علمی فناوری 13:53 - 01 مرداد 1393
یک مقام مسئول خبر داد:
مدیر بانک میکرو ارگانیسم های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از دستیابی به خود کفایی 80 درصدی در این مرکز خبر داد و گفت: اکنو ن در این مرکز توانایی شناسایی و نگهداری میکروارگانیسم ها را داریم ولی اگر تجهیزات آزمایشگاهی تامین شود می توانیم خودکفایی را به 100 در صد برسانیم.

خودکفایی محققان کشور در دانش میکروبیولوژی/ نقش مهم میکروب‌ها در ساخت دارو

 محمدعلی آموزگار در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص موفقیت های بانک میکرو ارگانیسم ها در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی گفت: یکی از دستاوردهای مهم این مرکز دستیابی به خودکفایی 80درصدی در شناسایی میکرو ارگانیسم ها و خودکفایی 100درصدی در زمینه نگهداری آنها است.

آموزگار با بیان اینکه هزینه شناسایی هر میکروارگانیسم در حدود 20 میلیون است، اظهار داشت: محققان کشورمان قبل از به وجود آمدن چنین مرکزی هزینه های زیادی برای شناسایی و نگهداری میکروارگانیسم ها متحمل می شدند با این شرایط که برای اینکار میکروارگانیسم ها را در اختیار کشورهای دیگر به خصوص کشورهای غربی قرار می دادند که در این صورت ذخیره میکربی کشور در اختیار خارجی ها قرار می گرفت.

مدیر عامل بانک میکرو ارگانیسم های مرکز ملی ذخایر عنوان کرد: در حال حاضر شناسایی میکروارگانیسم ها در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با  هزینه ای در حدود 2 میلیون تومان(10درصد هزینه خارج از کشور) صورت می گیرد و ذخیره میکروبی هم از کشور خارج نمی شود.

وی حضور کشورهایی از جمله چین ،هند، ژاپن، اسپانیا، آلمان، نیوزلند و الجزایر در خصوص استفاده از خدمات بانک میکروارگانیسم های ایران را پر اهمیت دانست و تاکید داشت: اکنون مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی به عنوان یک مرکز استاندارد بین المللی برای شناسایی و نگهداری میکرو ارگانیسم ها در کشور به شمار می رود و  محققان کشورهای دیگر برای نگهداری میکروارگانیسم ها به این مرکز مراجعه می کنند.

آموزگار عنوان کرد: محققان ما در بانک میکرو ارگانیسم ها، دانش فنی کامل برای شناسایی و نگهداری میکرو ارگانیسم ها را دارند تا این دستاورد به صد در صد برسد ولی این موضوع با  مشکلاتی نظیر کمبود تجهیزات آزمایشگاهی روبرو شده است چراکه با تجهیز امکانات آزمایشگاهی، در کنار دانش فنی محققان در این مرکز، خودکفایی در مرکز ملی ذخایر به 100درصد خواهد رسید و می تواند زیر ساختاری برای محققان کشور در شناسایی و نگهداری میکرارگانیسم ها باشد.

به گزارش مهر، علاوه بر اهمیت میکرو ارگانیسم ها  در چرخه حیات، نقش آنها در بیوتکنولوژی نیز اهمیت دارد. امروزه بیوتکنولوژی یکی از مهمترین دانش های بشری است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته و سالیانه میلیاردها دلار درآمد زایی دارد و در این علم میکروبها نقش مهمی را دارند.

همچنین لازم به ذکر است که شصت درصد بیوتکنولوژی وابسته به میکرو ارگانیسم ها و دنیای میکروب ها است که فراورده های متفاوتی از جمله آنتی بیوتیک ها، داروهای ضدسرطان، آنزیم های موثر در شوینده ها از آنها استخراج می شود.


4307363
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است