علمی فناوری 10:20 - 16 تیر 1394
تازگی‌ها وقتی از سر درد‌های مداوم یا جوش‌های قرمز رنگ و پا درد‌های مزمن خود برای مردم می‌گویید پیشنهاد خیلی از آنها رفتن به سراغ یک پزشک طب سنتی است‌.

زالو هایی که غیر قانونی به جان مردم انداخته می‌شوند/رشد قارچ گونه مراکز غیر مجاز طب سنتی
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ وقتی کار به جایی می رسد که علم پزشکی در کنترل  درمان خیلی از بیماری ها ناتوان می شوند همه می گویند سری به مطب پزشکان طب مکمل بزنید.حتی اگر هم خیلی به طب‌های قدیمی و سنتی اعتققادی نداشته باشید باز هم دردهای عجیب و غریبی که تمامی ندارد ممکن است تو را به سوی یکی از این پزشکان بکشد. وقتی وارد مطب می‌شوی یکی مثل گذشته خلوت نیست و اغلب کسانی را میبینی که با کیسه ای عرقیجات و داروهای گیاهی در حال خارج شدن از اتاق طبیب است. بالاخره انتظار به سر می‌آید و نوبت تو می‌شود.


هر دردی را که بگویی از نظر این پزشکان به اصطلاح متخصص چاره‌اش حجامت و مصرف مشتی از داروهای گیاهی است که حتی معلوم نیست این دارو‌ها هم از کجا آمده اند. این روند داستان کار پزشکانی است که بدون مدرک معتبر به تازگی طبیب درد دیگران شده‌اند.


عدم توانایی پزشکی مدرن در پاسخ به نیاز بیماران


مکتب طب سنتی ایرانی، شامل مجموعه‌ای از منابع تفکری،اجتماعی و تعاریف خاصی است که بر پایه شناخت مزاج افراد و اعتدال در اخلاط چهارگانه بنا شده است و برصدر آن بزرگانی چون ابوعلی سینا، رازی و بسیاری دیگر از نام‌آوران و حکمای عرصه طب می‌درخشند.


شاید افزایش مراجعه افراد به دلیل دردهای عجیب و غریب تنها علت رویش قارچ گونه مراکز غیر معتبر طب سنتی نباشد بلکه عوامل دیگری هم در این مساله دخیل باشد.


مطالعات متعدد گویای آن است که بین هشتاد تا نود درصد مردم به استفاده‌ی هم زمان از خدمات پزشکی مدرن و پزشکی سنتی راغب هستند.


داستان افزایش این مراکز به همین جا ختم نمی‌شود وقتی به همراه بازرس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به سراغ یکی این طبیبان رفتیم موارد عجیب دیگری را هم مشاهده کردیم. ظاهرا کار درمان این حکیمان غیر قانونی با تجویز دارو‌ها و عرقیجات گیاهی تمام نمی‌شود. در این مطب فضاهای کوچک و غیر اصولی برای کارهای به اصطلاح تخصصی شان در نظر گرفته شده است.


از جمله این فعالیت‌های غیر منتظره سم زدایی و آبزن است که هرچه منتظر ماندیم تا پزشک مربوطه بیاید و توضحی بدهد تا چیزی دستگیرمان شود،هیچ خبری نشد!


از دیگر عجایب تازه در کار این افراد می‌توان نگاه کردن به چشم بیماران و یافتن بیماری آنها باشد که جزء تخصص‌های ناشناخته به حساب می آید. اگر چه این فرد متعهده شده بوده که به فعالیت های غیر قانونی خود ادامه ندهد اما به این تعهد خود پایبند نمانده است.


زالو درمانی و سم زدایی غیرقانونی است


آقاجانی بازرس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص این مراکز می گوید:  هیچ مجوزی برای اینگونه طبابت ها صادر نشده است.


این افراد به صورت غیر قاونی مشاوره‌های طب سنتی انجام می‌دهند در حالی که فعالیت در امور پزشکی باید با مجوز قانونی و معتبر باشد چرا که در غیر این صورت برخورد قانونی انجام می‌گیرد.


وی همچنین می‌افزاید این واحد مطب پزشک عمومی است که پروانه معتبر را دارا است اما کارهایی از قبیل زالو درمانی و سم زدایی که در این جا روی بیماران انجام می‌شود کاملا غیر مجاز است. افرادی که تحت عنوان مشاور به فعالیت‌های پزشکی مشغول اند متخلف محسوب می‌شوند.


حجامت یا کوزه‌اندازی یک روش درمانی سنتی عربی و موجود در طب اسلامی است که برگرفته از روش قدیمی‌تر کوزه اندازی خیس در طب سنتی چین است. 


این روش درمانی سنتی که به قرن‌ها قبل باز می‌گردد در قرن 19 میلادی با راه یابی علم جدید کم کم به فراموشی سپرده شد اما در قرن 21 هم هنوز هستند کسانی که این روش درمان را انتخاب می‌کنند با این حال در ایران به دلیل خطرات این روش درمانی مانند انتقال عفونت خطر خونریزی و غیره با مصوبه معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مورخ 23 شهریور 1377 انجام حجامت به دست پزشکان در مطب‌ها ممنوع شد این درحالی است که موافقان حجامت معترض‌اند چنانچه این کار اصولی و درست انجام شود برای بدن مفید خواهد بود و حتی برخی از آنها به کار خود ادامه می‌دهند. 


پلمپ چند مرکز دیگر دردی را دوا می‌کند 


صرف نظر از اینکه کاربرد روش‌های غیر مجاز طب سنتی غیر قانونی به شمار می‌آید اما سوال اینجاست که به راستی این مراکز همین کارهای غیر قانونی را به طور اصولی انجام می‌دهند یا بازی با جان مردم کاملا برایشان بی‌اهمیت است. 


علاوه بر این مشخص نیست باید شاهد بسته و پلمپ شدن چند مرکز غیر مجاز طب سنتی دیگر باشیم تا افراد فاقد صلاحیت دست از انجام این کارها بردارند.
 
گزارش از ریحانه هرندی


انتهای پیام/





6709632
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است