فرهنگی‌هنری 02:10 - 22 آبان 1397
کارگردان نمایش «از کجا آمدیم» گفت: با توجه به نبود آموزش‌های کافی برای کودکان، بچه‌های زیادی می‌توانند تماشاگر این نمایش باشند تا به یکی از سوالات مهم و جدی‌شان در زندگی به نوعی پاسخ داده شود.

پاسخ به یک سوال مهم کودکان در «از کجا آمدیم؟»

محمد عاقبتی که به تازگی نمایش جدید خود با نام «از کجا آمدیم؟» را در تالار هنر روی صحنه برده است، درباره پروسه تولید این اثر در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: از یکی دو سال قبل در فکر این بودم تا اجرای نمایشی را برای بچه‌های با سن کم (خردسال و کودک) تجربه کنم آن هم درباره موضوعاتی که حرف زدن از آن‌ها راحت نیست یا بچه‌ها سوال‌های  مهم و جدی درباره آن‌ها دارند. براین اساس پس از یک‌سری مطالعه و تحقیق متوجه شدم یکی از سوالات مهمی که امکان کار کردن آن هم وجود دارد این است که «ما از کجا می‌آییم یا چه طور متولد می‌شویم؟».

او با اشاره به اینکه در روند تحقیقات خود متوجه می‌شود خارج از کشور در این باره کتاب‌هایی نوشته و در ایران هم برخی از آن‌ها ترجمه شده و همچنین آثاری در قالب انیمیشن تولید شده‌اند، گفت: اما نمونه تئاتری از این موضوع ندیدم که نشان دهد چطور می‌توان با فانتزی‌هایی که در این باره در ذهن کودک وجود دارد به این مسئله پرداخت بویژه آنکه این سوالات از جمله مواردی است که ما همیشه سعی در پنهان کردن آن داریم.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: برای رسیدن به نتیجه ‌ی درست با افراد متخصص مختلفی ارتباط گرفتیم و تحقیقاتی را انجام دادیم ضمن اینکه از همان ابتدا از مهدی چاکری خواستم متنی را براساس همان فانتزی‌هایی که وجود دارد بنویسد، چون تقریباً این مسئله در همه فرهنگ‌ها به نوعی وجود دارد. پس از حدود پنج ماه به نسخه نهایی متن رسیدیم که طبق آن تمرینات را شروع کردیم و در طول تمرینات با نظر مشاوران تربیتی و روانشناسی کار به نتیجه نهایی رسید.

عاقبتی تأکید کرد: این نمایش هم به لحاظ ویژگی‌های هنری اثری قابل توجه و درخور برای  کودکان است و هم برای آن‌ها جنبه آموزشی دارد.

وی در پاسخ به اینکه چه گروه سنی را مخاطب نمایش خود می‌داند؟ گفت: ابتدا در نظر داشتیم گروه سنی ۴ تا ۸ سال را مخاطب اصلی قرار دهیم، اما پس از انجام یک سری تحقیقات میدانی و سوال از برخی خانواده‌ها متوجه شدیم به دلیل نبود آموزش‌های وسیع و کافی، دامنه طرح این نوع سوال ها به بچه‌های بالاتر از ۸ سال هم می‌رسد. بنابراین می‌توان رده سنی بالاتری را مخاطب قرار داد و این کار بجز طرح پرسش‌هایی که در ذهن بسیاری از بچه هاست وجه قصه گویی و سرگرمی هم دارد.

این کارگردان که به گفته خودش چند سالی است در حوزه تئاتر کودک متمرکز شده است، خاطرنشان کرد: کار تخصصی برای بچه‌ها خیلی سخت است چرا که در تمام لحظات در طول کار به مخاطب فکر می کنید نه به وضعیت هنری یا علاقمندی شخصی خودتان به عنوان خالق اثر؛ در واقع باید متوجه باشید یک ایده در چه سطحی باید به مخاطب منتقل شود و بعد به روش انتقال آن فکر کنید. نکته مهم دیگر این است که با توجه به سختی‌های اجرای چنین نمایشهایی باید از عواملی که کار را بلد باشند و متخصص هم باشند استفاده کرد و من بسیار خوشبخت بودم که با تیم خوبی برای اجرای این نمایش همکاری کردم.

محمد عاقبتی در جدیدترین فعالیت خود نمایش «از کجا آمدیم» را به نویسندگی مهدی چاکری و با بازی محمد هادی عطایی و الکا هدایت از 20 آبان‌ماه در تالار هنر  روی صحنه برده و به مدت 30 شب از ساعت 18 میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

انتهای پیام


9971778
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاعر و داور مسابقه سرزمین شعر گفت: سرزمین شعر برنامه‌ای است که در ادامه جشنواره بین‌المللی شعر فجر تعریف شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی، برنامه اجرای آثار این جشنواره را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در حدیثی به حضرت علی (ع) فرمودند: یا اباالحسن! به درستی که خدای تعالی قبر تو و فرزندان تو را بقعه‌هایی از بقعه‌های بهشت قرار داده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه بنا‌های تاریخی ایران به مناسبت روز جهانی بنا‌های تاریخی در عمارت مسعودیه گشایش یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران»  تولید و رونق تاریخ شفاهی در دهه اخیر، اتفاق مبارکی است که باید آن را با فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد سینما گفت: اکبر خواجوی با «پدرسالار» و اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شدند و همانطور که پدر سالار را زندگی کردیم، با عروسک هم زندگی می‌کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش نخست یادداشت کوتاهی از محمّدکاظم کاظمی، شاعر اهل افغانستان درباره هم‌وطن خویش، مهران پوپل آمده و در ادامه، چند شعر از پوپل، پدیده شعر افغانستان را مرور خواهیم کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلد هفتم مجموعه کتاب «طعم شیرین خدا» به قلم محسن عبّاسی ولدی به شکر عملی و رابطه قناعت و شکر خدا می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نورالدین خانزاده در فضل جدید سریال «نون‌.خ» روایت متفاوتی از مجموعه مختارنامه را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است