اجتماعی 12:09 - 08 خرداد 1394
در همایش "سلامت زندگی با رویکرد اعتیاد " مطرح شد
همایش "سلامت زندگی با رویکرد اعتیاد" با حضور محققین، پژوهشگران و روانشناسان در سالن مجتمع ایوان شمس برگزار شد.

آموزش مهارت‌های زندگی ناجی جوانان از افتادن در منجلاب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هومان نارنجی‌ها کارشناس پیشگیری و درمان مرکز تحقیقات سوء‌مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، در ابتدای همایش با اشاره به نقش خانواده در کنترل و پیشگیری از اعتیاد گفت: در جامعه ما تنها راه‌حل قطعی و نتیجه بخش برای کاهش اعتیاد حضور موثر خانواده‌ها است، خانواده‌ها باید کلیدهای اصلی پیشگیری از اعتیاد را بشناسند، این کلیدها، فرزند پروری، شناخت علایم و مشکلات اعتیاد و آموزش درست به فرزندان و یادگیری و آموزش مهارت زندگی به آنها است.

وی افزود: در دنیای امروز خانواده‌ها فقط درگیر یادگیری مهارت‌های علمی هستند و ورود به دانشگاه و دستیابی به درجات علمی بالا اولویت زندگی مردم شده است و مهارت‌های سطحی زندگی مثل، نه گفتن و ارتباط اجتماعی درست در حاشیه قرار گرفته است. جوان امروز توانایی گفتن نه را حتی به رفیق خود ندارد و حس می‌کند با گفتن این کلمه دچار کمبود می‌شود و عدم یادگیری این مهارت‌ها سرآغاز بسیاری از ناهنجاری‌ها از جمله اعتیاد است. این درحالی است که آموزش مهارت‌های زندگی می‌تواند بسیاری از فرزندان ما را از افتادن در منجلاب‌های اجتماعی نجات دهد.

این کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد در ادامه سخنان خود گفت: خانواده‌های ما بسیار خوش باورند و هر خانواده فکر می‌کند که فرزندش در معرض خطر نیست، در حالیکه این یک خوش‌بینی اشتباه است. مرز اعتیاد به مانند مرز آبی است به صورتی که حتی خود معتاد هم متوجه نمی‌شود کی از این مرز گذر کرده و به این حیطه وارد شده است.

نارنجی‌ها اضافه کرد: تا 20 سال پیش هیچ کس فکر نمی‌کرد که مواد مخدر در خانه‌هایی در همین تهران تولید شود، زمانی مواد مخدر شیشه از مالزی، تایلند و اندونزی به ایران قاچاق می‌شد، ولی اکنون این مواد از ایران به این کشورها فرستاده می‌شود.

وی ادامه داد: دولت هرچقدر هم با اینگونه آسیب‌ها مبارزه و اعمال زور کند باز تا زمانیکه متقاضی وجود داشته باشد نمی‌شود این ناهنجاری را کنترل کرد. ما مردم باید خودمان شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که دیگر هیچ فردی متقاضی این مواد نباشد.

نارنجی‌ها بر تاثیر خانواده‌ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: هیچکس به اندازه خودتان دلش برای فرزندانتان نمی‌سوزد، این خود شمایید که می‌توانید جوانان و نوجوانانتان را مدیریت کنید. بیایید و فرزندپروری را بیاموزیم، بیایید با شناخت علایم اعتیاد و آموزش درست به فرزندانمان آن‌ها را در مقابل این ناهنجاری واکسینه کنیم، اگر ما به جوانان و نوجوانان از سن راهنمایی(با توجه به شرایط کشور ما) نیاموزیم آن‌ها خودشان راه اشتباه را از آدم‌های نادرست یاد می‌گیرند.

60 درصد اعتیادها از طریق روابط دوستی اتفاق می‌افتد

وی ادامه داد: 60 درصد اعتیادها از طریق روابط دوستی اتفاق می‌افتد، خانواده‌ها باید مراقب رابطه‌های فرزندانشان درهر سنی باشند و نباید در این زمینه غفلت کنند. البته باید تعادل را رعایت کرده و هوشیارانه عمل کنند، فشار بیش از اندازه نیز پیامدهای جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

این دکتر روانشناس در پایان اضافه کرد: این تصویری که صداوسیما در ذهن خانواده‌ها از یک معتاد جا انداخته، تصویر شخصی است که در آخرین پله پرتگاه اعتیاد ایستاده و تنها 3 درصد از معتادان جامعه ما در این سطح قرار دارند، این درحالی است که علایم اعتیاد در آدم‌هایی که در دام آن هستند به وضوح پیدا نیست و باید این علایم را بشناسیم تا بتوانیم به آن‌ها پی ببریم، مراقب خانواده و اطرافیانمان باشیم این حق به گردن ماست.

