فرهنگی‌هنری 09:44 - 29 شهریور 1393
تهران - ایرنا - عرصه تعلیم و تربیت به ابزارهای بسیاری برای رشد و شکوفایی کودکان و نوجوانان نیاز دارد، که یکی از مهمترین آنها امکانات، فضاهای آموزشی مناسب و استاندارد است.

هر ساله با افزایش جمعیت و ورود دانش آموزان به مدرسه و از سوی دیگر گسترش شهرنشینی، ایجاد فضاهای آموزشی جدید در نقاط مختلف کشور را به چالشی بزرگ تبدیل کرده است.



در این میان نباید استهلاک، فرسودگی و تخریب مکان های آموزشی و مدارسی که بعد از سال ها استفاده نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارند، را از یاد برد.



تخصیص اعتبارات دولتی و در کنار آن کمک نهادهای مختلف و خیرین مدرسه ساز به این مساله مهم نیز هر چند توانسته گوشه ای از مشکلات را مرتفع کند اما باید در نظر داشت که ساماندهی و گسترش فضاهای آموزشی پروسه ای زمان بر و در عین حال پرهزینه است.



براساس برخی گزارش های رسمی ، دولت روزانه پنج میلیارد تومان صرف ساخت، تجهیز و فضای آموزشی و ارتقا سطح ایمنی مدارس کشور می کند این در حالی است که هنوز پنج هزار و 400 پروژه نیمه تمام آموزشی در کشور وجود دارد که برای تکمیل نیازمند اعتبارات است.



در سال های گذشته تدابیری اندیشیده شد تا شاید اندکی از این بار سنگین که بر دوش وزارت آموزش و پرورش گذاشته شده، کاسته شود که از جمله این موارد می توان به ماده 13 قانون شوراها اشاره کرد.



براساس این قانون، شهرداری ها علاوه بر اخذ عوارضی تحت عنوان پذیره، نوسازی و سایر موارد باید برای توسعه فضاهای آموزشی پنج درصد نیز از صاحبان پروانه عوارض دریافت کنند .



مطابق با قانون شورای عالی آموزش و پرورش، شهرداری ها موظف هستند پنج درصد عوارض صدور پروانه، پذیره، تفکیک و نوسازی را برای ساخت فضاهای آموزشی اختصاص دهند.



این قانون مصوبه سال 1378 است که مسوولان وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده اند تاکنون به مرحله اجرا در نیامده و تاکنون هیچ مبلغی نیز از این محل در اختیار وزارتخانه برای توسعه فضاهای آموزشی قرار نگرفته است.



معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش نیز در واکنش به اجرا نشدن ماده 13 قانون شوراها به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون تصویر روشنی از میزان دریافتی وزارت آموزش و پرورش از پنج درصد عوارض شهرداری و نحوه هزینه آن در دست نیست، البته شهرداری مدعی است که این مبلغ را به وزارت آموزش و پرورش پرداخت می کند.



مرتضی رییسی ادامه داد: در منطقه 22 شهر تهران به دلیل ساخت و سازهای بسیار باید فضای آموزشی متناسب با این واحدهای مسکونی احداث شود زیرا با تکمیل این پروژه ها در سال های آینده با تراکم دانش آموز مواجه خواهیم شد.



رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور یادآورشد: از آنجا که بیشترین فضای آموزشی فرسوده و بالاترین نیاز به فضاهای آموزشی جدید متعلق به شهر تهران است، در صورت تخصیص این اعتبار که مبلغ زیادی است، می توانیم بسیاری از مشکلات فضای آموزشی شهر تهران را برطرف کنیم.



وی اضافه کرد: از مجموع پنج هزار و 400 پروژه نیمه تمام وزارت آموزش و پرورش تعداد 200 پروژه مربوط به استان تهران بوده که شامل دو هزار و 200 کلاس درس با زیر بنای 320 هزار متر مربع است.



مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران نیز به تازگی اعلام کرد که شهرداری تهران ماده 13 قانون شوراها را اجرا نمی کند.



اسفندیار چهاربند اظهار داشت: در صورت پرداخت عوارض در یک دوره زمانی سه ساله، حدود 25میلیارد ریال عاید آموزش و پرورش می شود و این مبلغ می تواند تمام نیازهای نوسازی و توسعه فضاهای آموزشی شهر تهران را تامین کند.



طبق اعلام این مقام مسوول آموزش و پرورش تاکنون شهرداری به وظایف قانونی خود عمل نکرده و از هیچ کس این مبالغ را نگرفته است.



