فرهنگی‌هنری 17:28 - 05 بهمن 1393
الیاس حضرتی - مدیر مسؤول روزنامه اعتماد:
مدیرمسؤول روزنامه اعتماد با بیان اینکه درک کردن مطبوعات به این معناست که تن به واقعیت‌هایی که در دنیای رسانه وجود دارد،‌ بدهیم، گفت: مطبوعات باید به قدری آزادی بیان داشته باشند تا بتوانند آنچه را که در جامعه اتفاق می‌افتد، با سرعت و دقت ‌انعکاس دهند.

به واقعیت‌های دنیای رسانه تن بدهیم

به گزارش خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه گیلان، الیاس حضرتی، مدیر مسؤول روزنامه اعتماد در بازدید از دفتر خبرگزاری ایسنا در رشت که با حضور رییس جهاددانشگاهی گیلان انجام شد،‌ اظهار کرد: علت حضور بنده در جهاد گیلان به دلیل ارادتی است که به جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی برآمده از درون انقلاب با اهداف و ارزش‌های انقلابی دارم.

مدیر مسؤول روزنامه اعتماد ادامه داد: ارادت ویژه‌ای هم به مجموعه ایسنا به عنوان خبرگزاری بسیار خوب دارم که علیرغم آنکه از امکانات حکومتی و دولتی کمترین بهره را دارد، اما با نیروهای دلسوز و علاقمند دانشجویی که به بدنه‌اش تزریق شد، در مدت کوتاهی به یک خبرگزاری فوق‌العاده معتبر تبدیل شد که روزانه با تولید ده‌ها خبر،‌ تحلیل، مصاحبه و ... به دلیل روزآمدی، از برخی از خبرگزاری‌های دیگر جلوتر است.

حضرتی درباره برنامه‌های فرهنگی جهاددانشگاهی گفت:‌ جهاددانشگاهی گیلان برخلاف بسیاری از نهادها که بودجه‌های کلان دارند،‌ با بودجه کمی که در اختیار دارد، برنامه‌های خوبی در مسائل فنی و علمی دانشگاهی و موضوعات فکری دارد؛ لذا بابت فعالیت‌های خوبشان تشکر می‌کنیم و هم اینکه در راستای انجام وظیفه رسانه‌ای چه در روزنامه اعتماد و چه در روزنامه تعادل اعلام آمادگی می‌کنیم.

مدیر مسؤول روزنامه اعتماد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره اهمیت اطلاع‌رسانی بیان کرد: یک اتفاق عجیبی در دنیا در حال وقوع است که روز به روز بر سرعت و عظمت کار اطلاع‌رسانی افزوده می‌شود که باعث شده انقلابی در عرصه اطلاع‌رسانی به وقوع بپیوندد؛ به عنوان کسی که 15 سال به صورت روزانه عمرم را در کار رسانه صرف کرده‌ام از سال گذشته تاکنون شدت بیشتری در این عرصه مشاهده می‌کنم و ساعت به ساعت،‌ ثانیه به ثانیه و گاهی هم کسری از زمان این سرعت شدت می‌گیرد؛ ‌به عنوان مثال اخیرا بحث مراسم تشییع مرحوم پاشایی را شاهد بودیم که شاید ده‌ها جلسه با حضور کارشناسان، تحلیل‌گران اجتماعی، روانشناسان و صاحب نظران در دفتر روزنامه اعتماد برگزار کردیم که مهم‌ترین مسئله‌ای که بیان کردند سرعت و فراگیری رسانه مجازی بود که با توجه به سهل‌الوصول بودن، از خانم خانه‌دار تا دانش‌آموز مدرسه در دسترس همه قرار دارد.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال نرم‌افزار وایبر را در نظر بگیرید که بنا بر گفته آقای جهانگرد یکی از اساتید مطرح در حوزه IT کشور، امسال استفاده از وایبر نسبت به سال گذشته 20 میلیون برابر شده است،‌ افراد بنا به سلیقه‌شان با این برنامه به راحتی اخبار، حوادث، ‌موضوعات اجتماعی و ... را اطلاع‌رسانی می‌کنند.

حضرتی ادامه داد: چون در کشور نتوانستیم برخورد خوبی با نهادهای مدنی و NGOها داشته باشیم،‌ لذا در حال حاضر شبکه‌های مختلف خانوادگی،‌ همکلاسی،‌ همکاران،‌ هم محلی، خانم‌ها،‌ آقایان،‌ پیر و جوان به شکل‌های مختلف در حلقه‌های متصل به هم در فضای مجازی در ارتباطند و هم‌پوشانی‌های زیادی دارند و در سراسر کشور در زیر پوسته شهرها پر از اینگونه ارتباطات خودجوش و خودساخته است؛ بر این اساس از این فرصت هم می‌توان بهره برد و موفق شد و هم می‌توان بی‌اعتنا بود که در این صورت ممکن است جامعه را تخریب کند.

