فرهنگی‌هنری 21:11 - 08 اسفند 1395
محمدعلی حیدری:قانونی نانوشته وجود دارد که می‌گوید: «بهترین قصه‌ها را مردان درباره زنان نوشته‌اند و بهترین فیلم‌های زنانه را کارگردان‌های مرد ساخته‌اند».

درباره نمایش «نام تمام مادران...» محمد رحمانیان

محمد رحمانیان در نمایش تازه خود «نام تمام مادران...» قصه زنانی را روایت می‌کند که در یک واژه با هم شریکند: رنج؛ زنانی که سرنوشت‌شان در دنیایی مردانه و سراسر خشونت رقم خورده است.نمایش ادای دین به جایگاه مادر و زن در فرهنگ ایرانی- اسلامی است، با اشاره به شخصیت حضرت فاطمه(س) و سایر زنانی که در تاریخ اسلام و شیعه صاحب قدر و منزلت بوده‌اند.

نام تمام مادران... با تک‌گویی مبارکه (سانیا سالاری) شروع می‌شود؛ جملاتی تند و تأثیرگذار از زبان حضرت فاطمه(س) درباره جامعه و با ادامه همین تک‌گویی در پرده آخر به پایان می‌رسد؛ وقتی مبارکه خانه قدیمی خانم‌بالا (سیما تیرانداز) را ترک و با خود جمله‌های بانو را تکرار می‌کند، جمله‌هایی هشداردهنده درباره عاقبت ظلم و پایمال کردن حقوق دیگران. در میان این 2مونولوگ مهم، قصه چند شخصیت زن روایت می‌شود.

قصه‌ها خوب نوشته شده‌اند و وجوه مختلف شخصیت زنان را انعکاس می‌دهند. زنان نمایش گرچه مورد ظلم واقع شده‌اند اما قوی و مستقل هستند، مقابل سرنوشت خود می‌ایستند و جبر زمانه را برنمی‌تابند.نگاه رحمانیان به شخصیت زنان، درست، دقیق و هوشمندانه است.

او به مقام مادری در زن احترام می‌گذارد و این حق را به‌عنوان یک موهبت الهی می‌نگرد؛ یک انتخاب، نه یک پدیده غریزی و صرفا جسمانی. او زن را منشأ خیر و برکت و آرامش در جامعه می‌داند و از سلطه مردان بر این شخصیت انتقاد می‌کند. بازی‌ها، یکدست و از حد متوسط بالاتر است. بهنوش طباطبایی یک تیپ تکراری را با طراوت بازی و سینا رازانی مهارت خود را در کار طنز ثابت کرده است. آشا محرابی شخصیت یک زن تازه به دوران رسیده را با همه شکنندگی خلق می‌کند و سیما تیرانداز روی صحنه پرتوان و مسلط است.

مجموع این عوامل باعث شده که نام تمام مادران... از بهترین اجراهای سال 95 باشد. راهبرد رحمانیان برای خلق اثری با درونمایه مذهبی و رویه‌ای امروزی و اجتماعی نتیجه داده و نمایش را به یکی از بهترین آثار در احترام به مقام بانوی آب و مهربانی تبدیل کرده است.


8861089
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نشست خبری گزارش برنامه‌های نوروز و رمضان رسانه‌ملی امروز ۲۸ فروردین ماه در سالن کوثر سازمان صداوسیما برگزار شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون میراث‌فرهنگی گفت: در سال ۱۴۰۲ سرانه حفاظت و مرمت برای بنا‌های تاریخی هر اثر ۱۳۰ میلیون ریال، معادل ۱۳ میلیون تومان بوده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون میراث‌فرهنگی گفت: در سال ۱۴۰۲ سرانه حفاظت و مرمت برای بنا‌های تاریخی هر اثر ۱۳۰ میلیون ریال، معادل ۱۳ میلیون تومان بوده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» معاون صدای رسانه ملی به عیادت مسعود اسکویی گوینده، پیشکسوت رادیو رفت و گفت: آقای اسکویی صدای آشنا برای همه نسل‌های رادیوست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بازیگر سریال «مشاور» گفت: همه باید بدانند ما حمله نکردیم بلکه ما رژیم صهیونیستی را تنبیه کردیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» این روز‌ها تامین آب آشامیدنی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه بشریت به شمار می‌رود. به این بهانه پنج فیلمی را معرفی کرده‌ایم که به به بحران آب اشاره داشته‌اند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک صداگذار فیلم‌های سینمایی گفت: صداگذاری فیلم‌های با تعداد کاراکتر‌ها بالا دشوار است و همین که دیالوگ‌ها به گوش شنونده برسند سخت‌ترین کار است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سینما گفت: وظیفه ستاد صیانت این است که یک بیانیه بدهد و عاملان اصلی تعداد مشخصی از فیلم‌ها که قاچاق شده‌اند را معرفی کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلد ششم مجموعه کتاب «طعم شیرین خدا» به قلم محسن عبّاسی ولدی راه‌های شکرگزاری به بچّه‌ها را آموزش می‌دهد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری برنامه سلام «صبح‌بخیر» گفت: من بعد از برنامه «دورهمی» خیلی آسیب دیدم. بی‌نهایت از اعتماد و حمایت دیگران ضربه خوردم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است