علمی فناوری 05:43 - 07 مرداد 1394
با اقدام به موقع از ابتلا و تشدید شدن بد شکلی اندام‌ها می‌توان جلوگیری کرد .

دکتر اکبری متخصص ارتوپد در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در صورتیکه مردم برخی از کارها را به کودکان خود تحمیل کنند، ممکن است که پرانتزی شدن زانوها تسهیل شود، اگرچه در مورد کودکانی که از نظر ساختاری طبیعی هستند و همچنین فعالیت مناسبی دارند، پاها پرانتزی نمی‌شود اما ممکن است به دلیل نقص تغذیه‌ای و کاهش مصرف شیر و لبنیات کلسیم بدن این افراد کاسته شود و دچار راشیتیسم شوند، در این صورت امکان دارد پرانتزی شدن پاها رخ دهد.


وی در ادامه افزود: اگر در سنینی که کودکان شروع به نشستن می‌کنند، مانند سنین 8 ماهگی، مدت زیادی را از کودکان بخواهیم تا به شکل چهار زانو بنشینند، نه به شکل دو زانو تمایل به پرانتزی شدن پاها بوجود می‌آید. 


دکتر اکبری گفت: بطور معمول در زندگی روزمره اگر مشکلات تغذیه‌ای و استخوانی و مفصلی در کودکان وجود نداشته باشد، احتمال دفرمیتی یا بد شکلی پاها بسیار کم است.


وی متذکر شدند: کودکانی که به این عارضه مبتلا شدند می‌توان از طریق آموزش روش‌های صحیح نشستن و برخاستن و همچنین تقویت قسمتی از عضلات و کشیدن بخشی دیگر از عضلات که در تثبیت این بد شکلی زانوها نقش ایفا می‌کنند، به بهتر شدن این اختلال کمک کرد همچنین در کنار این موارد می‌توان از وسایل کمکی (ارتزها) مانند: کفش،‌ زانو بند و . . . بسته به نوع و شکل بدشکلی، استفاده کرد، اما اگر میزان این بدشکلی زیاد باشد و یا تثبیت شده باشد و ما احتمال دهیم که این مشکل با روش‌های غیر جراحی قابل رفع نیست در آن شرایط باید این افراد به جراح معرفی شوند و با عمل جراحی در صدد اصلاح این نوع از عوارض تلاش کنند.


وی در پاسخ به اینکه بهترین زمان برای جلوگیری از این مشکل چه سنی است، افزود: بسته به منشاء پرانتزی شدن و میزان آن و همچنین تمایل و همکاری کافی فردی که دچار این عارضه شده متفاوت است اگر همکاری آن فرد به خوبی انجام گیرد و مشکل در قسمت مفصل باشد معمولا این کار در هر سنی می‌تواند اصلاح شود، اما اگر خود استخوان و نه مفصل دچار انحراف شده باشد و فرد مبتلا به این عارضه نیز همکاری کافی نداشته باشد و مشکل او شدید باشد (انحراف 15 درجه در هر اندام) در چنین شرایطی تنها راه اصلاح این عارضه روشهای جراحی است. 




انتهای پیام/ 

6827076
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه‌ آزمایشی مرورگر ویوالدی برای ویندوز مبتنی‌ بر آرم منتشر شد در حالی که مدتی قبل شاهد انتشار کروم برای این پلتفرم بودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان آنچه را که به‌عنوان «خون‌آشام باکتریایی» توصیف می‌کنند، کشف کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است