علمی فناوری 11:55 - 19 مرداد 1399
"اریک وستمن"(Eric Westman) یکی از پزشکان دانشگاه دوک از جمله اولین محققانی بود که در آغاز شیوع ویروس کرونا شروع به تولید و توزیع ماسک رایگان به افراد در معرض خطر کرد.

بررسی تاثیر ماسک در جلوگیری از انتشار کروناویروس با یک دستگاه ارزان

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، اما او قصد داشت تا از عملکرد ماسک‌ها مطمئن شود و دریابد آیا این ماسک ها به طور کامل از ورود ویروس‌ها به دهان جلوگیری می‌کنند یا خیر. بنابراین وی با "مارتین فیشر"(Martin Fischer) شیمی دان و فیزیکدان همکاری کرد و به بررسی ماسک‌ها توسط دستگاه تصویربرداری نور و طیف سنجی پرداخت و برای ادامه مطالعه آنها یک دستگاه نسبتاً ارزان آزمایشگاهی که رایج است و به راحتی بصورت آنلاین قابل خریداری است را خریداری کردند. این مجموعه شامل یک جعبه، یک لیزر ، یک لنز و یک دوربین تلفن همراه بود.

طی این مطالعه محققان گزارش دادند که این روش ساده و کم هزینه باعث اثبات بصری این موضوع می‌شود که ماسک‌های صورت در کاهش انتشار قطرات در هنگام استفاده روزانه بسیار موثر هستند.

فیشر گفت: ما تأیید کردیم که وقتی افراد صحبت می‌کنند، قطرات کوچک از دهان آنها رها می‌شوند، بنابراین بیماری با صحبت کردن، بدون سرفه یا عطسه می‌تواند گسترش یابد. ما همچنین دریافتیم که برخی از ماسک‌های صورت در مسدود کردن ذرات منتشر شده بسیار بهتر از سایرین عمل می‌کنند.

محققان اظهار کردند، بهترین ماسک‌های صورت ماسک‌های N۹۵ بدون دریچه هستند که توسط کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. ماسک‌های جراحی یا پلی پروپیلن نیز عملکرد خوبی دارند. علاوه بر آن ماسک‌های دارای بافت پنبه‌ای دست ساز نیز می‌توانند گزینه خوبی باشند و به طور قابل توجهی از انتشار قطرات از دهان جلوگیری می‌کنند. از طرف دیگر دستمال سر که برخی بر روی دهان خود قرار می‌دهند و یا کلاه صورت‌پوش به هیچ وجه انتشار قطرات را مسدود نمی‌کنند.

هدف محققان از انجام این مطالعه این بود که دریابند که عملکرد ماسک‌ها در کاهش انتشار ویروس‌ها چگونه است.

وستمن گفت: استفاده از ماسک یک روش ساده و آسان برای کاهش شیوع کووید-۱۹ است. حدود نیمی از عفونت‌ها مربوط به افرادی است که علائمی ندارند و اغلب نمی‌دانند که آنها آلوده شده‌اند. آنها می‌توانند ناخودآگاه ویروس را هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن گسترش دهند اما اگر همه ماسک داشتنه باشند ما می‌توانیم تا حدود ۹۹ درصد از انتشار این قطرات به بدن فرد دیگر جلوگیری کنیم. در صورت عدم وجود واکسن یا داروی ضد ویروسی، این یک روش اثبات شده برای محافظت از دیگران و همچنین خودتان است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Science Advances" منتشر شده است.

انتهای پیام


10658450
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است