علمی فناوری 05:15 - 01 آبان 1393
هر کسی که فیلم قدم گذاشتن نیل آرمسترانگ روی ماه را دیده باشد، نمی‌تواند شیوه غیرعادی قدم برداشتن او را فراموش کند و فریفته آن نشود. برخلاف باور عمومی، راه رفتن عجیب و غریب فضانوردان در نتیجه کاهش جاذبه نیست.

راهپیمایی دشوار در جاذبه کم

جان دویت، دانشمند علوم مهندسی و فناوری این گونه تشریح می کند که لباس های اولیه فضانوردان برای راه رفتن طراحی نشده بود. بنابراین آنها باید حرکات خودشان را با لباس محدودکننده شان تطابق می دادند.

مایکل گرنهارد، مسئول بخش فیزیولوژی فعالیت های خارج از فضاپیما در ناسا برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی راه رفتن انسان در جاذبه کم شامل سرعت بین پیاده روی و دویدن آزمایشی ترتیب داد تا بتواند یک لباس مدرن فضایی برای حرکت آزادانه تر فضانوردان طراحی کند.

اگرچه تنها راه برای تست صحیح اثرات گرانش ماه بر حرکت روی زمین راه رفتن داخل هواپیمای مخصوص ناسا موسوم به DC-9 است.

این هواپیما با پروازهای سهمی وار و بسیار سریع نزولی باعث کاهش جاذبه می شود. دویت و همکارانش نشان داده اند فضانوردان قادرند با سرعت هایی بیشتر از آنچه پیش از این تصور می شد راه بروند. نتایج این تحقیق در مجله زیست شناسی تجربی چاپ شده است.

برای خلق این کشف دویت و همکارانش سه فضانورد نوآموز و تازه استخدام شده را همراه پنج نفر از داوطلبانی که قادر به تحمل ناراحتی های ناشی از پرواز سهمی وار DC-9 بودند به کار گرفتند.

دویت یادآوری کرد: در اینجا برخی ناخوشی ها وجود دارد که ممکن است باعث بیماری شما شود. او می گوید: ما می خواستیم مطمئن شویم افرادی را در اختیار داریم که به پرواز عادت دارند. هنگامی که افراد به چرخه پرواز منتقل می شدند تیم فقط 20 ثانیه در هر چرخه پر پیچ و خم زمان داشت.

هنگامی که میزان جاذبه به اندازه یک ششم جاذبه زمین می رسید زمانی بود که محققان می توانستند نوع راه رفتن و پیاده روی افراد روی یک تردمیل را در محدوده سرعتی بین 0.67 تا 2 متر بر ثانیه آزمایش کنند.

پس از برگشت به زمین دویت و همکارانش سرعتی را که در آن داوطلبان از سرعت پیاده روی به حالت دویدن منتقل می شدند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. دویدن به حالتی اطلاق می شد که در آن هر دو پای دونده روی زمین نبود. بر اساس محاسبات نظری حالت گذر از پیاده روی تا دویدن در سرعت 0.8 متر بر ثانیه رخ می داد. با این حال زمانی که تیم سرعت گذار ثبت شده طی آزمایش را مورد محاسبه قرار داد متعجب شدند، زیرا میانگین سرعت حدود 1.4 متر بر ثانیه بود که جالب ترین بخش آزمایش برای دویت و همکارانش همین جا بود. تلاش برای رسیدن به درک این اعداد نشان می دهد نیروهای شتاب تولید شده توسط بازوها و پاهای در حال نوسان، دلیل تغییر در این سرعت گذار بین محاسبات نظری و حالت عملی است.

محققان بر این باورند علاوه بر جاذبه ماه، نوسان دست و پا بر سبک راه رفتن فضانوردان تاثیر گذار باشد که این موضوع احتمالا روی زمین نیز صدق می کند، اما نیروی تولید شده توسط نوسان دست و پا در مقایسه با گرانش زمین بسیار ناچیز و بی اهمیت است.


5018761
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است