اقتصادی 01:16 - 24 آبان 1397
عملکرد صادراتی محصولات عمده صنایع تبدیلی در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اعلام شد.

مشکل صادرات صنایع تبدیلی چیست؟

در شش ماهه نخست سال جاری تراز تجاری ۱۰ محصول عمده صنایع تبدیلی منفی ۲۰ بوده و این در حالی است که هشت مورد از این محصولات دارای تراز تجاری مثبت و دو مورد دارای تراز تجاری منفی بوده‌اند. انواع کمپوت و کنسرو، رب‌گوجه‌فرنگی، خمیرهای غذایی، ماکارونی و خمیرمایع، انواع کنسانتره و آبمیوه، محصولات خوراکی گوناگون، آب معدنی و آشامیدنی، قند و شکر و فرآورده‌های آن و نیز نوشیدنی‌ها در شش ماهه نخست سال جاری دارای تراز تجاری مثبت نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودند و در این بین روغن‌های نباتی و اسانس‌ها و عرقیات تراز تجاری منفی داشته‌اند.

مشکلات توسعه صادرات محصولات صنایع تبدیلی

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایسنا، اهم مشکلات توسعه صادرات محصولات صنایع تبدیلی شامل افزایش تعرفه ورود کامیون‌ها و ترانزیت محصول و نیز ممنوعیت ورود برخی از محصولات به بازار عراق، زمان‌بر بودن ورود موقت مواد اولیه برای تولید محصولات تولیدی – صادراتی صنایع غذایی به دلیل عدم به موقع تخصیص ارز، کپی‌سازی شرکت‌های کوچک و غیرمعتبر از برندهای معتبر، عدم دستیابی شرکت‌های ایرانی به اطلاعات بازارهای جهانی و نیاز به همکاری تخصصی رایزنان بازرگانی، بالا بودن قیمت تمام شده محصولات صنایع تبدیلی به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه و در نتیجه کاهش توان رقابتی در بازارهای جهانی، عدم برنامه‌ریزی و حضور فعال صادرکنندگان در نمایشگاه‌های خارج از کشور به دلیل بالا رفتن هزینه مشارکت و مشکلات در اخذ تسهیلات بانکی ارزان بوده است.

علل اصلی کاهش صادرات رب گوجه‌فرنگی

اما علل اصلی کاهش صادرات رب گوجه‌فرنگی، پایین‌ بودن راندمان تولید این محصول به دلیل کاهش سطح زیر کشت رب‌گوجه ناشی از نوسانات آب و هوایی (خشکسالی) در سال جاری، بالا بودن قیمت تمام شده تولید ناشی از مشکلات مربوط به تدارک محصول گوجه‌فرنگی، ابهام در نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات و نیز نبود امکانات لجستیکی کافی در امر صادرات بوده است.

علل اصلی کاهش صادرات اسانس و عرقیات

در مورد علل اصلی کاهش صادرات اسانس و عرقیات نیز باید خاطرنشان کرد که بالا بودن هزینه تولید، ضعف سیستم حمل و نقل، دریافت تسهیلات بانکی با نرخ بالا، خام فروشی از سوی واحدهای صنعتی و صنفی و واحدهای غیرمعتبر، عدم استفاده از تکنولوژی نوین در فرآوری عرقیات و داروهای گیاهی، عدم وجود برندهای قوی صادراتی، حضور کمرنگ شرکت‌های تخصصی مدیریت صادرات، حضور جزیره‌ای در بازارهای بین‌المللی، عدم تمایل به استفاده از برند مشترک و لزوم مراقبت سیاسی از بازارهای همسایه، از جمله دلایل کاهش صادرات اسانس و عرقیات بوده است.

در ذیل جدول مربوط به وضعیت تراز تجاری محصولات عمده صنایع تبدیلی که به صورت اختصاصی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است:

در ذیل همچنین جدول مربوط به عملکرد صادرات محصولات عمده صنایع تبدیلی در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته آمده است:

انتهای پیام


9973700
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آخرین آمار جمعیت دام پروار گوساله به ۱۵۰ هزار راس رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در برابر تقاضا، نوسانی در بازار مرغ ایام پرتقاضای ماه رمضان نخواهیم داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی گفت: گرچه قرار بود تا پایان سال گذشته ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی رفع تداخل شوند، اما بدلیل نقض عکس‌های هوایی و نقشه‌های منابع طبیعی تا پایان سال گذشته تنها ۶۸ درصد اراضی رفع تداخل شدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: براساس آخرین آمار سطح زیرکشت زعفران در کشور ما ۱۳۳ هزارهکتار است که با افزایش عملکرد در هکتار، امکان تولید هزارتن محصول در کشور ما وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در ماه‌های اخیر، بیش از ۴۵ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برای نخستین بار در حوزه صدور تجهیزات پیشرفته پالایشی از جمله کمپرسور و کاتالیست به پروژه‌های فراسرزمینی و دستیابی به دانش فنی ارتقای کیفی نفت‌کوره واحد‌های پالایشی گام برداشته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل گفت: براساس آمار سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب چوب مورد نیاز است که ۲۲ درصد آن از طریق واردات تامین می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: با استفاده از ظرفیت‌های مردمی شاهد تکمیل پروژه‌های مسکن مهر و همچنین پروژه‌های مسکن ملی در شهر جدیدپردیس خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: ساخت وساز‌های ویلایی و کوتاه مرتبه تنها با ورود متقاضیان به بازار مسکن تقویت و افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: ساخت وساز‌های ویلایی و کوتاه مرتبه تنها با ورود متقاضیان به بازار مسکن تقویت و افزایش می‌یابد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است