علمی فناوری 03:43 - 05 اردیبهشت 1393
مهم‌ترین عارضه این بیماری اختلال در تکامل مغز و دستگاه عصبی است. برای تشخیص و شروع درمان یک زمان طلایی وجود دارد و بهترین زمان تا ۲۸ روز اول تولد است.

دکتر علیرضا دلاوری، متخصص غدد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شایع‌ترین علت کم کاری تیروئید نوزادی در جهان کمبود ید می‌باشد به همین جهت امروز در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران جهت جلوگیری از این مسئله به نمک مصرفی ید اضافه می‌کنند. تشکیل نشدن غده تیروئید در اثر عوامل ارثی و ژنتیکی مهم‌ترین علت بیماری کم کاری تیروئید نوزادی است. 


وی افزود: بزرگی زبان و صورت پف آلود، سردی انگشتان دست‌ها و پا‌ها، تنفس صدا دار و گریه خشن، تولد بعد از ۴۲ هفتگی، شیر نخوردن آشکار از علائم بیماری کم کاری تیروئید است. 


دلاوری در خصوص نحوه تشخیص این بیماری اذعان داشت: تشخیص‌ای بیماری از طریق نمونه خونی که از پاشنه پای نوزادان ۳ تا ۵ روزه گرفته می‌شود امکان پذیر است. این نمونه گیری بسیار آسان است و هیچ خطری برای کودک ندارد. اگر این بیماری قبل از یک ماهگی تشخیص داده شود و درمان نوزاد در این زمان آغاز شود، ضریب هوشی نوزاد طبیعی خواهد بود. هرچقدر درمان نوزاد به تاخیر افتد، درجه عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد بیشتر خواهد شد. 


وی در پایان اظهار داشت: درمان کودکان مبتلا به وسیلهٔ قرص‌هایی است که با توجه به وزن نوزاد، میزان آن تعیین می‌شود. این قرص‌ها بسیار ارزان قیمت و در دسترس هستند و هیچ گونه عارضه‌ای برای نوزاد ایجاد نمی‌کند. کودکان مبتلا تا پایان ۳ سالگی که رشد و تکامل مغز ادامه دارد باید به طور مرتب تحت نظر پزشک باشد و بعد از این زمان پزشک با انجام بررسی‌هایی نسبت به ادامه درمان و یا قطع آن تصمیم می‌گیرد. 




انتهای پیام/

3569684
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است