علمی فناوری 12:16 - 22 دی 1395
محققان به‌ تازگی اپلیکیشنی را به نام «پلنتیکس» (Plantix) طراحی کرده‌اند که در عرض چند ثانیه بیماری درختان را مشخص می‌کند.

اپلیکیشنی که بیماری درختان را تشخیص می‌دهد!

به گزارش یورونیوز، این اپلیکیشن به گونه‌ای طراحی شده است که فقط کافی است با گوشی همراه عکسی از درختی گرفته شود. این اپلیکیشن با تحلیل و آنالیز تصویر بیماری‌هایی را که آن درخت گرفتارش شده است، شناسایی می‌کند. به طور مثال، محققان با این اپلیکیشن توانسته‌اند بیماری سفیدک پودری را که یک نوع بیماری قارچی است روی برگ‌ها و بوته‌ها گوجه‌فرنگی شناسایی کنند.

مدیرعامل شرکت آلمانی پیت، توسعه‌دهنده این اپلیکیشن، می‌گوید: «این ایده برای حمایت از کشاورزان کوچک شکل گرفته است تا بتوانند صدمه‌های وارد آمده بر گیاهانشان را تشخیص دهند. معمولا این اطلاعات در اختیار متخصصان رشته است. آنها هم همیشه در مزارع نیستند. ما می‌خواهیم این ابزار مثل یک دیکشنری در جیب شما باشد. وقتی سر زمین هستید فورا می‌توانید از آن برای ارزیابی صدمات گیاهان استفاده کنید».

این ابزار در آلمان، اتریش و سوئیس در دسترس قرار گرفته است و همچنین هند و برزیل در مرحله آزمایش هستند. زمانی که عکس گیاه را می‌گیرید، تجزیه و تحلیل عکس بلافاصله انجام می‌شود اما همچنین این عکس در آرشیو اطلاعات شرکت پیت در هانوفر آلمان ذخیره می‌شود تا بتوانند از طریق اطلاعات، الگوریتم تشخیص بیماری‌ها را ارتقاء دهند.

از سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار عکس توسط «پلنیکس» تجزیه و تحلیل شده است.

مسئول فنی شرکت سازنده این برنامه کاربردی در این مورد می‌گوید: «برای مثال ما از هند ۱۰ هزار عکس دریافت کرده‌ایم. به این صورت می‌توانیم بفهمیم که بزرگ‌ترین مشکل در هند چیست. یک ویروس است یا یک قارچ یا باکتری؟ آیا گیاهان از سوءتغذیه رنج می‌برند و یا حشرات و آفات؟ همه آنها را در این ابزار می‌توان یافت و و ما با تحلیل آن می‌توانیم بفهمیم که چگونه کشاورزی هند را کارآمدتر کنیم».

توسعه‌دهندگان این اپلیکیشن می‌گویند که ابزار آنها قادر به تشخیص بیش از ۶۰ بیماری است. کارشناسان علوم خاک از دانشگاه هانوفر نیز تایید کرده‌اند که این ابزار برای پیش‌بینی و تشخیص بیماری‌های درختان و گیاهان کارآمد و قابل اعتماد است.

منبع: آنا


8650272
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» قرار بود روز پنجشنبه ۲۸ مارس از کالیفرنیا پرتاب شوند، اما این پرتاب یک روز به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است