علمی فناوری 12:44 - 03 تیر 1396
با پژوهش روی مغز یک حلزون دریایی انجام شد
دانشمندان علوم اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا و دانشگاه مک گیل کانادا با انجام یک سری از آزمایشات، موفق شدند تا به صورت انتخابی انواع مختلف خاطرات ذخیره شده در یک نورون اختصاصی متعلق به یک حلزون دریایی را حذف کنند.

حذف خاطرات ناخوشایند از مغز بدون آسیب به سایر خاطرات

به گزارش ایسنا و به نقل از upi.com، این پژوهش که در مجله Current Biology، منتشر شده  نشان می‌دهد که خاطرات مشکل ساز مانند آن دسته از خاطراتی که سبب "اختلال استرس پس از سانحه"(PSTD) و اضطراب می‌شوند می‌توانند بدون آسیب رساندن به خاطرات دیگر از مغز انسان حذف شوند.

هنگامی که مغز یک تجربه تهاجمی را در بانک حافظه خود ذخیره می‌کند، آن خاطره در واقع در چندین فرم ذخیره می‌شود. هر خاطره می‌تواند بیت‌هایی از اطلاعات تصادفی از آن تجربه را داشته باشد و چند سال بعد، این خاطرات اتفاقی می‌تواند موجب حملات هراس و اضطراب شدید شود.

محققان این پژوهش در جستجوی راه‌هایی برای از بین بردن خاطرات ناخوشایند بدون آسیب رساندن به خاطرات بلندمدت وابسته به آن هستند که می‌تواند به افراد برای گرفتن تصمیمات مهم کمک کند.

محققان تصور می‌کردند مغز تمام حافظه‌های طولانی مدت چه وابسته و چه غیروابسته را با افزایش و حفظ قدرت اتصالات سیناپسی به طور مشابهی نگهداری می‌کند. اما آخرین پژوهش انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که خاطرات غیر وابسته و وابسته به شیوه‌های مختلف ذخیره و نگهداری می‌شوند.

در یک سری آزمایشات، دانشمندان دو عصب حسی را به یک نورون حرکتی در یک مدل سلولی دریایی متصل کرده و دریافتند که تحریک یک عصب حسی موجب ایجاد خاطره وابسته و تحریک دیگری باعث ایجاد یک خاطره غیر وابسته می‌شود.

آزمایشات نشان دادند که برای افزایش قدرت سیناپسی در طول شکل‌گیری هر خاطره، از دو پروتئین متفاوت استفاده می‌شود. با مسدود کردن یک مولکول پروتئینی خاص، محققان توانستند یک خاطره را بدون آسیب رساندن به سایرین حذف کنند.

محققان می‌گویند ما نیازمند مطالعات بیشتری هستیم برای تعیین اینکه کدام داروها می‌تواند برای حذف خاطرات غیر وابسته در مغز انسان مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام


9199702
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است