علمی فناوری 12:39 - 16 اردیبهشت 1395
دانشمندان موفق به ساخت دستگاههای لیزری شدند که به قدری ارزان بوده که می‌توان آنها را پس از یکبار مصرف به دور انداخت.

دستگاه لیزر یک بار مصرف تولید شد

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این لیزرها پرتوهای با انرژی بالای خود را از محیط فعال خود به دست می‌آورند. محیط فعال لیزر منبع بهره نوری در لیزر است. عامل این بهره، گسیل تحریک شده است که از سقوط الکترونها و اتمها از سطح انرژی بالا به سطح انرژی پایین ایجاد می‌شود.

لیزرهای آلی بسیار کم هزینه بوده و می توانند نور را در طیف گسترده ای از طول موج منتشر کنند، اما دارای محدودیت هستند زیرا رنگ آنها به سرعت کاهش می‌یابد.

در حال حاضر، محققان فرانسوی و مجارستانی از چاپگرهای جوهر افشان برای تولید تراشه‌های لیزر آلی در قلب این دستگاه استفاده می‌کنند که این امر آنها را برای جایگزینی قطعات آسیب دیده مقرون به صرفه کرده است.

به گفته محققان این پژوهش، این لیزرها در آینده می‌توانند به ایجاد برنامه‌هایی با منابع نور یک بار مصرف منجر شوند که نقش مهمی در تجزیه و تحلیل شیمیایی مانند غربالگری، پزشکی یا کنترل آلودگی دارند.

محققان این پژوهش بر این باورند که کلید کم هزینه بودن این روش بهره وری آن است. محبوب ترین روش برای ایجاد تراشه های لیزر آلی در گذشته پوشش دورانی بوده است. این روش، روشی رایج در علوم و مهندسی، برای نشاندن لایه‌های نازک و یکنواخت مواد بر روی یک زیرساخت مسطح است. در این روش معمولاً از یک ماده محلول مانند لاک نوری برای لایه زنی استفاده می‌شود.

اما به گفته محققان در تکنیک پوشش دورانی معمولی، اکثریت قریب به اتفاق محلول رنگ سطح را گرفته و در نتیجه به هدر رفته و کمتر از 2 درصد آن مفید واقع خواهد شد.. در مقابل، چاپگرهای جوهر افشان از دقت و بهره وری بسیار بالاتری برخوردار هستند.

این پژوهش در مجله Journal of Applied Physics منتشر شده است.

انتهای پیام


7870299
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است