علمی فناوری 15:33 - 02 خرداد 1397
مهندسان آکادمی فضایی چین می‌گویند هدف از پرتاب ماهواره اخیر این کشور کشف "شفق کیهانی" است.

کشف "شفق کیهانی" هدف اصلی ماهواره چینی

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز،  چین بامداد روز دوشنبه یک ماهواره به منظور مطالعه سمت پنهان ماه پرتاب کرد.

این ماهواره توسط راکت March-4C و در ساعت 5:28 دقیقه به وقت گرینویچ(1:58بامداد دوشنبه 31 اردیبهشت) از "مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ  چین"(China's Xichang Satellite Launch Center)، پرتاب گردید.

این ماهواره پس از حدود 25 دقیقه از پرتاب از راکت جدا شد. سپس ماهواره در مدار 400 هزار کیلومتری زمین قرار گرفت.

این ماهواره حدود 400 کیلوگرم وزن دارد و به گونه‌ای طراحی شده است تا بتواند به مدت سه سال در فضا کاوش کند.

"چن لن" (Chen Lan) مهندس ارشد آکادمی فضایی چین گفت: ماهواره Queqiao چندین حامل از جمله یک آنتن چتر مانند دارد که می‌تواند بزرگترین آنتن ارتباطی در زمینه اکتشافات فضای عمیق باشد.

مهم‌تر از همه، Queqiao دارای دو میکروماهواره به نام‌های" Longjiang-1 " و " Longjiang-2 " است. این میکرو ماهواره‌ها به منظور کمک به اخترشناسان در فهم "سپیده کیهانی" (cosmic dawn) یا آن نقطه پس از انفجار بزرگ که اولین ستارگان و کهکشان‌ها متولد شده‌اند، قرار داده شده‌اند.

"چن زلی"(Chen Xuelei) کیهان شناس "رصدخانه ملی نجوم چین"  گفت: کشف شفق کیهانی هدف نهایی ما است.

در حالی که در گزارش‌ها آمده که قصد پرتاب این ماهواره مطالعه "سمت پنهان ماه"(dark side of the moon) است اما اصطلاح علمی این عبارت "سمت دور ماه"(far side of the moon) است، گرچه معنای هر دو عبارت یکی است و هر دو به نیم کره‌ای از ماه  که به‌طور دائمی از کره زمین روی‌ گردان است، اشاره دارند.

به گفته‌ی ناسا، "سمت دور ماه" بخشی از ماه است که همیشه در حال دور شدن از زمین است و این به خاطر پدیده‌ای است که "قفل جزر و مدی" (tidal locking) نامیده می‌شود.

برقراری ارتباط میان سمت پنهان ماه و زمین غیرممکن است زیرا ماه دارای قفل گرانشی است و آن طرف همیشه از زمین دور خواهد شد.

قفل جزر و مدی یا قفل گرانشی (gravitational locking) زمانی پیش می‌آید که در اثر شیب نیروی کشندی، یک کره یا جرم آسمانی همیشه به سوی کره یا جرم آسمانی دیگری رو کرده باشد. آشناترین نمونه این پدیده همبستگی جزر و مدی کنونی ماه نسبت به زمین است.

ماه، نور خود را منتشر نمی‌کند و به جای آن، منعکس کننده اشعه‌های خورشید است. از این رو، نیمی از سطح ماه همیشه روشن است در حالی که بخش دیگر همیشه خاموش است.

از آنجا که ماه و زمین با سرعت یکسانی حرکت می‌کنند، به نظر می‌رسد بخش تاریک ماه همیشه به زمین مواجه می‌شود، اما اینطور نیست. در حقیقت، سمت دور ماه نیز "گامهای ماه" که مردم روی زمین مشاهده می‌کنند را دنبال می‌کند. هنگامی که روی زمین ماه کامل است، در "سمت دور ماه " یک ماه نو است.

انتهای پیام


9788339
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است