علمی فناوری 10:18 - 06 مرداد 1393
برای اولین بار در ایران دستگاهی توسط مخترعی در دانشگاه علم وصنعت ساخته شد که می تواند انرژی مصرفی را با جذب رطوبت هوا، در سیستم های خنک کننده را کاهش دهد.

موفقیت محقق ایرانی در ساخت دستگاه جذب رطوبت چیلرها/ دستگاهی برای کاهش مصرف برق وسایل سرمایشی

دکتر حسینعلی پور دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران، مخترع دستگاه چرخ رطوبت گیر در سیستم های خنک کننده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:به دلیل اینکه پیک مصرف برق در فصل تابستان نسبت به فصل زمستان افزایش پیدا می کند و دلیل آن به علت تامین بار سرمایشی و استفاده از وسایل خنک کننده است. از همین رو به فکر ساخت دستگاهی برای از بین بردن رطوبت هوا و سرمایش با کاهش مصرف انرژی، افتاده ایم.

وی  با بیان اینکه افزایش مصرف برق در فصول گرم به یک مشکل بسیار جدی در کشور تبدیل شده است ،اظهار داشت:در فرآیند دستگاههای خنک کننده از جمله چیلرها و کولر های تراکمی، بخش زیادی از انرژی مصرفی در مناطق مرطوب، صرف حذف بار رطوبتی می‌شود.

مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه علم و صنعت ایران عنوان کرد: دستگاهی که در این آزمایشگاه ساخته شده است می تواند با کاهش بار رطوبتی هوا مصرف انرژی را بسیار کم، انرژی مصرفی در سیستمهای خنک کننده را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه در کشور به کاهش مصرف انرژی در سیستم‌های خنک کننده توسط کاهش بار رطوبتی کمتر پرداخته شده است افزود:  این دستگاه رطوبت هوا را جذب کرده و مصرف انرژی  را کاهش می دهد.

وی اذعان داشت: استفاده از سیستم کاهش چرخ رطوبت گیر در چیلرها یک بحث کلان در کاهش مصرف برق در تابستان به شمار می رود که اکنون توانسته ایم این سیستم را با راندمان بالا نسبت به سیستم های مشابه در کشور های دیگر بسازیم.

حسینعلی پور گفت:این سیستم  می تواند میزان کاهش رطوبت را بالا ببرد بدون آنکه نیازی به فن قویتر و انرژی بالاتر داشته باشد که در نهات منجر به کاهش مصرف انرژی می شود.

وی یادآورشد: چرخ رطوبت گیر در تهویه اماکنی که از خنک کننده های مرکزی استفاده می شود، کانال های هواساز، در فضاهای بزرگ مانند سینما ها و استادیوم ها،  پاساژ و بیمارستان ها، بالاخص در مناطق مرطوب به کار برده می شوند. کاربرد دارد.


4345157
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است