علمی فناوری 01:25 - 16 تیر 1394
محققان در امریکا هیدروژلی ابداع کرده‌اند که ارتجاع‌پذیری بافت انسان را تقلید می‌کند و در معرض نور فعال می‌شود.

فعال‌کردن هیدروژل ارتجاع‌پذیر و ترمیم‌کننده زخم با نور

به گزارش سرویس علمی ایسنا، هیدروژل‌ها در حوزه زیست‌پزشکی کارآیی بالایی دارند و طی سال‌های اخیر از این محصولات در تولید بافت جدید قلب، مبارزه با حشرات و آزادکردن کنترل‌شده داروهای ضدالتهاب استفاده شده است.

ماده جدید مهندسان بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون «هیدروژل پلی‌پپتیدمحور الاستین‌مانند photocrosslinkable» خوانده می‌شود و زمانی که در معرض نور قرار می‌گیرد، محکم‌تر می‌شود. این هیدروژل برای ترمیم بافت زخمی ابزار ایمن‌تری است.

زمانی که هیدروژل جدید در معرض نور قرار می‌گیرد، مولکول‌های آن به یکدیگر متصل شده و نوعی ثبات مکانیکی را خلق می‌کنند. در نتیجه، این هیدروژل در مقایسه با بافت‌های مصنوعی در بدن، در مقابل کش‌آمدن مقاومت بیشتری می‌کند.

این هیدروژل دارای کابردهای مختلفی است و می‌توان از آن به عنوان یک داربست برای رشد سلول‌ها استفاده کرد. همچنین می‌توان این محصول را به همراه سلول‌ها در ظرف آزمایشکاهی ترکیب کرده و سپس این ترکیب را برای تحریک رشد بافت به آن تزریق کرد.

علاوه بر این، می‌توان از این ماده به عنوان مهر و موم استفاده کرد، زیرا می‌تواند در محل جراحت به بافت بچسبد و مانعی را بر روی زخم ایجاد کند.

آزمایش‌ها نشان داد این هیدروژل با گذشت زمان به صورت طبیعی توسط آنزیم‌ها مصرف می‌شود و هیچ اثر سمی بر روی سلول‌های زنده در آزمایشگاه نداشت.

تیم علمی همچنین دریافت ترکیب‌کردن این ژل با نانوذرات سیلیکا توانایی بیشتری به آن در جلوگیری از خونریزی می‌دهد. این امر امکان محافظت بهتر از زخم و توقف خونریزی را با یک درمان منفرد فراهم می‌کند.

دانشمندان بر این باورند مطالعات پیش‌بالینی برای آزمایش ویژگی‌ها و ایمنی این ژل پیش از آغاز آزمایشات بالینی انسانی لازم است.

جزئیات این تحقیق در مجله Advanced Functional Materials ارائه شد.

انتهای پیام


6708264
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است