علمی فناوری 16:45 - 22 دی 1395
برای اولین بار در سطح کشور؛
آزمایشگاه زمین ساخت با هدف شبیه‌سازی تغییرشکل‌های پوسته سخت زمین در محیط آزمایشگاه برای اولین بار در کشور در دانشگاه دامغان طراحی و به بهره برداری رسید.

آزمایشگاه زمین ساخت در دانشگاه دامغان راه‌اندازی شد

به گزارش ایسنا، دکتر سیدسعیدالرضا اسلامی طراح و مدیر آزمایشگاه زمین ساخت دانشگاه دامغان با اشاره به اهمیت دستگاه‌های ساخته شده در این آزمایشگاه گفت: پدیده‌های زمین ساختی یا تکتونیکی به عنوان پدیده‌هایی طبیعی چنان زمینه تغییر شکل پوسته را فراهم می‌کنند که از یک سو به دلیل ابعاد بزرگ مکانی و زمانی، نمی‌توان آنها را فرمان بر آزمون ساخت و از سوی دیگر به دلیل ابعاد پنهان مکانی و زمانی، نمی‌توان آن پدیده ها را مورد مشاهده علمی قرار داد. در این شرایط یکی از راهکارها برای رفع ابهامات علمی در زمینه تغییرشکل‌های پوسته زمین، شبیه سازی آزمایشگاهی پدیده‌هاست که در این زمینه مطالعاتی در محل دانشگاه دامغان طی سالیان اخیر اجرایی شده است. حاصل این تلاش چند ساله، طراحی و ساخت سه دستگاه «شبیه ساز حرکات زمین ساختی» برای بررسی سناریوهای مختلف تغییر شکل پوسته زمین بوده است.

وی در زمینه کاربردهای طرح افزود: علوم زمین به لحاظ ارتباط زیربنایی با موضوعات مهمی همچون اکتشاف و بهره برداری منابع زیرزمینی مانند معادن و مخازن نفتی، احداث سازه‌های حساس و مخاطرات زمینی یکی از شاخه های کاربردی علوم تجربی است که کیفیت آموزش و پژوهش در این حوزه از علوم، تاثیر مستقیم در کیفیت نتایج کاربردی در موضوعات یاد شده دارد.

دکتر اسلامی با بیان اینکه این پروژه به طور کامل در طی سه فاز اجرایی خواهد شد، اهداف طرح راه اندازی آزمایشگاه زمین ساخت را ابتدا ارتقای کیفی آموزش در رشته زمین شناسی و رشته – گرایش‌های ذیربط در سطح کارشناسی و بالاتر بویژه در گرایش زمین ساخت دانست.

وی هدف دیگر طرح را درون زایی پژوهش‌های محض و کاربردی در حوزه زمین ساخت معرفی و از دیگر اهداف کاربردی این طرح به دستیابی به مشابه‌های ساختاری از منابع ارزشمند زمینی اشاره کرد که امکان تصمیم گیری‌های دقیق مدیریتی را برای توسعه اکتشاف و بهره برداری فراهم می‌کند.

وی افزود: امید است با اجرای فازهای بعدی آزمایشگاه از رهگذر حمایت مسوولان، علاوه بر ارتقای تدریجی کیفیت آموزش، یافته های پژوهشی بیشتری از این آزمایشگاه در محیط های مختلف علمی ارائه شود.

محمدحسن شیرازیان، مشاور طراحی و ساخت دستگاه ها با اشاره به بخش های مختلف دستگاه ها از جمله میز مخصوص، گیربکس ها، محورهای طولی، بلوک ها و فک های انتهایی محور و همچنین قالب های متنوع، اظهار داشت: بررسی های مختلف بر روی کاغذ تا حصول اطمینان نسبت به موفقیت طرح ادامه داشت و بر آن اساس، عملیات ساخت دستگاه ها آغاز می شد به طوری که پس از هر مرحله پیشرفت کار، آزمون های لازم به عمل می آمد و نتیجه در ادامه کار در نظر گرفته می شد.

گفتنی است، این آزمایشگاه با اعتباری نزدیک به ۴۰۰ ملیون ریال به صورت کاملاً بومی راه‌اندازی شده و با عنایت به ابعاد دستگاه ها و امکانات تعبیه شده در دستگاه ها، در داخل کشور برای اولین بار مورد طراحی، ساخت و بهره برداری قرار گرفته و همچنین نتایج فعالیت های پژوهشی در آزمایشگاه زمین ساخت تاکنون، ارائه بیش از ۱۰ مقاله در همایش های ملی و بین‌المللی و نیز انتشار یک مقاله در مجلات معتبر داخل بوده است.

انتهای پیام


8651969
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است