علمی فناوری 16:30 - 28 تیر 1397
نخستین آزمایش سامانه "برجک نجات اضطراری" ناو سرنشین‌دار هند با موفقیت انجام شد.

موفقیت هند در اولین آزمایش‌ سامانه"برجک نجات اضطراری"

به گزارش ایسنا، "سازمان فضایی هند" (Isro -Indian Space Research Organisation) اعلام کرد سامانه "برجک نجات اضطراری" در ناو سرنشین‌دار این کشور را آزمایش کرده است.

مقامات سازمان فضایی هند آزمایش "برجک نجات اضطراری" در مرکز تحقیقات فضایی "سریهاریکوتا" را برای خود موفقیت بزرگی بشمار آوردند.

در این آزمایش که ۲۵۹ ثانیه طول کشید، موشک‌های جامدسوز نصب شده در برجک نجات اضطراری بخش سرنشین‌دار سفینه را از محل نصب جدا کرده و بعد از رساندن به ارتفاع و مسافت امن در دریا فرود آوردند. در جریان این آزمایش، فردی به عنوان فضانورد در سفینه نبود اما دو ماکت جای سرنشینان ناو قرار گرفت.

بنا به اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان فضایی هند، نه تنها سامانه نجات، بلکه بقیه اجزای دیگر این آزمایش از جمله چترنجات نیز به خوبی انجام وظیفه کردند و بخش سرنشین‌دار پس از رسیدن به ارتفاع مشخص، از برجک جدا و توسط چترنجات به آرامی در آب‌های اقیانوس هند فرود آمد.

 برجک نجات اضطراری جزء مهمی از ناوهای سرنشین‌دار به‌شمار می‌رود زیرا می‌تواند در صورت بروز وضعیت خطرناک و اتفاق ناخوشایند در جریان پرتاب، بخش سرنشین‌دار را از موشک بالابرنده جدا و از منطقه حادثه دور کند.

سازمان فضایی هند از سال ۲۰۰۷ به طور جدی کار بر روی ناو فضایی سرنشین‌دار را در دستور کار خود قرار داده و تصمیم دارد سفینه‌ای با ظرفیت دو فضانورد را به‌طور بومی و با امکانات خود بسازد.

بر اساس محاسبات انجام شده توسط کارشناسان این سازمان، انجام چنین برنامه‌ای به بودجه‌ای در حدود دو میلیارد دلار و هفت سال زمان نیاز دارد که نه فقط شامل مطالعه، طراحی و ساخت نرم‌افزار ها و سخت افزارهای مربوطه است بلکه نیاز به ایجاد یک مرکز برای آموزش فضانوردی نیز دارد. دولت هند شهر "بنگلور"  را برای ساخت مرکز آموزش فضانوردان این کشور در نظر گرفته است.

انتهای پیام


9847036
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از انتخاب رشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت:مدارس برای ارتقای جایگاه علمی و افزایش میانگین نمرات نهایی دانش آموزان باید اقدامات موثری انجام دهند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است