کارشناس حوزه آموزش و پرورش نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: اختصاص پنج درصد عوارض شهرداری ها مطابق با ماده 13 قانون شوراها می تواند به رفع کمبود فضاهای آموزشی کمک کند.



علی پورسلیمان با بیان اینکه اخذ این عوارض مطابق قانون به شهرداری واگذار شده است، تصریح کرد: شورای شهر تهران که وظیفه نظارت و پیگیری بر امور و عملکرد شهرداری را به عهده دارد، تاکنون در برابر این بحران سکوت کرده و اقدامی انجام نداده است.



وی ادامه داد: طبق آمار اعلام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش، پنج هزار کلاس غیر مقاوم در تهران وجود دارد که در برابر حوادث طبیعی مثل زلزله به شدت آسیب پذیر هستند.



پورسلیمان با بیان اینکه مجموع فضای آموزشی مورد نیاز تهران براساس شاخص ها حدود یک هزار و 500 هکتار است، اضافه کرد: اکنون تنها 750 هکتار فضای آموزشی در شهر تهران وجود دارد و این به معنای آن است که 50 درصد از نیاز آموزش و پرورش هنوز تامین نشده است.



این کارشناس مسایل آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تهران از فقیرترین و محروم ترین نقاط کشور به لحاظ استاندارد فضای آموزشی است، اظهار داشت: بنابراعلام مسوولان این وزارتخانه، حادترین نقطه در تهران به لحاظ فضای آموزشی، منطقه 22 تهران است و آموزش و پرورش در این منطقه تاکنون یک متر هم فضای آموزشی تحویل نگرفته است.



پورسلیمان تصریح کرد: قرار است مهرماه به ساکنان منطقه 22 اعلام عمومی شود که آموزش و پرورش هیچ گونه تعهدی نسبت به ثبت نام فرزندان آنها در این منطقه ندارد.



به نظر می رسد از آنجا که کمبود فضاهای آموزشی و تراکم دانش آموزان در کلاس به طور قطع بر کیفیت آموزش و یادگیری تاثیر گذار است باید برای بهره گیری هر چه مطلوب از قوانینی که می تواند مسیر توسعه فضاهای آموزشی کشور را هموار سازد، چاره ای اندیشید.



هر چند که خیرین مدرسه ساز در سراسر کشور همواره کوشا و فعال بوده و از هیچ تلاشی برای گسترش فضاهای آموزشی دریغ نکرده اند اما باید در نظر داشت که اجرای بخشی از قوانین مصوب نیز می تواند افق روشنی به روی نظام تعلیم و تربیت و بهره گیری دانش آموزان از کلاس های درس مناسب و استاندارد بگشاید.



از : مریم جلوداران



فراهنگ (5)**1883**1601**

انتهای پیام /*


4752376
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تلویزیون امروز فیلم‌های متفاوتی مانند «نیاز»، «دیپورت» و «شلیکی از میان دیوار» را راهی آنتن شبکه‌های سیما می‌کند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ گفت: در برنامه‌ریزی‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، توجه به ایرانی‌گری ضروری است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه برنامه «و خدایی که در این نزدیکی است» رادیو جوان برای شب‌های قدر به مدت پنج شب از حرم مطهر رضوی با حضور کارشناسان مذهبی و مداحان پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در روایتی به بندگانی اشاره می‌کنند که از رحمت الهی دور می‌شوند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از سوالات و شبهاتی که ممکن است برای خیلی از افراد به وجود آید این است که آیا واقعاً اسلام دین آسانی است؟ که در این مطلب قصد داریم به آن اشاره کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی با جمعی از شاعران و نویسندگان کشور دیدار کرد و توجه به اعتلای فرهنگ غنی ایران را در زمره رئوس برنامه‌های تحولی صداوسیما برشمرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» هشتمین روز از نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بالاترین حجم از استقبال مردم نسبت به روز‌های گذشته مواجه بود و فعالیت بخش بین‌الملل نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به اتمام رسید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی گفت: حضرت محمّد مصطفی (ص) الگو و شاخصه‌ی اصلی انسان قرآنی است که همه زندگی ایشان را قرآن کریم فرا گرفته است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ستاد خدمات سفر در سه اطلاعیه اسامی استان‌های دارای آمادگی برای میزبانی از مسافران نوروزی در موج دوم سفر‌های نوروزی را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه از حضور ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر طی نوروز ۱۴۰۳ در بقاع متبرکه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است