علمی فناوری 13:02 - 25 بهمن 1394
دانشمندان با استفاده از گرافن لنزهایی ایجاد کردند که ۳۰۰ بار نازکتر از یک برگه کاغذ است و وزنی برابر یک میکروگرم دارد.

براساس گزارش ساینس الرت،‌این به آن معنی است که این لنز به اندازه‌ای کوچک است تا بتواند یک پرتو فوتونی را دچار انکسار سازد، عملی که در ایجاد رایانه‌های نوری و پردازش داده‌ها در سرعت نور کلیدی به شمار می‌رود.

این رایانه‌های نوری به تجهیزاتی به  نام تراشه‌های فوتونی نیاز دارند که می‌توانند اطلاعات را در شکل فوتون ذخیره کنند و امکان حرکت اطلاعات را با سرعت نور فراهم آورند. ناسا درحال حاضر از این فناوری بهره می‌برد و قابلیت‌های این فناوری روز به روز بهبود پیدا می‌کند. با این‌همه هنوز محدودیت‌هایی در بسط و گسترش آن وجود دارد که یکی از آنها داشتن لنزهایی بسیار باریک است که می‌توانند پرتو نور را منکسر کرده و آنها را اطراف تراشه هدایت کنند.

تلاش برای ساختن چنین لنزی در گذشته به موادی گران‌قیمتی مانند طلا نیاز داشت اما محققان در دانشگاه سوینبرن در استرالیا به دنبال راه حلی برای این مشکل بودند و در نهایت موفق شدند با استفاده از اکسید گرافن چنین لنزی را تولید کنند. استفاده از گرافن منجر به تولید لنزی شد که نه تنها بسیار نازک بوده و از پس محدودیت‌های انکسار نور برمی‌آید، بلکه ارزان‌قیمت،‌مقاوم و قابل انعطاف بوده و تولید آن نیز فرایندی ساده است.

این پروژه علاوه براینکه می‌تواند کارایی و سرعت تراشه‌های فوتونی را افزایش دهد، بلکه در آیندهبه کاهش ابعاد و وزن اسمارت‌فون‌ها منجر خواهد‌شد زیرا یکی از سنگین‌ترین بخش‌های گوشی‌های امروزی لنزهای ضخیم و سنگین دوربین‌های آنها است. این لنزهای گرافنی از ویژگی‌های دیگری نیز برخوردارند که برای مطالعات پزشکی و تصویربرداری کاربردی خواهند بود،‌ این لنزها می‌توانند در طیف نوری نزدیک به فروسرخ نور را متمرکز سازند به این شکل امکان تصویربرداری حرارتی و حتی تشخیص پزشکی از راه دور با استفاده از آنها فراهم خواهد‌آمد.

این فناوری علاوه برتمامی کارایی‌هایی که تاکنون عنوان شده‌اند،‌می‌تواند در ساخت نانوماهواره‌ها نیز کارایی داشته‌باشد تا این ماهواره‌ها با وزنی کمتر ساخته شوند و تصاویری با وضوح بیشتر را از زمین به ثبت برسانند. نانوماهواره‌ها مکعب‌های کوچکی به وزن یک تا 10 کیلوگرم هستند که عملکردی مشابه ماهواره‌های معمولی دارند اما هزینه ساخت آنها کمتر بوده و سرعت آنها نسبت به ماهواره‌های معمولی بالاتر  است.


7682573
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مایکروسافت نسخه‌ی جدید هوش مصنوعی سبک‌ خود را به نام Phi-3 Mini معرفی کرد. Phi-3 Mini اولین مدل از سه مدل کوچکی محسوب می‌شود که مایکروسافت رونمایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است