علمی فناوری 13:56 - 19 مرداد 1399
پژوهشگران "موسسه علوم کارنگی"(CIS) آمریکا، یک درمان جدید برای گرفتگی شریان‌ها و مشکلات دیگری که از تجمع چربی مضر ناشی می‌شوند، شناسایی کرده‌اند.

شناسایی یک درمان جدید برای بیماری قلبی

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، "استیو فاربر"(Steve Farber)، سرپرست این پروژه گفت: بیماری‌های قلبی- عروقی هنگامی رخ می‌دهند که لیپیدهای خون در دیواره‌ رگ‌ها تجمع می‌کنند. این بیماری‌های پیچیده، حدود یک سوم جمعیت جهان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند؛ در نتیجه درک ما از مکانیسم تنظیم کننده سطح لیپید، پیامدهای مهمی در حوزه سلامت به همراه خواهد داشت.

لیپیدها به واسطه پروتئینی موسوم به "آپولیپوپروتئین ب"(ApoB)، در دستگاه گردش خون حرکت می‌کنند. این ترکیب لیپید و پروتئین، لیپوپروتئین حاوی آپولیپوپروتئین ب نامیده می‌شود و برای انتقال لیپیدها از روده و کبد به بافت‌های بدن ضروری است. در هر حال، از آنجا که این ترکیب می‌تواند به بروز بیماری‌های قلبی- عروقی بیانجامد، کلسترول بد هم نامیده می‌شود.

فاربر و گروهش در این پژوهش جدید، بر پروتئینی تمرکز کردند که برای تولید لیپوپروتئین حاوی آپولیپوپروتئین ب ضروری است. این پروتئین موسوم به "MTP"، لیپیدها را به آپولیپوپروتئین ب انتقال می‌دهد که مرحله مهمی در تولید لیپوپروتئین حاوی آپولیپوپروتئین ب به شمار می‌رود.

پروتئین MTP می‌تواند انواع گوناگون لیپید از جمله تری‌گلیسیرید را به لیپوپروتئین حاوی آپولیپوپروتئین ب انتقال دهد اما پژوهشگران برای نخستین بار نشان دادند که جهش در MTP می‌تواند بارگیری تری‌گلیسیرید و انتقال آن به آپولیپوپروتئین ب را متوقف کند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که جهش در MTP می‌تواند به بروز اختلال سوءجذب منجر شود. روده هنگام بروز این نوع اختلال، در جذب چربی‌ها و ویتامین‌های محلول در چربی دچار مشکل می‌شود. این اختلال می‌تواند به مشکلاتی مانند کاهش شدید وزن و سوءتغذیه بیانجامد اما پژوهشگران در این بررسی جدید دریافتند که گورخرماهی دارای این جهش، به اختلال سوءجذب یا نقص رشد مبتلا نمی‌شود زیرا می‌تواند نوعی لیپید موسوم به "فسفولیپید"(phospholipids) را به لیپوپروتئین حاوی آپولیپوپروتئین ب تبدیل کند.

"مردیث ویلسون"(Meredith Wilson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما امکان طراحی انواع بیشتری از مهارکننده‌های MTP را فراهم می‌کند تا سطح تری‌گلیسیرید در حال گردش بدون عوارض جانبی کاهش یابد.

این پژوهش، در مجله "PLOS Genetics" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10658772
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است