علمی فناوری 09:28 - 02 اسفند 1395
محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران با همکاری محققانی از کشور کره‌جنوبی موفق به توسعه‌ نانوپوششی شدند که قادر به جذب امواج فرابنفش برای صنایع پزشکی و الکترونیکی است.

عرضه نانوپوشش‌هایی برای جذب اشعه فرابنفش در صنایع پزشکی و الکترونیکی

به گزرش ایسنا در سال‌های اخیر، تخریب لایه‌ ازون باعث شده که انسان، حیوانات و گیاهان در معرض خطرات بیشتری قرار بگیرند. ازآنجایی‌ که تابش اشعه‌ فرابنفش موجب تشکیل رادیکال‌های آزاد می‌شود، قرارگیری طولانی‌مدت پوست انسان در معرض اشعه‌ فرابنفش موجب بروز مشکلاتی برای سلامت پوست نظیر پیری زودرس، آسیب‌های ژنتیکی، قرمز شدن پوست، آکنه و حتی سرطان پوست خواهد شد.

علاوه بر آن اشعه فرابنفش می‌تواند موجب تخریب رنگ‌ها، پوشش‌ها و پلاستیک‌ها شده و از دست رفتن خواص مکانیکی آنها را به دنبال داشته باشد. بنابراین ساخت یک پوشش مقاوم در برابر اشعه‌ فرابنفش می‌تواند موجب کاهش بسیاری از این ضررها شود.

دکتر مرتضی ساسانی قمصری، محقق پژوهشکده فتونیک و فناوری‌های کوانتومی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای از اجرای مطالعاتی در این زمینه با هدف تولید لایه‌ نانوساختار و زیست سازگار از یک ماده ارزان قیمت خبر داد و گفت: هدف ما این است  که این لایه نانوساختار بتواند به ‌صورت طولانی‌مدت در برابر اشعه‌ فرابنفش مقاومت کند و خواص جذب و انعکاس آن تقریباً بدون تغییر باقی بماند.

وی ادامه داد: بر این اساس در این طرح لایه‌ نازک نانوساختاری از اکسید روی تولید شده است که می‌توان آن را به ‌آسانی بر روی هر زیرلایه‌ای قرار داد. ضمن اینکه خواص نوری آن در مقایسه با موارد مشابه با توجه به هزینه‌ ساخت و مشکلات تکرارپذیری در فرایند ساخت، برتری نسبی دارد.

ساسانی قمصری با اشاره به نقش فناوری نانو در این طرح توضیح داد: لایه‌ تولیدشده در این پژوهش هم از لحاظ ضخامت و هم از لحاظ ریزساختار در گروه لایه‌های نانویی قرار می‌گیرد. این موضوع باعث شده است که لایه ضمن دارابودن شفافیت لازم، اشعه‌ فرابنفش را جذب کند.

به گفته وی، معمولا ساختار فیلم‌های نانوساختار با دریافت انرژی فرابنفش از حالت نانویی انحراف پیدا می‌کند و با افت خواص مواجه می‌شویم. اما لایه‌ تولید شده در این پژوهش از کیفیت بهتری برخوردار بوده و به خوبی در مقابل این پرتوهای مخرب مقاومت می‌کند.

این محقق در خصوص مراحل و روند تهیه و ارزیابی این لایه اظهار کرد: برای تهیه‌ لایه مناسب از روش آسان و در دسترس لایه‌نشانی غوطه‌وری استفاده شده است. تنظیم شرایط و بهینه‌سازی لایه ایجادشده مرحله‌ بعدی بود. در نهایت تأثیر اشعه‌ فرابنفش بر روی خواص نوری و رشد دانه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

محقق این طرح خاطرنشان کرد: کاربرد این پوشش‌ها در صورت تولید در مقیاس صنعتی، در صنایعی از قبیل صنایع غذایی، صنایع پزشکی و صنایع الکترونیک خواهد بود.

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر مرتضی ساسانی قمصری از محققان پژوهشکده فتونیک و فناوری‌های کوانتومی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، ساناز علمداری همکار تحقیقاتی پژوهشکده فتونیک و فناوری‌های کوانتومی و همکارانی از کشور کره جنوبی بوده است، در International Journal of Nanomedicine با ضریب تأثیر 4.38 منتشر شده است.

انتهای پیام


8831231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: طرح مدرسه مجازی بزرگسالان در راستای کاهش تنوع مدارس در حال تدوین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون اروپا اعلام کرد که به پلتفرم اجتماعی تیک‌تاک ۲۴ ساعت فرصت داد تا ارزیابی مخاطرات برنامه جدید خود، تیک‌تاک لایت را ارائه دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی تصادف شدید دو خودرو در اتوبان تهران-قم، کارشناسان اورژانس استان تهران فقط در ۱۴ دقیقه خود را با بالگرد به محل حادثه رساندند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظاهراً پس از دریافت آخرین به‌روزرسانی نرم‌افزاری، یک خط باریک سبز رنگ روی نمایشگر گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ نمایان می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است