علمی فناوری 12:56 - 16 تیر 1394
علاقمندان آسمان شب که به امید دیدن یک شهاب آسمانی ساعت‌ها به بالا چشم می‌دوزند،‌ به زودی می‌توانند شهاب‌باران را سفارش دهند.

براساس گزارش دیسکاوری، گروهی از دانشمندان ژاپنی می‌گویند به فرمول شهاب‌های آسمانی دست یافته‌اند، ترکیب شیمیایی محرمانه‌ای که درون کره‌هایی کوچک قرار گرفته‌اند و دانشمندان امیدوارند بتوانند این گوی‌ها را از یک ماهواره در بالای جو به سوی زمین شلیک کنند تا به این شکل شهاب‌باران سفارشی ایجاد کنند.

شرکت نوپای ژاپنی به نام ALE با همکاری محققان دانشگاه‌های مختلف قصد دارد این شهاب‌باران‌های سفارشی را در دسترس علاقمندان قرار دهند. قیمت هر شهاب‌باران هشت هزار و 100 دلار خواهد بود. به گفته این شرکت، شهاب‌بارن‌های مصنوعی به اندازه‌ای درخشان خواهند بود که حتی در مناطقی با آلودگی نور زیاد با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشند. 

شهاب‌باران‌های طبیعی زمانی رخ می‌دهند که غبار و ذرات فضایی با اتمسفر زمین برخورد کرده و حین عبور ازاتمسفر به شدت داغ شده و می‌سوزند. شهاب‌ها معمولا پیش از رسیدن به زمین کاملا سوخته و نابود می‌شوند. شهاب‌های مصنوعی که از ریزماهواره‌هایی با سرعت هشت کیلومتر بر ثانیه به سوی زمین پرتاب خواهند شد نیز وسعتی برابر 50 سانتیمتر داشته و پیش از اینکه به زمین برسند به طول کامل می‌سوزند.

ماهواره‌های مکعبی شکلی که حامل این شهاب‌ها هستند توسط شرکت ALE ساخته شده و در ارتفاع 400 تا 500 کیلومتری از سطح زمین از شمال به جنوب حرکت خواهد کرد. این شرکت ترکیب مواد شیمیایی مورد استفاده در شهاب‌های مصنوعی‌اش را محرمانه نگه داشته اما می‌گوید برای رنگی ساختن شهاب‌بارانش از ترکیبات متفاوتی استفاده کرده‌است.

شهاب‌باران علاوه بر اینکه پدیده‌ای زیباست، برای دانشمندان ارزش علمی بالایی دارد زیرا می‌توانند با بررسی نور شهاب‌ها درجه حرارت، تراکم و حرکات لایه‌های بالایی اتمسفر را محاسبه کنند. از آنجایی که شهاب‌باران‌های طبیعی غیرقابل پیش‌بینی‌اند، شهاب‌باران های سفارشی می‌تواند در این راستا به آنها کمک کند. منطقه‌ای از اتمسفر که شهاب‌ها از آن عبور می‌کنند برای فضاپیماها بسیار کم ارتفاع و برای بالون‌های تحقیقاتی بسیار مرتفع است،‌از این رو چنین شهاب‌باران‌های سفارشی می‌تواند برای دانشمندان فرصت تحقیقاتی ارزشمندی به شمار رود.


6711343
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است