علمی فناوری 10:35 - 17 مهر 1394
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا، پودری تولید کرده‌اند که بسرعت از خونریزی جلوگیری می‌کند.

تولید پودری برای جلوگیری سریع از خونریزی

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان در پیشرفتی بالقوه و بزرگ برای درمان تروما توانسته‌اند نخستین ذراتی را تولید کنند که بطور خودران قادر به انعقاد خون برای درمان خونریزی شدید است.

به گفته کریستین کستراپ، مولف این تحقیق، خونریزی قاتل شماره یک افراد جوان است و مرگ و میر مادران در اثر خونریزی بعد از زایمان در بیمارستان‌های دارای منابع محدود به میزان یکی از هر 50 نفر است.

هنگامی که منشا خونریزی در داخل بدن مانند رحم، سینوس یا شکم باشد، روشهای سنتی جلوگیری از خونریزی شدید بسیار تاثیری ندارند.

تاکنون صدها عامل تولید شده که می‌تواند باعث انعقاد خون شود اما مسئله موجود این است که نمی‌توان این درمان‌ها را برای جریان شدید خون استفاده کرد، بویژه برای شریان‌هایی که در دسترس نبوده و نمی‌توان از خونریزی آن‌ها جلوگیری کرد.

اکنون محققان برای اولین بار عاملی را پیدا کرده‌اند که می‌تواند این کار را انجام دهد.

کاستروپ با کمک تیمی از محققان، مهندسان بیوشیمی و پزشکان اورژانس توانسته‌اند ذرات ریز گازساز کربنات کلیسم را تولید کنند که می‌توان آن را به شکل پودر برای متوقف کردن خونریزی شدید بکار برد.

این ذرات مانند قرص‌های ضد اسید معده از انتشار گاز دی اکسید کربن به عنوان نیروی محرک برای حرکت به سمت منبع خونریزی استفاده می‌کنند.

کربنات، ذرات ریز متخلخلی را ایجاد می‌کند که می‌توانند به یک عامل منعقدکننده موسوم به اسید ترانکسامیک پیوند خورده و آن را به درون زخمها و اعماق بافت آسیب‌دیده منتقل کنند.

پس از مطالعه و مدلسازی حرکت ذرات در شرایط آزمایشگاهی، محققان نتایج خود را با استفاده از دو مدل حیوانی اثبات کردند. حتی در یک سناریو که به تقلید از یک رویداد فاجعه‌بار مانند زخم گلوله در سرخرگ رانی انجام شد، ذرات در توقف خونریزی بسیار موثر بودند.

در حالی که تا ورود این ذرات به بازار راه زیادی در پیش بوده و به تحقیق و مطالعه بیشتری نیاز است، این ذرات می‌توانند کارایی گسترده‌ای از عمل جراحی سینوس گرفته تا درمان جراحتهای جنگی داشته باشند.

جزئیات این دستاورد در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام


7181125
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است