علمی فناوری 17:36 - 04 اردیبهشت 1398
پژوهشگران آمریکایی:
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی نشان دادند که نقطه آغاز تعامل میان حس بویایی و چشایی، زبان است.

عامل تعامل میان حس بویایی و چشایی زبان است نه مغز

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌نیوز، پژوهشگران مرکز امراض شیمیایی "مونل"(Monell) آمریکا باور دارند گیرنده‌های بویایی که در بینی وجود دارند، در سلول‌های چشایی انسان که در زبان وجود دارند هم به چشم می‌خورند. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که ممکن است تعامل میان حس بویایی و چشایی، از زبان آغاز شود نه از مغز.

"محمت هاکان اوزدنر"(Mehmet Hakan Ozdener)، زیست‌شناس سلولی مؤسسه مونل و از نویسندگان این پژوهش گفت: شاید پژوهش ما بتواند نشان دهد که چگونه مولکول‌های بو، درک ما را از مزه تنظیم می‌کنند. ممکن است این پژوهش بتواند به ابداع طعم‌دهنده‌هایی مبتنی بر بو منجر شود که بتوان از آنها برای تشخیص نمک، شکر و چربی اضافی عامل بیماری‌هایی مانند اضافه‌وزن و دیابت استفاده کرد.

اگرچه بیشتر افراد، تأثیر عطر و طعم را با هم یکسان می‌دانند اما طعم بیشتر غذاها و نوشیدنی‌ها، بیشتر ناشی از بوی آنهاست. بو می‌تواند اطلاعات جامعی در مورد کیفیت طعم غذا ارائه دهد. مغز، ورودی‌های مربوط به طعم، بو و موارد دیگر را ترکیب می‌کند تا احساسی در مورد طعم به وجود آورد.

تاکنون تصور می‌شد که حس چشایی و بویایی، دو سیستم حسی مستقل هستند که اطلاعات آنها پیش از رسیدن به مغز با یکدیگر تعاملی ندارند اما اوزدنر و گروهش با پژوهش خود، این طرز فکر را به چالش کشیدند.

این گروه پژوهشی، برای دستیابی به سلول‌های زنده انسان که در آزمایشگاه کشت شده‌اند، از روش‌های ابداع شده در مؤسسه مونل استفاده کردند. آنها با استفاده از روش‌های ژنتیکی و زیست‌پزشکی، سلول‌های چشایی را بررسی کردند و دریافتند سلول‌های چشایی انسان، مولکول‌های مهمی را در بر دارند که در گیرنده‌های بویایی هم به چشم می‌خورند.

پژوهشگران برای نشان دادن واکنش سلول‌های چشایی به مولکول‌های بو، از روشی موسوم به "تصویر برداری کلسیمی" (calcium imaging) استفاده کردند.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار، عملکرد گیرنده‌های بویایی را در سلول‌های چشایی انسان و نقش مهم آنها را در سیستم چشایی نشان می‌دهند. براساس این پژوهش، گیرنده‌های بویایی از طریق تعامل با گیرنده‌های چشایی زبان، نقش مهمی در سیستم چشایی ایفا می‌کنند

اوزدنر افزود: وجود گیرنده‌های بویایی و چشایی در سلول یکسان، فرصت‌های خوبی برای بررسی تعامل میان بو و مزه در زبان ارائه می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Chemical Senses" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10110522
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر از جمله کسانی هستید که از خالی شدن سریع باتری ساعت هوشمند خود رنج می‌برید، حتما اشتباهاتی در مورد استفاده از آن انجام می‌دهید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برنامه جامعی را برای ارتقای سواد سلامت افراد تهیه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیموری سنگانی گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که به‌خوبی ثابت شده که فشار خون بالا و دیابت از عوامل خطر حمله قلبی هستند، کارشناسان می‌گویند علائم مشخصی وجود دارد که در روز‌ها و هفته‌های قبل از حمله قلبی رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودن برچسب میزان کالری غذا‌ها در منوی رستوران‌ها، می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است