علمی فناوری 11:48 - 29 بهمن 1397
ساخت یک ماهواره‌ برای جمع آوری زباله‌های فضایی
یک ماهواره آزمایشی موسوم به "نابودگر زباله‌ها" قادر است با پرتاب نیزه زباله‌های فضایی در حال گردش به دور زمین را شکار کند.

رفتگر فضایی را ببینید+فیلم

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک ماهواره آزمایشی ساخته شده به دست مهندسان دانشگاه سوری(Surrey) آنها را یک گام به تمیز کردن مدار زمین از زباله‌های فضایی نزدیک‌تر کرد.

این ماهواره موسوم به "RemoveDEBRIS" با پرتاب کردن چیزی شبیه به یک نیزه کوتاه، زباله‌های سرگردان در مدار پایین زمین را شکار می‌کند.

در ویدئویی که از عملکرد آزمایشی این ماهواره منتشر شده یک صفحه هدف به فاصله ۱.۵ متری از ماهواره قرار داده شده است که با یک نیزه فلزی با سرعت ۲۰ متر بر ثانیه هدف قرار می‌گیرد.

این ماهواره به عنوان بخشی از یک سری از آزمایشات برای آزمایش تکنیک‌های پاکسازی زباله‌های فضایی توسعه داده شده است.

فضا ممکن است گسترده‌تر از تصورات و درک ما باشد، اما نباید فراموش کرد که بیش از ۷۶۰۰ تن زباله فضایی ساخته دست انسان در مدار زمین سرگردانند.

این زباله‌ها همان ماهواره‌ها و قطعات موشک باقی‌مانده از مأموریت‌های قدیمی هستند که انجام مأموریت‌های جدید را مخاطره آمیز می‌کنند.

این ماهواره شکارچی توسط یک کنسرسیوم از شرکت‌های فضایی پیشرو و مؤسسات تحقیقاتی به رهبری دانشگاه سوری و با بودجه کمیسیون اروپا طراحی و ساخته شده است.

آزمایش این شکارچی فضایی سومین آزمایش از این دست است که شامل یک پرتابگر، یک نیزه و یک مکانیزم قفل‌کن روی شکار برای درگیری با هدف و نفوذ در آن است.

دو آزمایش پیشین شامل پرتاب تور برای شکار زباله‌ها و یک سیستم ناوبری LiDAR به همراه دوربین برای شناسایی زباله‌های فضایی بود.

آزمایش چهارم و نهایی، یک بادبان است که باعث افزایش دقت حرکت در مدار می‌شود و باعث می‌شود که این ماهواره شکارچی بتواند زباله‌ها را به جو زمین پرتاب کند تا در آن بسوزند و نابود شوند.

انتهای پیام


10057790
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است