علمی فناوری 18:06 - 26 آذر 1397
محققان مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری سازمان انرژی اتمی کشور موفق به تولید داروی لوتیشیوم و استفاده از آن در درمان سرطان پروستات مقاوم به درمان شدند.

داروی سرطان پروستات ساخت محققان کشور در مرحله تولید پیش‌صنعتی

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر کامران آریانا، عضو هیات علمی پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح با بیان اینکه در پزشکی هسته‌ای از داروهایی که اشعه بتا تششع می‌کنند، برای درمان استفاده می‌شود، اظهار کرد: داروی لوتیشیوم تششع‌کننده اشعه بتا است و با توجه به خصوصیات مناسبی که این دارو دارد، امروزه در درمان تومورهای مختلف از آن استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر از این دارو در درمان تومورهای نورواندوکرین گرید پایین و سرطان پروستات مقاوم به درمان استفاده می‌شود.

استادیار پزشکی هسته‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اساس درمان در سرطان‌ها این است که از خواص طبیعی بدن استفاده شود، بدین ترتیب که هورمون‌ها زمانی‌که ترشح می‌شوند به گیرنده‌ها می چسبند و سپس وارد سلول می‌شوند، خاطر نشان کرد: در زمان استفاده از لوتیشیوم دارو همانند هورمون‌ها عمل کرده و با ورود به داخل سلول به گیرنده‌های تومورال متصل شده و سلول را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

آریانا با بیان اینکه زمانی که دارو وارد سلول می‌شود اشعه بتا را ساطع کرده و موجب تخریب DNA، مرگ سلول و کنترل رشد سلول‌های سرطانی می‌شود، اظهار کرد: خاصیت این دارو بدین شکل است که به سلول‌های تومورال و سرطانی می‌چسبد و کمتر سلول‌های سالم را مورد هدف قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این دارو از آبان سال ۹۵ برای نخستین بار در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفت، اظهار کرد: تاکنون ۴۲ بیمار با استفاده از این دارو تحت درمان قرار گرفته‌اند و مقالات متعددی نیز از نتایج اثربخش آن در مجلات داخلی و خارجی منتشر شده است.

عضو هیات علمی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: نتایج این دارو موجب افزایش طول عمر بیماران، افزایش کیفیت زندگی و در بسیاری از بیماران پسرفت بیماری شده است.

آریانا با تاکید بر اینکه زمان ارجاع بیماران در استفاده از این دارو بسیار مهم است، خاطر نشان کرد: کاربرد این دارو در درمان تومورهای نورواندوکرین زمانی است که متاستاز گسترده داده باشد و به دیگر راهکارهای درمانی مقاوم شده است.

وی با بیان اینکه داروی لوتیشیوم بسیار گران‌قیمت است و در کشورهای اروپایی هر دوره درمان حدود ۱۰ هزار یورو هزینه دارد، عنوان کرد: در حال حاضر استفاده از این روش درمانی در کشور برای بیماران ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان هزینه دارد که تفاوت چشمگیری از نظر هزینه با کشورهای اروپایی دارد.

آریانا با بیان اینکه از حدودا ماه پیش تولید پیش‌صنعتی داروی لوتیشیوم در سازمان انرژی اتمی آغاز شده است، خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی امیدواریم تا دو الی سه ماه آینده تولید انبوه این دارو آغاز شده و در اختیار مراکز هسته‌ای کشور که امکان بستری بیمار را دارند، قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه با تولید انبوه این دارو هزینه‌های درمان بیماران به نصف کاهش پیدا می‌کند، تصریح کرد: با تولید این دارو که در حال حاضر تنها در دو الی سه کشور جهان در حال تولید است، علاوه بر افزایش خدمات به بیماران مبتلا به سرطان، زمینه‌های صادرات دارو به کشورهای منطقه فراهم می‌شود.



انتهای پیام


10002717
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظاهراً پس از دریافت آخرین به‌روزرسانی نرم‌افزاری، یک خط باریک سبز رنگ روی نمایشگر گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ نمایان می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل به تازگی اولین نسخه بتای عمومی اندروید ۱۵ را راه اندازی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است