علمی فناوری 15:30 - 01 اردیبهشت 1394
محققان دانشگاه آزاد کرمان با ساخت سیستم پردازنده، روباتی را برای تعقیب خط عرضه کردند که قادر به حرکت در تاریکی مطلق است و به باور این محققان دستاوردهای این تحقیقات، متخصصان را در ساخت خودروهای بدون سرنشین یاری می‌کند.

گامی برای ساخت خودروهای بدون سرنشین

به گزارش ایسنا، امین اشرف‌زاده مجری طرح و دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق - الکترونیک دانشگاه آزاد کرمان با بیان این که روبات طراحی شده، روبات "تعقیب خط" است، گفت: به منظور انجام ماموریت‌های مورد نظر، در این روبات به جای سنسور از دوربین استفاده شده است.



وی با تاکید بر این که این دوربین قادر به تصویربرداری 60 فریم در ثانیه است، اظهار داشت: دوربین نصب شده در این روبات با تصویربرداری موارد مورد نیاز، دیتاها را برای پردازنده ارسال می‌کند.



اشرف‌زاده، میکروکنترلر را مسئول پردازش دیتاها دانست و خاطر نشان کرد: از آنجایی که میکرو کنترلرهایی که تاکنون استفاده می‌شد توان پردازش این حجم دیتا را نداشتند از این رو اقدام به طراحی و ساخت چیپ ست یا تراشه‌ای با عنوان FPGA کردیم.



مجری طرح اضافه کرد: این تراشه یک میکرو کنترلر نیست بلکه گیت‌های خام است و کاربر می‌تواند هر مدار منطقی را با استفاده از این گیت‌ها ایجاد کند.



وی همچنین طراحی و ساخت پردازنده تصویر را از دیگر دستاوردهای این پروژه تحقیقاتی ذکر کرد و یادآور شد: با طراحی و ساخت این پردازنده، روبات تعقیب خط طراحی شده قدرت پردازش 60 فریم در ثانیه را دارد و این قابلیت موجب شده است تا روبات قادر به تشخیص خطوط رنگی و تعقیب آن باشد.



مجری طرح، اهمیت این روبات را در پردازش تصویر آن دانست و خاطر نشان کرد: این قابلیت در حوزه‌هایی چون مهندسی پزشکی، جراحی، هوافضا، روباتیک و همچنین در کارخانجات و صنایع کاربردهای وسیعی دارد.



اشرف‌زاده به بیان مزایای روبات طراحی شده پرداخت و گفت: در بالای هر یک از دوربین‌های این روبات پروژکتور LED قرار داده شده که با بی‌نیاز کردن این روبات به نور محیطی قادر به حرکت در تاریکی مطلق است.



وی اضافه کرد: با استفاده از این منبع نوری، روبات تعقیب خط می‌تواند در تاریکی مطلق مسیر خود را تشخیص دهد و نیاز به منبع نوری خارجی ندارد.



این محقق همچنین به کاربردهای این روبات در ساخت روبات‌های فوتبالیست اشاره کرد و گفت: این مکانیزم روبات را قادر به تشخیص توپ‌های رنگی مورد نظر در زمین سبز می‌کند ضمن آن که می‌توان این مکانیزم را در ساخت روبات‌های انسان‌نما به کار برد تا روبات بتواند با سرعت بیش‌تری حرکت کند.



وی کمک به ساخت خودروهای بدون سرنشین را از دیگر نتایج این طرح تحقیقاتی اعلام کرد.


6237771
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» قرار بود روز پنجشنبه ۲۸ مارس از کالیفرنیا پرتاب شوند، اما این پرتاب یک روز به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است