به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه ؛بهرام خانی گفت: سالانه 2500 تن عسل مرغوب از کلنی های زنبور عسل استان کرمانشاه تولید شده که در داخل و خارج از استان توزیع و به مصرف میرسد.
وی افزود: در استان 2700 نفر زنبوردار داریم که در زنبورستانهای آنها بیش از3200 نفر به صورت مستقیم مشغول به کاربوده و میانگین تولید عسل برای هر کلنی در سال حدود 6/9 کیلوگرم است.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره پتانسیل این استان در تولید عسل و راهکارهای افزایش تولید این محصول تصریح کرد:زنبورداران با رعایت مدیریت زنبورستان، کوچ به موقع در مناطق گرمسیرو سردسیر، داشتن ملکههای جوان و با پتانسیل ژنتیکی مناسبتر سطح تولید عسل در کندوهای خود را ارتقاء دهند.
وی با تاکید به صرفه اقتصادی زنبورداری خاطرنشان کرد: زنبورداران استان علاوه بر تولید عسل میتوانند با تولید فرآوردههای دیگر همچون آن "زهر" در داروسازی، درآمد کسب کنند.
هر 6 کندوی، توان تولید یک گرم زهر را دارد.
خانی افزود: زنبوردارها با استفاده از تلههای گردهگیر میتوانند گردهی گلها را جمع آوری و در بازارها به فروش رسانده و برای مصارف دارویی، بهداشتی بهرهبرداری نمایند.
میزان سرانه مصرف عسل هر نفر در استان سالانه700 گرم است که از میزان میانگین کشوری بالاتر است.
شهرستان صحنه با داشتن یک سوم از کل زنبورهای استان از نظر تعداد کندو رتبه اول را دارد و دیگر شهرستانهای استان در رتبههای بعدی قرار دارند.
انتهای پیام/ب
5457380