علمی فناوری 16:43 - 25 مهر 1398
اخیرا ستاره شناسانی در فرانسه از یک "تلسکوپ رادیویی" رونمایی کرده‌اند که دقیقا می‌تواند آنچه را که در درون سیارات فراخورشیدی رخ می‌دهد نشان دهد.

مشاهده ساختار درونی سیارات فراخورشیدی با یک تلسکوپ+فیلم

به گزارش ایسنا، این تلسکوپ هنگامی که میدان مغناطیسی یک سیاره با ذرات باردار بادی که از ستارگانش ناشی میشود برخورد می‌کند، سیگنال‌های رادیویی مانند پرتو را جستجو می‌کند.

ستاره شناسان گمان می‌کنند که یک میدان مغناطیسی ممکن است برای یک سیاره برای به وجود آمدن حیات در آن مورد نیاز باشد زیرا میدان‌های مغناطیسی سطح سیاره را در برابر اشعه کیهانی محافظت می‌کنند. همچنین، میدان‌های مغناطیسی قادر به جلوگیری از خاموش شدن ذرات جو حیاتی سیاره هستند.

در اواسط دهه ۵۰ انفجارهای رادیویی سیاره مشتری تشخیص داده شد. اگرچه سیگنال‌های مشتری قوی هستند اما هنوز هم هنگام مشاهده آنها در مسافت‌های چند سال نوری بسیار ضعیف هستند. با این حال سیارات فراخورشیدی تاکنون کشف شده "مشتری های داغ"(hot Jupiters) هستند و این بدان معنی است که آنها غول‌های گازی نیز هستند.

غول‌های گازی سیارات بزرگ و گازی هستند که عمدتا از سنگ یا مواد جامد دیگر تشکیل نشده‌اند. چهار غول گازی در منظومه خورشیدی وجود دارد: مشتری، زحل، اورانوس و نپتون. علاوه بر این، غول‌های گازی فراخورشیدی بسیاری تاکنون شناخته شده‌اند که اطراف ستاره‌های دیگر در حال گردش هستند.

نوع سیاره‌ای که تحت تأثیر باد شدید خورشیدی قرار داشته باشد، الکترون‌های بیشتری را فراهم می‌کند که توسط مغناطیس کره زمین قابل افزایش است و به سیگنالی می‌رسد که می‌تواند قدرت آن یک میلیون برابر مشتری باشد.

بنابراین ، به همین دلیل ما قادر به جستجوی زندگی در منظومه شمسی نیستیم و جستجوی آن در سیارات فراخورشیدی آسان‌تر است.

در این فیلم نشان داده شده است که هنگامی که یک ستاره یک انفجار قدرتمند را ساطع می‌کند، سیاره دارای میدان مغناطیسی از این انفجار جان سالم به در می برد، در حالی که سیاره فاقد میدان مغناطیسی قادر به انجام این کار نیست. بنابراین با شناسایی این سیگنال‌های رادیویی می‌توان زندگی جدیدی را در جهان‌های دور یافت.

انتهای پیام


10269227
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است