علمی فناوری 09:11 - 22 دی 1395
توسط محققان ایرانی؛
محققان کشور موفق به ساخت کیت عسل شدند تا مصرف کنندگان بتوانند عسل طبیعی از صنعتی را با کمترین هزینه تشخیص دهند.

تشخیص عسل طبیعی از صنعتی ممکن شد/ تعیین میزان قند مصنوعی در عسل

عباس ابراهیمی مجری طرح «کیت شیمیایی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل صنعتی» با بیان اینکه امروزه مهم ترین دغدغه مصرف کنندگان عسل، اطمینان از کیفیت این ماده غذایی است، اظهار داشت: با توجه به اینکه عسل حاوی ترکیبات مختلفی است؛ تعیین کیفیت آن نیاز به یک آزمایشگاه دارد و با صرف هزینه زیادی همراه است

وی افزود: از این رو درصدد آمدیم تا یک کیت طراحی کنیم تا این تشخیص به راحتی و در کمترین زمان ممکن اتفاق بیافتد.

ابراهیمی در خصوص این کیت عنوان کرد: کیت حاضر بر اساس ارزیابی دو آنزیم گلوکز اکسید دار و دیاستاز و  ماده هیدروکسی متیل فورفورال در عسل طراحی شده است.

وی با بیان اینکه آنزیم های گلوکز اکسیداز و دیاستاز از طریق زنبور وارد عسل می شوند، گفت: عسل های صنعتی فاقد این آنزیم هستند؛ هیدورکسی متیل فورفورال نیز تحت حرارت یا شرایط اسیدی از فروکتوز حاصل می شود؛ عسل های تقلبی تهیه شده از طریق هیدرولیز مواد قندی حاوی مقادیر زیادی از این ترکیب هستند.

وی اظهار داشت: در عسل طبیعی نیز بر اثر حرارت یا نگهداری زیاد، این ترکیب به تدریج در مقادیر کم تشکیل می شود.

ابراهیمی با بیان اینکه این کیت ساده و کم هزینه را برای شناسایی این مواد در راستای تشخیص عسل سنتی از صنعتی طراحی کردیم، گفت: این کیت میزان فعالیت های آنزیم های موجود در عسل را تعیین می کند و می تواند درصد عسل خالص را از غیر خالص تشخیص دهد. همچنین به واسطه این کیت می توان میزان قند مصنوعی در عسل را تشخیص داد.

به گزارش مهر، این طرح که توسط سید حسین صفوی و عباس ابراهیمی انجام گرفته در هجدهمین جشنواره خوارزمی رتبه دوم شیمی را کسب کرده است.

 

پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
در دانشگاه میشیگان انجام شد؛
«خبرگزاری ایسنا» جمعی از دانشمندان یک "انگشت جعلی" ساختند که به هنگام جعل اثر انگشت قابلیت ارتجاعی دارد و می تواند از هویت انسان‌ها محافظت کند.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» رییس جهاد دانشگاهی واحد همدان بر همکاری هرچه بیشتر این واحد با مراکز دانشگاهی به‌ویژه دانشگاه توانمند ملایر تاکید کرد.
علمی فناوری
نتایج یک پژوهش دانشگاهی حاکیست؛
«خبرگزاری ایسنا» محققان ایرانی با به‌کارگیری گلبرگ‌های گیاه زعفران که اغلب بدون استفاده باقی می‌مانند و افزودن آن‌ها به جیره غذایی جوجه مرغ‌های گوشتی، موفق به بهبود خصوصیات گوشت جوجه مرغ‌های گوشتی شدند.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی پاتوق اندیشه و خانه فرهیختگان در این دانشگاه خبر داد.
علمی فناوری
«همشهری آنلاین» گربه وحشی گوئینا، یا پلنگ گربه کوچک، کوچکترین گربه‌سان در قاره آمریکا است که کوچکترین تکه از سرزمین آمریکا را نیز اشغال کرده‌است زیرا این گونه در معرض خطر انقراض قرار دارد.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» زمین‌لرزه‌ای به بزرگای 4 ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین، صبح امروز استان کرمانشاه - حوالی قصر شیرین را لرزاند.
علمی فناوری
«همشهری آنلاین» خلاقیت را معمولا توانایی در خلق ایده‌های جدید و کاربردی معنی می‌کنند، و مانند هوش،‌خلاقیت نیز به عنوان ویژگی فردی شناخته می‌شود که همه انسان‌ها، نه فقط نوابغی مانند پیکاسو و استیو‌جابز، به اندازه‌های متفاوتی از آن بهره برده‌اند.
علمی فناوری
«خبرگزاری ایسنا» ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا به عنوان بزرگترین رویداد سال در این حوزه با تلاش دانشگاه صنعتی شریف، طی روزهای 3 و 4 بهمن ماه امسال در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.
علمی فناوری
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف:
«خبرگزاری ایسنا» دکتر علینقی مشایخی در سی امین نشست مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه تربیت مدرس بر لزوم درآمدزایی دانشگاه‌ها از طریق ارزش آفرینی تاکید کرد.
علمی فناوری
رئیس مجتمع آزمایشگاهی واحد علوم و تحقیقات تاکید کرد؛
«خبرگزاری ایسنا» رئیس مجتمع آزمایشگاهی زکریای رازی واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر ارتقای استانداردهای ایمنی و بهداشت و محیط در آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها، تاکید کرد: امر آموزش برای ایمنی دانشجویان، مستلزم تصویب قوانین جدید در آموزش دانشگاهی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است