علمی فناوری 14:41 - 04 خرداد 1398
رئیس دانشکده خبر داد
رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران از راه‌اندازی نخستین مرکز نوآوری و به نتیجه رسیدن پایلوت مدل دانشکده سرمایه‌گذار با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این مدل همکاری با بخش خصوصی در عمل بسیار موفق بود و به رشد شرکت‌های همکار و دانشکده کمک کرد.

راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری در دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران

دکتر مجید نیلی احمدآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که مدل دانشکده سرمایه‌گذار برای بخش خصوصی منافع اقتصادی و فناورانه و برای ما منافع علمی و اقتصادی داشت، اظهار کرد: دنیا در حوزه مهندسی برق و کامپیوتر به‌شدت در حال تغییر در ساختار و در جهت‌گیری‌ها است. از این‌رو به اطلاعات دست اول در سطح دانشگاه‌ها و بنگاه‌های فناورانه پیشرو نیازمندیم.

وی از تشکیل کمیته مشاوران بین‌المللی در دانشکده خبر داد و گفت: در این کمیته از دانش و تجربه اساتید و فناوران برجسته بین‌المللی ایرانی استفاده می‌شود تا در عین حال که اشتباهات دنیا تکرار نشود، از تجارب آن‌ها استفاده شود.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت حفظ شادابی و امید به آینده در دانشجویان، افزود: برای ایجاد این حس باید یادگیری به روز و نوآورانه باشد تا دانشجویان در زندگی خود و کشور مؤثرتر واقع شوند و از این مؤثر بودن خود لذت برند. از این‌رو هدف اصلی این دانشکده ایجاد و حفظ شادابی، امید و حرکت است و مرکز نوآوری با این هدف در قلب دانشکده ایجاد شده است.

نیلی ادامه داد: بر همین اساس برای همکاری با صنعت نوآور و روزآمد کشور مدل جدید همکاری ساخته شد تا بدین ترتیب از پایان‌نامه‌های دانشجویی در راستای تولید دانش و فناوری روز مورد نیاز صنایع پیشرو حمایت شود تا هم میزان اثربخشی بیشتری داشته باشند و هم منفعت اقتصادی برای دانشجو، اساتید و صنعت کشور ایجاد کند و این امر برای دانشجو و استاد لذت اثربخشی بیشتر را به همراه دارد.

وی با بیان این‌که ایجاد یک «پیوستار در آموزش و پژوهش و نوآوری» شعار ماست، تصریح کرد: باید فضای یادگیری تخصصی به پژوهش و نوآوری دانشجو کمک کند و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی باید دانشجوی نوآور و خلاق تربیت کند.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشکده باید از قابلیت‌های نرم نیز برخوردار باشند، افزود: بدین معنا که توان کار جمعی، توان کار بین رشته‌ای، فهم اقتصادی نسبت به کارهای فنی و تخصصی، مدیریت منابع و مدیریت تیمی را داشته باشند.

نیلی با بیان این‌که قابلیت‌های نرم باید در کنار حوزه تخصصی، فضایی را برای رشد دانشجو ایجاد کند، گفت: هم‌چنین فارغ‌التحصیل باید نوآور باشد و راه حل‌های خلاقانه برای حل مسائل پیشِ‌رو با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و … پیدا کند که این امر مهم با آموزش تخصصی صرف حاصل نمی‌شود.

وی با اعتقاد به این‌که مرزبندی‌های سخت بین رشته‌ها در دنیا بنا بر ساز و کار علمی منسوخ شده است، ادامه داد: امروزه باید افزون بر ارزش علمی، به ارزش اجتماعی و اقتصادی فعالیت‌های دانشگاهی توجه ویژه‌ای شود و بخش خصوصی فناور و دانش‌محور به لحاظ اقتصادی بیش از پیش در تعامل با دانشگاه فعال شود. بدین ترتیب است که بخش خصوصی می‌تواند نقش مشتری هوشمند برای دانشگاه را پیدا کند و بخشی از فعالیت دانشگاه را در تعامل با آن برای مشارکت در رشد اقتصادی و رفاه جامعه شکل دهد.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان این‌که اساتید این دو رشته به‌روز هستند و برترین‌های کنکور جذب این دو رشته می‌شوند، تصریح کرد: در دانشکده محیط و فضای همکارانه و پویا داریم، به نحوی که اساتید در تدریس و تحقیق می‌کوشند تا به روز باشند.

