علمی فناوری 11:37 - 20 مرداد 1397
به همت محققان دانشگاه تهران صورت می‌گیرد
بهینه‌سازی طرح تحقیقاتی "طراحی و ساخت سیستم پایش میزان اکسیژن در بافت مغز در حین عمل‌های جراحی قلب باز" بر پایه استفاده از فناوری طیف‌نگاری با امواج نزدیک مادون قرمز (NIRS) تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در دانشگاه تهران آغاز شد.

بهینه‌سازی "سیستم پایش میزان اکسیژن بافت مغز در حین جراحی قلب باز"

به گزارش ایسنا، دکتر سید کمال‌الدین ستاره‌دان، استاد گروه مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان این مطلب اظهار کرد: این روش نوعی سیستم اصلاح‌شده از دستگاه طیف‌نگاری کارکردی مغز با امواج نزدیک مادون قرمز (FNIRS) است  که در دو سال گذشته  با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد و اکنون با تغییراتی در ساختار "پروب " آن (برای انتقال سیگنال‌های الکتریکی) بهینه‌سازی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: با استفاده از این روش می‌توان به کاهش احتمالی اکسیژن‌رسانی به بافت مغز در حین انجام عمل‌های جراحی قلب باز که در آن پمپ قلب مصنوعی موقتا جایگزین قلب بیمار می‌شود، پی برد و در نتیجه بروز خطرات احتمالی آسیب به بافت مغز در اثر نقصان اکسیژن را کاهش داد.

وی با بیان اینکه این سیستم بر پایه تابش نور نزدیک مادون قرمز به بافت مغز و دریافت و پردازش نور منعکس شده کار می‌کند، افزود: با این روش امکان مطالعه تغییرات مقدار درصد اکسیژن اشباع شده در بافت هر نیمکره مغز توسط "پروب‌ها" فراهم می شود.

دکتر ستاره‌دان افزود: بطور کلی طیف‌نگاری کارکردی مغز با امواج نزدیک مادون قرمز (FNIRS) روشی نوین جهت انجام مطالعات مختلف بر روی نحوه عملکرد مغز است و در حال حاضر مطالعات وسیعی جهت تشخیص بیش‌فعالی در کودکان، پایش میزان اکسیژن مغز نوزادان در بخش NICU، تعیین عمق بیهوشی هنگام عمل جراحی، میزان تمرکز و حافظه کوتاه‌مدت در افراد سنین مختلف و مطالعات مشابه با استفاده از آن در مراکز تحقیقاتی مختلف دنیا در حال انجام است.

مجری طرح "طراحی و توسعه اولین سیستم FNIRS در ایران گفت: یک پروژه تحقیقاتی دیگر نیز با استفاده از این دستگاه برای اندازه‌گیری میزان اکسیژن‌رسانی به مغز کودکان دارای مشکلات تنفسی در بدو تولد با همکاری دو تن از متخصصان کشورمان و دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) کانادا در بیمارستان کودکان مفید تهران به اجرا در آمده است.

انتهای پیام


9869837
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است