علمی فناوری 15:16 - 06 مرداد 1396
آیت‌الله مصباح در جمع دانش پژوهان طرح ولایت بسیج دانشجویی:
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: خیلی وقتها به این فکر می‌کنیم که چرا ما که دیروز هم سنگر بودیم امروز روبروی هم شمشیر می‌کشیم آیا اینها اتفاقی است یا علتی دارد همه اینها در یک نظام الهی ساخته شده است.

چرا ما که دیروز هم سنگر بودیم امروز روبروی هم شمشیر می‌کشیم؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، آیت‌الله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع دانش پژوهان بیست و دومین دوره طرح ولایت کشوری بسیج دانشجویی ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت به تبیین سلسله وار مباحث فلسفی مطرح شده در طرح ولایت پرداخت و با ذکر مصادیقی به بیان اختلافات موجود بین انسانها از اختلاف در جنسیت و نژاد گرفته تا اختلافات عقیدتی فکری و سیاسی پرداخت و گفت: بعضی از این اختلاف‌ها فرد فرد ما انسا‌ن‌ها با ان کنار آمدیم و برای تغییرش کاری نمی‌کنیم چون این اختلافات به اختیار خودمان بوجود نیامده است.

وی ادامه داد: اما برخی از اختلافات هستند که به اختیار خود ما بوجود می‌آیند. مانند اختلافات موجود در زمینه فکری، عقیدتی و موضع گیری های سیاسی و غیره. حتی افرادی را می‌بینیم که در طول عمرشان از لحاظ فکری و موضع گیری سیاسی چندین بار تغییر می‌کنند یا حتی خود ما بارها از کارهایی که قبلا انجام داده ایم پشیمان می‌شویم . همه اینها نشان دهنده اختیار ما در ایجاد این اختلافات است.

آیت‌الله مصباح تصریح کرد: اینها منشا این می‌شود که فکر کنیم آیا می‌شود راهی انتخاب کرد که به بهترینها برسیم؟! و هیچگاه آرزو نکنیم که ای کاش اینها را انتخاب نمی‌کردیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: ویژگی انسان به واسطه عقلش این است که می‌تواند به این سوالات پاسخ دهد. از چه راهی می‌توان هدف را شناخت و امثال این سوالات فطرتا در درون ما هست و افرادی در گوش ما خوانده اند که در مورد اینها فکر کنیم و خودمان هم به اینها فکر کرده ایم. ما خیلی دنبال اینکه اثر بگذاریم در حوادث نیستیم و بیشتر تسلیم حوادث هستیم.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم اثر بگذاریم چه عاملی مهم است؟ آن عامل چیست؟ خیلی افرادی هم که به دنبال این اثر بودند به خاطر خواسته های حیوانی است. مثلا کسانی حاضرند میلیون‌ها انسان دیگر کشته شده و به فقر و بیماری مبتلا شوند تا آنها از منابع زیر زمینی استفاده کنند و اینها را به عنوان دفاع از حقوق بشر انجام می دهند.

آیت‌الله مصباح ادامه داد: در کنار اینها یک اقلیتی سعی کرده اند که بهترین‌ها را انتخاب کنند و نه تنها خودشان بلکه دیگران را هم به این سمت هدایت کنند و در راس انها انبیا صلوات الله علیهم می‌دانیم که در زمان خود پیغمبر و اندکی بعد از آن بین نزدیکان آن حضرت و تربیت شدگان خود آن حضرت اختلاف افتاد.

وی تصریح کرد: طبیعت این عالم این طوری است، ما در چنین دنیایی زندگی می‌کنیم که شرایط انتخاب، لحظه به لحظه عوض می‌شود. این سوال مطرح می‌شود که چرا اینگونه است. ما هم که انسانیم و طالب خیر خود هستیم و معتقدیم که راه یکی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه اظهارداشت: خیلی وقتها به این فکر می‌کنیم که چرا ما که دیروز هم سنگر بودیم امروز روبروی هم شمشیر می‌کشیم آیا اینها اتفاقی است یا علتی دارد همه اینها در یک نظام الهی ساخته شده است. هیچ وقت شنیدید که در بین ملائک نزاع شده باشد خیر نشنیدیم.

وی گفت: خداوند به ملائکه گفت می‌خواهم کسی را در زمین خلیفه قرار دهم. ملائکه گفتند که آیا کسی را در زمین می خواهی خلیفه قرار دهی که در زمین فساد و خونریزی کند ؟ خداوند در جواب آنها گفت من چیزی می دانم که شما نمی دانید. این که این راز چیست ما نمی دانیم و مشخص نیست ولی مسلم است که لازمه این راز اختیار است.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: این بساط اختلافات به خاطر این است که انسان بتواند اختیار خودش را اعمال کند، می‌خواهد بشود یک صدام یا یک سرباز مجاهد، تا زمینه‌ای بشود که یک نفر مثل امام خامنه‌ای این قدر ترقی کنند و یکی هم مثل رئیس جمهور امریکا به حدی برسد که خود افرادی که به او رای داده اند او را دیوانه بپندارند. لذا باعث می شود که ما در حسن انتخاب مان بیشتر فکر کنیم.

آیت‌الله مصباح گفت: سوال این است که آیا می‌شود جواب این سوال را پیدا کرد؟! نام این بحث معرفت شناسی است که ادم چه چیزهایی را می تواند بشناسد و از چه راهی؟ ما چقدر امکان معرفت داریم و از چه راهی؟ چه چیزهایی را باید بشناسیم و چه چیزهایی را باید سوال کنیم؟ آیا این عالم روی حساب و کتابی بوجود آمده یا تصادفی است؟

وی افزود: پس از اینکه فهمیدیم بعضی چیزها را می‌توانیم بشناسیم، یعنی سوالهای ضروری معرفت شناسی را پاسخ گفتیم، مهم ترین سوال این است که این عالم اتفاقیاتی است یا افرینده حکیم دارد؟ این بحث دوم خداشناسی است. اینجاست که می پرسیم خداوند چرا انسان را افریده است و سختی های در دنیا را در آن قرار داده است؟!

وی تاکید کرد: اگر بنا بود که عمر انسان بی نهایت باشد، این صدسال عمر این دنیایی ما با عمر بینهایت چه نسبتی وجود دارد؟ این صدسال در برابر عمر بی نهایت به اندازه یک چشم بر هم زدن است. آیا نمی‌ارزد که انسان یک چشم به هم زدن سختی و زحمت بکشد تا بی نهایت شادی و راحتی داشته باشد ؟!

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) اظهارداشت: پس بعد از اینکه ما از قدرت معرفت استفاده کردیم و نظام عالم و خدای هستی را شناختیم، دنبال این هستیم که انسان چکاره است، هویتش چیست، عمرش چقدر است و به کجا می رسد؟ این سه مرحله شناختی است که اگر پیدا کنیم می‌توانیم جوابهای بعدی را نیز پیدا کنیم.


9301752
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است