علمی فناوری 01:07 - 05 فروردین 1397
معاون پژوهشی دانشگاه مطرح کرد؛
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی مهمترین چالش‌های این دانشگاه در زمینه پژوهش را کمبود تجهیزات عنوان کرد و گفت: تجهیزاتی که در آزمایشگاه‌های قدیمی وجود دارد، فرسوده‌ است و رشته‌های جدیدی هم که تاسیس می‌شوند، تجهیزات ندارند.

کمبود تجهیزات؛ بزرگترین چالش پژوهش در دانشگاه خوارزمی

دکتر محمدحسین مشهدی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال‌های اخیر نیز بودجه خاصی برای تجهیزات تخصیص داده نشده است. در سال 95 قرار بر این بود که بودجه زیادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تجهیز آزمایشگاه‌ها تخصیص داده شود، اما اجرایی نشد و در سال 96 نیز این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: مهمترین مشکل ما بحث تجهیزات است و ما از اعضای هیئت علمی انتظار داریم که با این تجهیزات اندک کارهای کیفی انجام دهند و از آن‌جایی که ما تاکید داریم فعالیت‌ها از لحاظ کیفی به نحو مطلوب انجام شوند، لازمه تحقق آن این است که تجهیزات کافی در اختیار اعضای هیئت علمی قرار داده شود.  

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره مهمترین فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه در سال 96 گفت: تلاش‌هایی که ما در سال 96 انجام دادیم، بیشتر در جهت تولید مقالات و طرح‌ها و بخشی هم مربوط به کارآفرینی و فناوری بوده است.

وی درباره برنامه‌های پژوهشی این دانشگاه در سال 97 اظهار کرد: در سال 97 به دنبال پررنگ‌تر کردن بحث ارتباط دانشگاه با جامعه خواهیم بود و می‌خواهیم دانشجویانمان را مستقیما به جامعه وصل کنیم. یعنی صرفا فقط بحث حضور در کلاس‌های درس مطرح نباشد. خصوصا پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی را به سمتی هدایت کنیم که مشکلی از مشکلات جامعه را رفع کنند و فقط به این شکل نباشد که پایان‌نامه‌ای نوشته شود و در قفسه کتابخانه نگهداری شود. در این راستا با سازمان‌های مختلف ارتباط‌هایی را برقرار کرده‌ایم و با آن‌ها به صورت مرتب جلساتی را برگزار می‌کنیم و امیدواریم در سال 97 این طرح‌ها را هرچه بیشتر اجرایی کنیم.

مشهدی‌زاده افزود: دو موردی که در سال 96 تلاش کردیم بیشتر توسعه و رشد دهیم، مباحث فناوری و کارآفرینی است، چون با توجه به اهمیت برقراری ارتباط با جامعه و جذب دانشجویان تربیت شده در دانشگاه به بازار کار، نیاز بود به این مسئله توجه ویژه‌ای شود. به همین دلیل اداره کارآفرینی دانشگاه چند طرح مهم را که در حد طرح ملی بود، به صورت پایلوت در داخل دانشگاه اجرا کرد که یکی از معروفت‌ترین آن‌ها طرح 2020 بود.

وی ادامه داد: این طرح در صدا و سیما نیز رونمایی شد و با وزارت کار هم صحبت کردیم که این طرح در سطح ملی انجام شود، با وزارت علوم هم مذاکراتی کرده‌ایم که بخشی از این طرح به عنوان کارورزی دانشجویان سراسر کشور اجرا شود؛ منظور از این طرح آن است که 20 مهارت تا سن 20 سالگی به هر دانشجو آموخته شود. این‌ها مهارت‌هایی است که لازم است دانشجو قبل از ورود به بازار کار آن‌ها را فرا بگیرد. روی این طرح بسیار کار شده و در دانشگاه چندین دوره برگزار شده است. امیدواریم از سال آینده این طرح در سطح ملی انجام شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خوارزمی درباره دیگر برنامه‌های پژوهشی در این دانشگاه، گفت: در زمینه فناوری نیز سال 96 سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شد و از اعضای هیئت علمی‌ که می‌توانستند یک‌سری فعالیت‌های خاصی را انجام دهند و یا محصولی را تولید کنند، حمایت‌هایی شد و در هفته پژوهش از چهار محصول رونمایی شد و به دنبال آن هستیم که این محصولات را به مرحله‌  عقد قرارداد با صنایع برسانیم تا این محصولات در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید برسند.

مشهدی‌زاده یادآور شد: شرکت‌های دانش‌بنیان نیز از دیگر موضوعاتی بود که در سال 96 در مورد آن فعالیت‌هایی انجام دادیم. در این راستا مراکز نوآوری را فعال کردیم، به خصوص برای اینکه ارتباط مستقیم با جامعه داشته باشیم دو مرکز نوآوری را در شهرک‌های صنعتی" مستقر کردیم؛ یکی در شهرک صنعتی شمس‌آباد در استان تهران و دیگری شهرک صنعتی استان البرز. در آنجا دفتری داریم که اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه مستقیما مراجعه کرده و بازدید به عمل می‌آورند و اگر مشکلاتی داشته باشند، بیان می‌کنند و از آن طرف اساتید ما هم به صورت دوره‌ای از آن صنایع بازدید کرده و مشکلات آن‌ها را حل می‌کنند.

وی در پایان درباره اولویت‌های برنامه‌های معاونت پژوهشی در سال 97 گفت: در مورد فعالیت‌های بین‌المللی تاکید بیشتری خواهیم داشت، همچنین می‌خواهیم علاوه بر آنکه در داخل کشور طرح‌های پژوهشی‌مان را فعال‌تر می‌کنیم، ارتباطمان را با صنایع و سازمان‌های مختلف نیز بیشتر کنیم.

انتهای پیام


9724136
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است «شب‌پره‌های بِلا» (Bella moths) از سم برای جذب جفت خود استفاده می‌کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است