علمی فناوری 21:53 - 17 بهمن 1394
آخرین قسمت آینه اصلی تلسکوپ جیمز وب که قرار است جایگزین تلسکوپ فضایی هابل شود هم متصل شد تا یک قدم مهم دیگر برای ساخت ابزار جدید کشف رازهای کیهان برداشته شود.

آینه بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان کامل شد/قدم مهم دیگر برای کشف رازهای کیهان

هر چند هنوز کارهای زیادی برای ساخت تلسکوپ جیمز وب باقی مانده است اما سرانجام هجدهمین و آخرین قسمت آینه‌ اصلی تلسکوپ جیمز وب هم متصل و بدین ترتیب این آینه‌ی ۶٫۵ متری کامل شد. مهندسان ناسا که به طور خستگی‌ناپذیری در چند ماه گذشته به کار بر روی مونتاژ آینه اصلی غول‌پیکر تلسکوپ جیمز وب مشغول بوده‌اند،‌ اخیرا توانسته‌اند کار نصب قطعه نهایی آن را به اتمام برسانند.

نخستین قطعه این آینه 18 تکه‌ای در اواخر نوامبر 2015 در جای خود در اتاق پاک مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند قرار گرفت. از آن زمان تاکنون 17 قطعه دیگر با استفاده از یک بازوی رباتیک در جای خود قرار داده شده‌اند و ساخت‌و ساز آن با نصب قطعه آخر  سرانجام به پایان رسید.

اکنون که آینه‌ها بر سر جای خود قرار گرفته‌اند دانشمندان یک گام دیگر به انجام رصدهای متهورانه‌ای که می‌توانند از رازهای سر به مهر کیهان رمزگشایی کنند نزدیک‌تر شده‌اند.

هرکدام از آینه‌های شش ضلعی، ۱٫۳ متر قطر و ۴۰ کیلوگرم وزن دارند. آن‌ها در کنار هم یک آینه‌ی چند قسمتی ۶٫۵ متری را می‌سازند. این قطعات به هنگام پرتاب بسته می‌شوند و سپس وقتی تلسکوپ به فضا می‌رود باز می‌شوند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار است جایگزین تلسکوپ فضایی هابل شود. هابل ۲۶ سال پیش به فضا پرتاب شد و آینه‌ای به قطر حدود ۲٫۵ متر دارد. بنابراین جیمز وب با قطر ۶٫۵ متر خیلی از آن بزرگتر است. جیمز وب می‌تواند به پرسش‌های زیادی درباره کیهان پاسخ دهد. از جمله چگونگی بوجود آمدن منظومه‌های ستاره‌ای با قابلیت میزبانی حیات روی سیاره‌هایی شبیه به زمین و تکامل منظومه‌ شمسی. قرار است این تلسکوپ سال ۲۰۱۸ از پایگاه فضایی گویان فرانسه و با موشک آریان ۵ پرتاب شود.

5454


7659453
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است