در ادامه همایش مصطفی تبریزی مشاور خانواده ودکترای روانشناسی نیز گفت: علت پدیده‌هایی همچون اعتیاد و افسردگی در طول تاریخ به کرات مورد تحلیل قرار گرفته، ولی تحلیل کاربردی و مناسب در این زمینه تحلیلی بر مبنای خانواده درمانی است، خانواده درمانی به معنای این است که هر اتفاقی برای فرد می افتد را سیستم خانواده تولید می‌کند که البته بازوان این سیستم به سیستم‌های دیگری مانند سایر محیط‌های اجتماعی متصل است.

وی در ادامه افزود: در هر خانواده یک محور اصلی وجود دارد که بنیان رفتاری آن خانواده است. برای مثال اگر خانواده‌ای وسواس و کمال گرایی یا غفلت و فراموشی را اساس رفتاری خود قرار دهد ( به این معنا که نوجوان خود را در فشار قرار دهد یا به کلی به فراموشی بسپارد) در هر دو حالت نوجوان آن خانواده دچار عصیانگری می‌شود، حال این عصیانگری می‌تواند به اعتیاد، پرخاشگری وحتی افسردگی منجر شود.

این محقق در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت روابط عاطفی پدر و مادر در سیستم خانواده گفت: روابط عاطفی در خانواده‌ها می‌تواند در رفتار نوجوان تاثیر بسیاری بگذارد، خلاء عاطفی یکی از عواملی است که اگر در نوجوان و جوان ایجاد شود با اعتیاد پر می شود.

درادامه این همایش دکتر امامی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: یکی از رسالت های دانشگاه آموزش اجتماعی است، باید در دانشگاه مهارت زندگی را به دانشجویان آموخت و مراقب جوانان بود.

وی ادامه داد: نکته ای که من همیشه در حرفهایم واجب می دانم حتما به آن اشاره کنم، هشدار برای دخانیات است بیشتر اعتیادها به مواد مخدر از مصرف سیگار شروع می شود. امروزه مصرف دخانیاتی چون سیگار و قلیان به دامن خانواده ها کشیده شده و برای آنها به امری طبیعی و بدون اشکال تبدیل شده که جا دارد بیشتر پیرامون این مسئله تحقیق وفرهنگسازی شود.

در پایان این همایش از بهاره حسن میرزایی پزشک تیم ملی فوتبال زیر 14 سال که در جریان مسابقات بانوان در نپال (در زمان وقوع زلزله اخیر نپال) حضورداشت، به پاس اقدامات مدیریتی عملی و انسانی در جریان حادثه زلزله تقدیر شد.

انتهای پیام


6464265
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فراجا طی اطلاعیه‌ای ضمن اعلام اینکه وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است، گفت: همچینن برخی شیطنت‌های رسانه‌ای بر اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح از شناسایی، تصویب و اجرایی شدن ۱۷۵۰ راهکار پیشگیری از جرایم مرتبط با تهدیدات فضای مجازی در نیرو‌های مسلح خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پسر جوان در درگیری خیابانی در مرکز تهران با ضربه چاقو به قتل رسید.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار منطقه ۱۱ تهران با اشاره به بافت قدیمی این منطقه گفت: متأسفانه اکثر مراکز درمانی منطقه ۱۱ مشکل ایمنی دارند؛ اما ما تک به تک در حال رفع این مشکلات هستیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» هرمزی گفت: با کمک دولت قرارداد بیش از ۶۵ هزار تاکسی برقی منعقد شده که در هفته آینده برای هزار دستگاه فراخوان متقاضیان تاکسی انجام می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز اطلاع‌رسانی فراجا در اطلاعیه‌ای آورده است: وبگاه خبرگزاری پلیس مرجع رسمی اطلاع‌رسانی فراجا است؛ تولید محتوا با نام پلیس مورد تایید نیست.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» آزمون استخدامی سازمان تأمین‌اجتماعی برای جذب ۴۹۰۰ نیروی انسانی جدید در بخش‌های بیمه‌ای و درمانی این سازمان امروز برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فردین رحمان‌نژاد از بهره‌برداری از فاز دوم مرکز خرید و فروش پرندگان زینتی خلیج فارس در غرب پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» یک جرم شناس به پلیس پیشنهاد کرد تا در راستای افزایش بازدارندگی مجازات مجرمان، دوره‌های آموزش و چک لیست‌هایی را برای ماموران میدانی خود پیش‌بینی کند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است