اقتصادی 18:00 - 04 اسفند 1398

بی‌تعهدی هندی‌ها در قبال سرمایه گذاری در بندر چابهار

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پل‌مه در میزگرد بررسی وضعیت ترانزیت از کشور که بعد از ظهر امروز در گمرک ایران برگزار شد، اظهار داشت: کشور چین در فعالیت ۱۰ ساله خود تحت عنوان «منظومه مروارید» اقداماتی در بخش حمل و نقل داشته است.

وی افزود: کشور چین کریدور دریایی راه ابریشم جدید را احیا کرده است و ۳۲۸ میلیارد دلار صرفاً در یک راه یک کمربند به عنوان یکی از اجزای منظومه مروارید سرمایه‌گذاری داشته و فقط ۴۶ میلیارد دلار آن در پاکستان بوده است که متأسفانه اقتصاد را متأثر کرده است.

دبیر انجمن کشتیرانی اضافه کرد: با وجود تمهیدات دولت برای احیای بندر چابهار، ما همچنان عقب هستیم، حتی یک سنت از رقم سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیون دلاری هندی‌ها که وعده داده بودند، وارد چابهار نشد.

پل‌مه ادامه داد: از سال ۹۶ قرار بود دولت هند یک میلیون تن گندم به افغانستان بدهد اما حداکثر میزان گندمی که از چابهار ترانزیت شد ۱۸۰ هزار تن بود.

وی با بیان اینکه متأسفانه ناکارآمدی مدیریت بندری در بخش خصوصی برای بندر چابهار مشکل ایجاد کرده است، افزود: پیمانکاری محلی که ارتباطات خاص دارد، بدون توانمندی علمی و مالی و در حالی که هیچ ارتباطی با شرکت‌های مرتبط ندارد و پیش از این کار نظافت ساختمان را انجام می‌داده، پیمانکار ترانزیت بندر چابهار شده است؛ همین موجب می‌شود ترانزیت‌تایم ۳ روزه به ۱۱۰ روز افزایش یابد.

دبیر انجمن کشتیرانی گفت: ناکارآمدی مدیریت در ناوگان جاده‌ای نیز برای بندر چابهار قابل تأمل است تا زمانی که بار برگشت برای چابهار نداشته باشیم راننده بارِ رفت را نمی‌پذیرد و ضرورت دارد رفت و برگشت در مسیر بندر چابهار برای کامیون‌دار توجیه داشته باشد.

پل‌مه افزود: سال ۹۶ آزمایش ریلی کریدور شمال - جنوب توسط هندی‌ها با دو کانتینر انجام شد، جابه‌جایی این دو کانتینر از بندرعباس تا آستارا ۹۰ روز طول کشید و طرف هندی هم عطای سرمایه گذاری را به لقایش بخشید و تا این لحظه‌هیچ اتفاقی که عملیات ترانزیتی در این بخش برای ما نوید دهد، نداشته‌ایم.

وی اضافه کرد: بندر ام‌القصر عراق فعال شده است و کشتی‌های اقیانوس‌پیما مستقیم آنجا پهلو می‌گیرند، بنابراین نیاز به بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره) و جبل علی ندارند و حجم زیادی از ترانزیت بندرعباس و بندر امام خمینی (ره) به عراق را از دست داده‌ایم.

رایزن بازرگانی ایران در کابل: آمریکا به هند تعهد کتبی عدم تحریم چابهار داده است

در ادامه این مراسم، محمدمهدی جوانمرد قصاب، رایزن بازرگانی ایران در افغانستان، اظهار داشت: کشور افغانستان در بخش ترانزیت با کشور ما رابطه خاصی دارد، افغانستان کشوری محصور در خشکی است و در این حوزه ارتباط ترانزیتی ایران و افغانستان ویژه است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان ادامه داد: ما ۳ میلیارد یورو صادرات غیرنفتی به افغانستان داریم، بازار آنجا را حفظ کرده‌ایم و نقش خود را در بازار افغانستان ایفا می‌کنیم؛ همچنین کالای ترانزیتی از کراچی یا بندرعباس به سمت افغانستان می‌رود که جدیداً می‌خواهیم چابهار را جایگزین بندرعباس (بندر شهید رجایی) کنیم.

وی با تأکید بر اینکه چابهار معاف از تحریم هاست و آمریکایی‌ها تعهد کتبی به هندی‌ها داده اند که تعامل با بندر چابهار، سبب تحریم شرکت‌های غیر ایرانی نخواهد شد، افزود: از همین رو به دنبال آنیم تا بندر چابهار را جایگزین بندر شهید رجایی کنیم.

جوانمرد قصاب ادامه داد: ما بابت دسترسی به قرقیزستان و ازبکستان نگاه ترانزیتی به افغانستان از طریق این کشور نیز داریم.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان افزود: بیشترین کالای وارداتی کشور افغانستان که حدود ۴۰ درصد است از ایران انجام می‌شود که صادرات ایران محسوب می‌شود. بنا بر این گزارش، در ادامه این مراسم فعالان صنعت حمل‌ونقل، برخی مشکلات و پیشنهادات خود را در حوزه ترانزیت مطرح کردند.

در این نشست عنوان شد که در پنج سال اخیر میزان تن کیلومتر کامیون‌ها در مسیرهای ترانزیتی از عدد ۱۷ هزار و ۵۲۶ به عدد ۱۰ هزار کاهش یافته است که کاهش ۴۰ درصدی دارد.

همچنین عنوان شد که در سال ۹۵ حمل کالای ترانزیتی توسط جاده ۷ میلیون و ۸ هزار تن بود اما در سال ۹۷ به ۹ میلیون تن افزایش یافت.


10409755
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر آمار‌های اعلامی سالانه ۲۰ درصد خروج ارز مربوط به واردات کالا‌های اساسی است که با ایجاد زیرساخت‌های لازم کشت قراردادی و خودکفایی محصولات اساسی، میزان واردات کاهش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: صدور پروانه های ساختمانی در متوسط مدت زمان ۶ماه صادر می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام از توزیع روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ گفت: ضعف در عرضه و پخش مویرگی منجر به فروش قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان در برخی مغازه‌ها شده که این امر کاملا گرانفروشی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی گندم کاران گفت: با توجه به شرایط مساعد بارش و پیش بینی ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم انتظار می رود که هرچه سریع تر جایزه تحویل اعلام شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد گفت: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: انسداد محور‌های شریانی و غیر شریانی بر اثر سیل در شهر‌های جنوبی کشور به ۱۰ محور رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحد‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: بیست و یکمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، قرار است هفته آینده یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برگزار شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است