علمی فناوری 16:00 - 06 اسفند 1398
دانشمندان به جای استفاده از گرافیت سنتی، آندهای باتری ساخته شده از کامپوزیت کربن-سیلیکون ساخته‌اند که ظرفیت باتری را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

افزایش چشمگیر ظرفیت باتری با راهکاری جدید

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری بهبود یافته‌اند، اما توانایی محدود آنها برای ذخیره انرژی هنوز هم بسیاری از افراد را از کنار گذاشتن خودروهای سوخت فسیلی باز داشته است. اما این موضوع به‌زودی تغییر خواهد کرد، چرا که گفته می‌شود یک ماده جدید برای ساخت آند باتری، افزایش چهار برابری ظرفیت باتری را به ارمغان می‌آورد.



باتری‌ها دارای دو الکترود هستند که آند و کاتد نام دارند. یون‌ها از طریق یک الکترولیت بین آنها عبور می‌کنند. ظرفیت باتری همراه با موارد دیگر متأثر از میزان الکترون‌هایی است که قادر به تشکیل در آند هستند.



آندها به طور معمول از گرافیت ساخته می‌شوند. به گفته دانشمندان موسسه علوم و فناوری کره (KIST)، سیلیکون ظرفیت ۱۰ برابری ذخیره انرژی را نسبت به گرافیت ارائه می‌دهد، اما به عنوان یک ماده برای ساخت آند یک مشکل اساسی دارد و آن اینکه در طول چرخه شارژ و تخلیه شارژ، متورم می‌شود و باعث می‌شود سطح آن بشکند و ظرفیت آن به شدت کاهش یابد.



تلاش‌های زیادی برای ساخت آندهای سیلیکونی تثبیت‌شده انجام شده است، اما هزینه و پیچیدگی روش‌های موجود عموماً آنها را از نظر تجاری غیرقابل استفاده می‌کند. این جایی است که ادعا می‌شود فناوری جدید KIST می‌تواند بازی را تغییر دهد.



دکتر "هون جی جونگ" و همکارانش نشاسته شیرین گرفته‌شده از سیب زمینی را در آب و سیلیکون را در روغن ذرت حل کردند و این دو محلول را مخلوط و گرم کردند که نتیجه آن یک ماده کامپوزیت سیلیکون-کربن بود که در آن کربن‌های ریز گروهی، سیلیکون را از تورم در امان نگه می‌دارند.

هنگامی که این فناوری آزمایش شد، طبق گزارش‌ها، آندهای ساخته شده از این کامپوزیت جدید دارای ظرفیت ذخیره چهار برابری نسبت به آندهای گرافیتی مشابه بودند و در عین حال در طول ۵۰۰ چرخه شارژ و تخلیه شارژ پایدار بودند.



علاوه بر این، باتری‌هایی که از آندهای جدید استفاده می‌کنند تنها ظرف پنج دقیقه می‌توانند ۸۰ درصد شارژ شوند.



دکتر "جونگ" می‌گوید: فرآیندهای ساده‌ای که اتخاذ کردیم و کامپوزیت‌های با خواص عالی که توسعه داده‌ایم، به احتمال زیاد قابل تجاری‌سازی و تولید انبوه هستند. این کامپوزیت‌ها می‌توانند برای باتری‌های لیتیوم یونی وسایل نقلیه برقی و سیستم‌های ذخیره انرژی استفاده شوند.‌



این مطالعه در مجله Nano Letters منتشر شده است.



انتهای پیام


10413481
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است