وی گفت: فضای علمی دانشکده میان رشته‌ای است، زیرا با ممزوج بودن رشته‌های برق و کامپیوتر در این دانشکده، دانشجویان و اساتید فرصت یادگیری و کار میان رشته‌ای را به صورت طبیعی داشته و این فرصتی ویژه و استثنایی در کشور و همگام با دانشگاه‌های برتر دنیا است که در آن‌ها ترکیب رشته‌های برق و کامپیوتر در دستور کار است.

نیلی با بیان این‌که در این دانشکده از نظر محتوای آموزشی و پژوهش به‌روز هستیم، افزود: یکی از نشانه‌های عملی این امر آن است که از فارغ‌التحصیلانی که برای ادامه تحصیل به خارج می‌روند و چه از دانشجویان دکترا که برای فرصت مطالعاتی به خارج سفر می‌کنند، به شدت استقبال می‌شود. همچنین فارغ التحصیلان دکتری ما موفقیت‌های متعددی برای کار در دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناوری دنیا داشته و دارند.

وی با بیان این‌که حوزه مهندسی برق و کامپیوتر در دو دهه گذشته از پرتحرک‌ترین رشته‌ها در دنیا محسوب می‌شود، گفت: این حوزه در بسیاری از حوزه‌های نوین زیرساختی است، زیرا پیشران توسعه ابزار و دانش روز است.

نیلی با بیان این‌که مقالات این دانشکده در مجلات برتر دنیا منتشر شده و رشد خوبی در ثبت پتنت‌های بین‌المللی داریم، افزود: چون معیار ما برای ارزیابی کیفیت بسیار سختگیرانه و جهانی است. همچنین تعامل ما با جامعه در سال‌های اخیر متحول شده است؛ زیرا نیاز جامعه به فناوری و دانش روز افزایش یافته و مهم‌تر از آن فعالیت بخش خصوصی که نیازمند دانش فناوری روز برای بقا و رقابت است، رشد نمایی داشته است. این قسمت از بخش خصوصی در مدل دانشکده سرمایه‌گذار همکاری مؤثری با دانشکده دارد که در راستای منافع مشترک دانشگاه و اقتصاد کشور است.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با تأکید بر این‌که وظیفه دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه پیشرو و جامع توسعه حوزه‌ای آینده‌نگر است، در ادامه خاطرنشان کرد: توسعه حوزه‌های بین رشته‌ای از سیاست‌های اصلی این دانشکده است.

وی افزود: از جمله این حوزه‌ها ترکیب مؤثر مهندسی برق و کامپیوتر با علوم مغزی و شناختی، بیولوژی و علوم اجتماعی است که همگی راهبردی و آینده‌ساز هستند.

وی ادامه داد: دانشکده در تحصیلات تکمیلی در رشته‌های مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی در حوزه‌های اصیل فعال و پیشگام بوده و در سطح کشور در حوزه‌های نوین و میان رشته‌ای هوش مصنوعی و علوم داده، رباتیک، سیستم‌های ساییر فیزیکی، بایو الکتریک، نانو الکترونیک و مهندسی مغز در کشور بنیان‌گذار و پیشرو است و سیاست دانشکده حرکت در مرزهای دانش و توسعه اقتصاد دانش بنیان در این زمینه‌ها است.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان این‌که سیاست این دانشکده ایجاد رشته‌های جدید نیست، بلکه توسعه حوزه‌های نوین و میان رشته‌ای در دل رشته‌های اصیل است، افزود: این امر با اضافه کردن دروس جدید و حمایت از اجرای پایان‌نامه‌ها و تجهیز آزمایشگاه‌ها در حوزه‌های نو دنبال می‌شود. در دانشکده درجه آزادی دانشجویان برای فعالیت در این زمینه‌ها بالا است.

وی با بیان این‌که دانشکده بر اساس رتبه و جایگاه خاصی که دارد، تأمین نیاز روز و آینده علمی و فناوری کشور را هدف قرار داده است، در ادامه تصریح کرد: در این دانشکده می‌کوشیم علاوه‌بر عمیق شدن در حوزه تخصصی نگاه نوآورانه وجود داشته باشد.

رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران یادآور شد: فارغ‌التحصیلان مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران از نظر اشتغال در کشور و دنیا مشکلی ندارند و هدف ما حفظ و ارتقای بیشتر جایگاه خاص آنان در سطح ملی و بین‌المللی است.

انتهای پیام


10136075
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است