مدیر مسؤول روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه باید بتوانیم به عنوان نظام با مطبوعات راه بیاییم و آنها را درک کنیم، تصریح کرد: درک کردن مطبوعات به این معناست که تن به واقعیت‌هایی که در دنیای رسانه وجود دارد،‌ بدهیم؛ مطبوعات باید به قدری آزادی بیان داشته باشند تا بتوانند آنچه را که در جامعه اتفاق می‌افتد، با سرعت و دقت ‌انعکاس دهند؛ چراکه مردم منتظر نمی‌مانند تا خود را از اخباری که در روزنامه داخلی به آن پرداخته نشده، محروم کنند و اخبار و تحلیل‌های مورد نیازشان را از رسانه‌های خارجی پیدا می‌کنند؛ پس چه بهتر که ما به رسانه‌های داخلی اعتماد کنیم و دست آنان را باز بگذاریم؛ به عنوان مثال ژاپن که پهنای باند اینترنتی‌اش از بسیاری از کشورها نظیر ایران صدها برابر بیشتر است اما باز روزنامه‌ای چاپ می‌شود که 15 میلیون تیراژ دارد.

مدیر مسؤول روزنامه اعتماد گفت: در حال حاضر همه به موبایل و اینترنت و پهنای باند بدون محدودیت دسترسی دارند، اما چون روزنامه می‌تواند ایده‌ها و سوژه‌های جدید و اختصاصی داشته باشد، آزادی عمل بیشتری دارد و می‌تواند مخاطبان خاص خود را داشته باشد؛ لذا اگر برای مطبوعات داخلی محدودیت و خط قرمز خودساخته ایجاد کنیم، قطعا خواننده‌ها از خریدن روزنامه‌ای که مطالب تکراری آن قبلا بارها در صدا و سیما منعکس شده،‌ اجتناب می‌کنند.

وی درباره وضعیت اقتصادی مطبوعات گفت: در دوران آقایان خاتمی و احمدی‌نژاد به صورت مکتوب و در دوران آقای روحانی نیز به صورت شفاهی درخواست کردم که اگر نظام به مطبوعات و به ویژه روزنامه‌ها اعتماد داشته باشد تا خلاقیت‌ها و ابتکارات‌ و تلاش‌هایشان را در جهت اخبار و تحلیل‌های جدید منعکس کنند، مسلما در این فضای آزاد رقابتی هیچ نیازی به هیچگونه کمک مالی دولت نیست. یارانه سالانه دولت به اندازه نصف ماه روزنامه ما نیست، دولت می‌تواند حمایتی را که دارد به سمت حمایت از مصرف کننده ببرد تا خواننده بتواند نشریه و روزنامه بخرد و لذا بهتر این است تا به تولید کننده اجازه بدهند در فضای آزاد رقابتی به ارائه و تولید مطالب با محتوا بپردازد. در این صورت رقابت بین روزنامه بر سر تولید بیشتر و موضوعات اختصاصی خواهد بود و باعث می‌شود مطبوعات به سمتی بروند که به تولید اخباری متناسب با نیاز اقشار مختلف بپردازند.

حضرتی ادامه داد: مطبوعاتی وجود دارند که تداوم کار‌شان وابسته به یارانه است اگر این مطبوعات تولید نشوند، بهتر است. در کشور حدود 8000 نشریه داریم که متاسفانه مجموع تیراژشان به دو میلیون نمی رسد.

مدیر مسؤول روزنامه اعتماد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص کاندید شدن در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت:‌ جزو افتخارات بنده سوابق دوران خدمت در سپاه است و افتخار می‌کنم که در لشکر قدس گیلان خدمت کرده‌ام و همواره با سربلندی از گذشته خودم دفاع می‌کنم؛ ولی در حال حاضر مسؤولیت سختی را به عهده دارم که تمام وقت و تلاشم را معطوف به آن کرده‌ام،‌ اگر روزی کاری خارج از روزنامه را بپذیرم قطعا آن نمایندگی در مجلس خواهد بود چرا که تجربه کافی در این زمینه دارم؛ ولی هنوز تصمیم قطعی و دقیق نگرفتم چون انتخابات مجلس موضوع پیچیده‌ای است و بستگی به شرایطی دارد که ان‌شاءالله تا ماه آینده اعلام می‌کنم.

انتهای پیام


5698868
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی و پایگاه همه مردم است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کانون خدمت رضوی تهران در جلسه‌ای که ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور مسئولان کانون‌های خدمت رضوی استان تهران برگزار شد، با معرفی دبیر آغاز به کار کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیرخانه جشنواره شعر عربی طوفان القوافی اعلام کرد که برگزیدگان این مسابقه به زودی در یک جشن بزرگ در بصره معرفی و تکریم خواهند شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» آیین اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزارشد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی از شگفتی سفر به پاکستان، سریلانکا و استقبال گروه‌های گوناگون در هر دو کشور از رئیس‌جمهور صحبت کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه سینمایی «هفت» با اجرای بهروز افخمی از جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه پخش خود را در شبکه نمایش از سر می‌گیرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جدیدترین قسمت از «باغ شادونه» با ورود یک شخصیت جدید پنجشنبه 6 اردیبهشت حوالی ساعت 17:15 از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی درباره تولیدات سازمان متبوع خود در زمینه عملیات «وعده صادق» توضیح داد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم «مست عشق» با جذب ۵۱ هزار مخاطب طی روز گذشته موفق شد تا رکورد بیشترین تعداد مخاطب روز نخست نمایش را از آن خود کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در روز‌های پایانی اولین هفته از اردیبهشت ماه فیلم‌های سینمایی «جغد شب»، «قاتلان ماه کامل» و «در مسیر بوستون» از قاب شبکه‌های سیما تماشایی می‌شوند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است