تواند برای بیماران زمینی مبتلا به آسم کارآمد باشد. این سامانه در زمان واقعی این بیماران را از شدت بروز یک حمله آسم مطلع می‌کند.

سیستم جدید پیش‌تر در شرایط فضا‌مانند و شبیه‌سازی‌شده در مرکز ریزگرانش برزیل آزمایش شده و هم‌اکنون ناسا در حال بررسی آن برای استفاده در ایستگاه بین‌المللی فضایی است.

انتهای پیام


4362925
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است