علمی فناوری 10:38 - 02 فروردین 1397
دانشمندان دانشگاه "ام‌آی‌تی"، یک ماهی رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند مانند ماهی واقعی شنا کند.

ساخت ماهی رباتیکی که مثل ماهی واقعی شنا می‌کند

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ربات‌های شبه حیوان، بینش غیرقابل وصفی از طبیعت ارائه می‌دهند.

اکنون، دانشمندان "آزمایشگاه علوم رایانه و هوش مصنوعی" (CSAIL) در دانشگاه "ام‌آی‌تی" (MIT)، یک ماهی رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند درست مثل یک ماهی واقعی شنا کند و به دانشمندان این امکان را می‌دهد که زندگی دریایی را از نزدیک بررسی کنند.

این ماهی رباتیک نرم که "سوفی" (SoFi) نام دارد، از لاستیک سیلیکونی و انعطاف‌پذیری ساخته شده و درون آن، یک باتری گوشی هوشمند پلیمر لیتیوم قرار دارد. این باتری، یک موتور سرور را فعال و آب را در دو محفظه بالن‌مانند که مانند پیستون‌های موتور هستند، پمپاژ می‌کند.

هنگامی که یکی از این محفظه‌ها گسترش می‌یابد، به یک طرف دیگر خم می‌شود. این فرآیند هنگامی که محرک‌ها آب را به محفظه مخالف هل می‌دهند هم تکرار می‌شود.

نتیجه این فرآیند، حرکت متناوب دم ربات است که حرکت ماهی واقعی را تقلید می‌کند و موجب می‌شود که ربات، با سرعت‌ قابل تنظیم، در میان آب حرکت کند.

این گروه پژوهشی برای قادر کردن "سوفی" به شنا کردن در اعماق گوناگون آب، دو باله مانند باله هواپیما به دو طرف آن نصب کردند.

برای هدایت "سوفی"، از یک کنترل‌کننده ضدآب، حسگرهای آنبرد و یک دوربین آنبرد برای ضبط ویدئوهایی از محیط زیر آب استفاده می‌شود.

"دنیلا راس" (Daniela Rus)، سرپرست گروه می‌گوید: "سوفی"، این قابلیت را دارد که نوع جدیدی از ابزار اکتشاف در اقیانوس باشد و راه‌های جدیدی را برای کشف اسرار زندگی دریایی آشکار کند.

مقاله این ابداع، در مجله " Science Robotics" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام


9722537
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا بر این باورند که گام بزرگی در راستای جستجوی موجودات فضایی برداشته اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از افزایش تا دو میلیون تومانی حقوق سرایداران علاوه بر افزایش حقوق سالانه خبر داد و گفت: در حال حاضر حقوق سرایداران در حدود ۱۰ میلیون تومان است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است