استانی 15:47 - 31 خرداد 1397
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور مطرح کرد:
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: بازماندگان از تحصیل آسیب پذیرترین قشر برای ورود به آسیب‌های اجتماعی هستند.

بازماندگان از تحصیل؛ آسیب پذیرین قشر برای ورود به آسیب‌های اجتماعی

‌به گزارش ایسنا‌، دکتر رستم وندی در جلسه ستاد فرهنگی، اجتماعی خراسان شمالی در بجنورد افزود: باید راهکارهای لازم به منظور جلوگیری از بازماندگی از تحصیل انجام شود.

وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه همچون اعتیاد، طلاق، فساد اخلاقیو ... ادامه داد: فرهنگ سازی و تبلیغ در راستای نشاط اجتماعی در جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار است.

معاون وزیر کشور اظهار کرد: حضور روحانیون در محلات و ارتباط آن‌ها با جوانان می‌تواند یکی دیگر از عوامل جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی در جامعه باشد.

رستم وندی با اشاره به اینکه یک مدل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، روش ایسلندی است، توضیح داد: در 19 سال گذشته کشور ایسلند بیشترین جمعیت مصرف کننده مواد مخدر و مشروبات الکلی را در اروپا داشت اما بعد از بررسی‌های صورت گرفته در مدارس به مدت 15 سال از ظرفیت یک رون شناس آمریکایی و ایسلندی استفاده کردند و ذهن دانش آموزان را از سوی مواد مخدر و مشروبات الکلی به سوی سایر موارد سوق دادند و در حال حاضر ایسلند یکی از پاک ترین کشورها در اروپاست.

وی با طرح این سوال گفت: چرا زمانی‌که ذهن افراد می‌تواند به مواد مخدر معتاد شود، کاری نکنیم که ذهن‌ها به سوی سایر موارد همچون هنر و ... سوق پیدا نکند.

محمود ثمینی معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، فساد اخلاقی، ضرب و جرح و خودشکی به ترتیب جزء آسیب‌های اجتماعی اولویت دار این استان است، بیان کرد: ظرفیت پذیرش مرکز ماده16  در این استان بسیار اندک است و باید این ظرفیت افزایش یابد.

وی تصریح کرد: معتادان به علت کمبود فضا در این مکان در کوتاه مدت درمان و سپس مرخص می‌شوند.

ثمینی توضیح داد: مرکز ماده 16 توسط بهزیستی به بخش خصوصی واگذار شده و این امر مشکل ساز شده است و باید راهکارهای لازم برای حل ‌این مشکل انجام شود.

احمد ریواده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه میانگین نرخ شیوع مواد مخدر در کشور 5.4و در خراسان شمالی 7.21 درصد و میانگین کشوری سن شروع مواد مخدر کشور 24 سال و در خراسان شمالی 32 سال است، گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته 95.2 درصد از دانش آموزان این استان اعلام کرده‌اند که مواد مخدر استفاده نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات استان در حوزه اعتیاد نبود مراکز اقامتی ترک اعتیاد به صورت ملکی است، افزود: درخواست ساخت احداث این گونه از مراکز را داریم.

ریواده ادامه داد: راه‌اندازی و تجهیز مراکز تخصصی درمان کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه مرکز مادر و کودک و مرکز تخصصی درمان شیشه و روان گردان از دیگر نیازهای این استان در حوزه اعتیاد است.

به گفته وی، افزایش سهم بیمه درمان سرپایی اعتیاد، احداث مرکز جامع توانمندسازی و صیانت اجتماعی و پایگاه‌های خدمات اجتماعی ویژه محلات آسیب پذیر از دیگر نیازهای استان در این حوزه است.

اسماعیل قربانی مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی همچنین در ادامه جلسه اظهار کرد: میزان ازدواج های صورت گرفته در استان در سال گذشته 9 هزار و 202 مورد و در سال قبل تر از آن 9هزار و 694 مورد بوده است.

وی تصریح کرد: تعداد طلاق‌های انجام شده در سال گذشته یک هزار و 994 مورد و در سال 95، یک هزار و 929 مورد بوده است.

سید ابراهیم محجوب معاون پیشگیری اداره کل دادگستری خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه متاسفانه آمار پرونده های مربوط به خشونت در استان رو به افزایش است، گفت: در سال گذشته 28 هزار و 831 پرونده مربوط به این موضوع وارد دستگاه قضایی شده است که نسبت به سال 95، 15درصد افزایش یافته است.

وی افزود: تعداد پرونده‌های خشونت در بجنورد هفت درصد کاهش داشته اما در شیروان 39درصد، اسفراین هفت درصد و در جاجرم 19 درصد افزایش یافته است.

محجوب تاکید کرد: خشکسالی، کمبود آب یکی از علل بروز خشونت در مناطق روستایی این استان است.

وی تورم، بیکاری، پایین آمدن آستانه تحمل مردم را از علل بروز آسیب خشونت در مناطق شهری بیان کرد.



انتهای پیام


9817832
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است