علمی فناوری 10:30 - 29 فروردین 1400
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، شبیه‌سازی‌هایی را انجام داده‌اند که توانایی پروتئین خوشه‌ای کروناویروس را در آلوده کردن بدن میزبان نشان می‌دهد.

سازوکار پروتئینی کروناویروس برای آلوده کردن بدن میزبان!

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، شبیه‌سازی‌های بزرگ مقیاس با کمک رایانه نشان می‌دهد که پروتئین خوشه‌ای G شکل کروناویروس به دلیل توانایی بیشتر آن در اتصال به گیرنده میزبان مورد نظر خود در بدن، در مقایسه با انواع دیگر، عفونی‌تر است. نتایج این پژوهش که در "آزمایشگاه ملی لس آلاموس"(LANL) آمریکا انجام شده است، مکانیسم عفونت‌های ناشی از نوع G و مقاومت پادتن در برابر آن را مشخص می‌کند که می‌تواند به تولید واکسن در آینده کمک کند.

"نانا ناناکاران"(Gnana Gnanakaran)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما دریافتیم که فعل و انفعالات میان عناصر اصلی پروتئین خوشه‌ای، در شکل G متناسب‌تر می‌شود و فرصت بیشتری را برای اتصال به گیرنده‌های میزبان فراهم می‌کند اما این موضوع در عین حال بدان معناست که پادتن‌ها می‌توانند آن را به سادگی خنثی کنند. این نوع پروتئین در اصل به گیرنده متصل می‌شود تا فرصت حمله به آن را برای پادتن‌ها فراهم کند.

پژوهشگران می‌دانستند که این نوع موسوم به "D614G"، عفونی‌تر است و شاید با پادتن‌ها خنثی شود اما چگونگی آن را نمی‌دانستند. پژوهشگران با شبیه‌سازی‌ بیش از یک میلیون اتم و استفاده از ابررایانه، جزئیاتی در سطح مولکولی مربوط به رفتار این نوع خاص ارائه داده‌اند.

واکسن‌های کنونی کروناویروس، براساس شکل اصلی "D614" ساخته می‌شوند. این درک جدید در مورد نوع G می‌تواند به معنای ارائه پایه‌ای برای واکسن‌های آینده باشد.

این گروه پژوهشی، نوع D614G را در اوایل سال ۲۰۲۰ کشف کردند که همه‌گیری کووید-۱۹ در حال افزایش بود. دانشمندان، جهشی را در پروتئین خوشه‌ای بررسی کردند. جهش D614G، به خاطر آمینواسیدهایی که در موقعیت ۶۱۴ ژنوم کروناویروس قرار گرفته‌اند، نامگذاری شده است.

پروتئین‌های خوشه‌ای، به یک گیرنده خاص متصل می‌شوند که در بسیاری از سلول‌های ما وجود دارد و نهایتا عفونت را پدید می‌آورند. این اتصال، به حوزه اتصال گیرنده نیاز دارد که از یک ساختار بسته بدون توانایی اتصال، به یک ساختار باز تبدیل شود که توانایی اتصال دارد.

شبیه‌سازی‌های انجام شده در این پژوهش نشان می‌دهند که فعل و انفعالات میان عناصر سازنده پروتئین خوشه‌ای، تناسب بیشتری در نوع G دارند که نسبت به نوع D بیشتر است. این تناسب موجب می‌شود که خوشه‌های ویروسی بیشتری در ساختار باز به وجود بیایند و شخص را به سادگی آلوده کنند.

پژوهشگران در این پروژه، چندین شبیه‌سازی را از هر نوع و در هر دو ساختار حوزه اتصال گیرنده انجام دادند تا نحوه تعامل پروتئین خوشه‌ای را با دو گیرنده میزبان و پادتن‌های خنثی‌کننده‌ای که می‌توانند از میزبان در برابر عفونت محافظت کنند، مشخص سازند.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

انتهای پیام


11029966
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در دنیایی که سرعت توسعه فناوری در حال افزایش است، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) به عنوان نیرو‌های محرک برای نوآوری در بخش‌های مختلف ظاهر شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک گزارش تازه توضیح داده است که چگونه تغییرات آب و هوایی بر زندگی متولدین ۲۰۲۴ تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات جدید نشان داده است که هوش مصنوعی آموزش‌دیده بر روی داده‌های ساده ضربان قلب می‌تواند یک دوره از شایع‌ترین اختلالات ریتم قلب که فیبریلاسیون دهلیزی نامیده می‌شود را ۳۰ دقیقه قبل از وقوع پیش‌بینی کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است